سازمان حقوق بشری انگلیس: رژیم اسرائیل آپارتایدی است
کد خبر: 3947272
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱

سازمان حقوق بشری انگلیس: رژیم اسرائیل آپارتایدی است

یک سازمان حقوق بشری مستقر در انگلیس که اسناد مربوط به نقض حقوق بشر را مستندسازی می‌کند، اعلام کرد: اعتقاد به برتری یهودیان بر فلسطینیان و نژادپرستی، اساس و زیربنای سیاست‌های رژیم اسرائیل است.

به گزارش ایکنا به نقل از گاردین، سازمان حقوق بشری بعت سلم (B’Tselem) که اسناد مربوط به نقض حقوق بشر را مستندسازی می‌کند، اعلام کرد: یک اصل مهم در سیاست‌های اسرائیل وجود دارد و آن گسترش و تداوم برتری یهودیان بر فلسطینیان است.

اوحاد زمت (Ohad Zemet)، سخنگوی سفارت اسرائیل در انگلیس، این گزارش را ابزاری تبلیغاتی دانست و آن را رد کرد. وی مدعی شد: اسرائیل ادعاهای دروغ موجود در این گزارش را رد می‌کند زیرا مبتنی بر واقعیت نیست بلکه بر اساس یک نگاه ایدئولوژیک تحریف شده است.

 هاگای العاد، مدیر اجرایی این نهاد حقوق بشری گفت: اسرائیل یک رژیم دموکراتیک نیست که موقتاً دست به اشغالگری زده باشد بلکه رژیمی است که حدفاصل بین رود اردن تا دریای مدیترانه را تصرف کرده و ما باید به تصویر کامل نگاه کنیم و ببینیم که این رژیم، یک حکومت آپارتایدی است.

این گزارش تأکید می‌کند: اسرائیل سیستمی را در کل قلمرو خود ایجاد کرده است که شهروندان یهودی در آن از حقوق کامل برخوردار هستند. در همین حال این رژیم، فلسطینیان را به چهار طبقه با سطوح مختلف حقوقی تقسیم کرده که همه آنها همیشه از حقوقی کمتر از یهودیان برخوردارند.

در این گزارش آمده است: تقریباً دو میلیون فلسطینی در نوار غزه که به دست گروه  حماس اداره می‌شودريال در محاصره زندگی می‌کنند. در کرانه باختری نیز تقریباً ۲.۷ میلیون فلسطینی تحت حکومت نظامی سخت و بدون حقوق سیاسی زندگی می‌کنند.
 
سازمان بعت‌سلم همچنین اعلام کرد: حتی تشکیلات خودگردان فلسطین هنوز تابع اسرائیل است و تنها با رضایت این رژیم می‌تواند از اختیارات محدود خود استفاده کند.
 
در سال ۲۰۱۷، کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در امور غرب آسیا اولین نهاد سازمان ملل متحد بود که اسرائیل را به آپارتاید و تبعیض نژادی متهم کرد.

سال گذشته هم پس از آنکه بنیامین نتانیاهو گفت که قصد الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را دارد، ۴۷ کارشناس سازمان ملل هشدار دادند که این تصمیم تبلور یک واقعیت ناعادلانه است. آنها این تصمیم را چشم‌انداز آپارتاید اسرائیل در قرن ۲۱ دانستند.

گرچه گفته می‌شود نتانیاهو جاه‌طلبی‌های خود در زمینه الحاق کرانه باختری را به حالت تعلیق درآورده با این حال، چندین گروه حقوق بشری استدلال می‌کنند که اسرائیل قبلاً الحاق کرانه باختری را عملی کرده است چرا که بیش از 400 هزار مهاجر یهودی در آنجا زندگی می‌کنند که از حقوق و خدمات سایر اسرائیلی‌ها بهره‌مند هستند.
انتهای پیام
captcha