ترسیم گام‌های اخلاقی دعاهای ماه رمضان
کد خبر: 3965481
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۲
برگ‌های بهاری قرآن/ سی گام خودسازی

ترسیم گام‌های اخلاقی دعاهای ماه رمضان

کتاب «سی گام خودسازی» نوشته محمود صلواتی گام‌های اخلاقی را ترسیم کرده و مخاطب به راحتی می‌تواند طی این ماه از آن بهره‌مند شود.

دوشنبه *** ترسیم گام‌های اخلاقی دعاهای ماه رمضانبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ کتاب «سی گام خودسازی» نوشته محمود صلواتی است که بر پایه دعا‌های ماه مبارک رمضان تنظیم شده و به همت انتشارات توانمندان منتشر شده است.

این کتاب یک اثر پژوهشی در زمینه خودسازی و تهذیب نفس در ماه مبارک رمضان است. نویسنده با توجه به ضرورت خودسازی و تهذیب نفس در این ماه و الهام‌گیری از ادعیه روزانه این ماه مبارک، تلاش کرده مضامین و دستوراتی را برای خودسازی استخراج و ارائه کند. در این راستا علاوه بر ادعیه روزانه از برخی آیات، روایات و رهنمود‌های علما نیز بهره جسته است.

کتاب شامل ۳۰ گام در زمینه خودسازی است و در آن به عناوینی مانند بیداری، خداجویی، مراقبه، معصیت گریزی، شرح صدر، امیدواری، توکل، انتخاب دوست خوب، تقوا، توبه و استغفار اشاره شده است.

قلم روان «سی گام خودسازی»

محمود صلواتی مترجم، نویسنده، پژوهشگر دینی و عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم است. از تألیفات وی می‌توان به نقش ملائکه در حرکت و سازماندهی جهان، فدک مرثیه‌ای که دواره باید خواند، جمود و خشونت، مبانی فقهی حکومت اسلامی، شناخت نهج البلاغه، ترجمه آهنگین قرآن کریم، نهج العباده (مجموعه دعا‌ها و مناجات‌های امام سجاد_(ع) با ترجمه آهنگین) و ترجمه موزون نهج البلاغه اشاره کرد. ناگفته نماند، کتاب نهج‌العباده این نویسنده ایشان در دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه علمیه قم برگزیده شده است.

صلواتی در این کتاب دعا‌های ماه مبارک رمضان را با قلم روان و ادبیات زیبا و آسان توضیح داده و با الهام از همین دعا‌ها که از مضامین بسیار ژرف و والایی برخوردار هستند، گام‌هایی را ترسیم کرده و با استناد به آیات و روایات، نوشته‌ها و رهنمود‌های علمای اخلاق، مطالبی را بازگو کرده که خوانندگان را برای استفاده معنوی هر چه بیشتر از ماه مبارک رمضان یاری می‌رساند.

برشی خواندنی از کتاب

در بخشی از کتاب «سی گام خودسازی» می‌خوانیم: گام دیگر از پله‌های صعود در مراتب خودسازی، فراتر رفتن از منافع شخص خود و خیر رساندن به دیگران است و پایین‌ترین مرتبه آن این است که دیگران از دست و زبان انسان در امان باشند؛ «المسلم من سلم المسلمون من یده و لسانه»، «مسلمان کسی است که دیگر مسلمانان از دست و زبان وی در امان باشند» و این که وظایف خود را خود انجام دهد و بار زندگی خویش را بر دیگری نیندازد؛ «مَلْعُونٌ مَنْ أَلْقَی کَلَّهُ عَلَی النَّاس؛ مطرود خداوند است کسی که بار خود را بر دیگران تحمیل کند.» مراتب بالاتر تعهد، خیر رساندن به دیگران و مهرورزی به این و آن است تا عالی‌ترین مراتب آن که ایثار و فداکاری با جان و مال برای رفاه، آسایش، سربلندی و سعادتمندی جامعه است که شهیدان و صالحان از این جمله‌اند. 

در دعای روز هشتم به دو مورد از این موارد به عنوان نمونه اشاره شده است: مهرورزی به یتیمان و خوراک خوراندن به دیگران. در روایتی از پیامبر خدا(ص) آمده است که فرمود: «خیر بیوتکم بیت فیه یتیم یحسن إلیه وشرّ بیوتکم بیت فیه یتیم یساء إلیه؛ بهترین خانه‌های شما خانه‌ای است که در آن یتیمی مورد احسان و مهربانی قرار گیرد و بدترین خانه‌های شما خانه‌ای است که در آن با یتیمی بدرفتاری شود».

انتهای پیام
captcha