تکریم «مهدی محقق» در مراسم پایانی جشنواره ملی قرآن دانشجویان
کد خبر: 3973883
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۶
مروری بر اهم رویدادهای قرآنی هفته /

تکریم «مهدی محقق» در مراسم پایانی جشنواره ملی قرآن دانشجویان

تحلیل سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران طی نشستی با حضور صاحب‌نظران این حوزه، برپایی مراسم اختتامیه و تجلیل از برترین‌های سی‌وپنجمین دوره جشنواره ملی قرآن دانشجویان به میزبانی وزارت بهداشت، همراه با تکریم از قرآن‌پژوه، نسخه‌پژوه، معلم و خادم قرآن مهدی محقق در این هفته اجرا شد.

ایکنابه گزارش ایکنا، نخستین هفته خردادماه ۱۴۰۰ در حالی پشت سر گذاشته شد که شاهد اختتامیه مهم‌ترین رویداد قرآنی دانشگاهی یعنی مراسم پایانی جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان و بسته شدن پرونده سی‌وپنجمین دوره آن بودیم. از دیگر اخبار مهم این هفته می‌توان به برپایی نشست نقد و بررسی سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور مدیران برگزار‌کننده مسابقات سازمان اوقاف و جمعی از فعالان و منتقدان، به دعوت ایکنا، اشاره کرد.

همچنین انتشار کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۸، که نگاهی به تمامی فعالیت‌های قرآنی کشورمان در آن سال دارد، جزء اخبار مهم این هفته بود. در ادامه نگاهی به مهم‌ترین رویدادهای قرآنی این هفته خواهیم داشت.

انقضای تاریخ‌مصرف اهداف مسابقات

در نشست نقد و بررسی سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن، نرخ بالای آشفتگی مسابقات بین‌المللی قرآن و سایر رویدادهای قرآنی مطرح و علت آن نیز نداشتن برنامه جامع اعلام شد، همچنین نقدهایی به اعلام آمار و ارقام بالا از میزان بازدیدها بیان و به بررسی ابعاد مدیریتی و اجرایی مسابقات بین‌المللی قرآن پرداخته شد و راهکارهای برگزاری مطلوب‌تر مسابقات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه که اجرای آن را مهدی صفری، مجری شبکه قرآن و معارف سیما برعهده داشت، محمد خواجوی، پیشکسوت قرآنی کشور و ناظر سی‌‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن، ولی یاراحمدی، رئیس اسبق مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور، محمدرضا پورمعین، فعال قرآنی(به صورت ارتباط مجازی)، داود جعفری، دبیر جشنواره تلاوت‌های مجلسی، محمدمهدی عزیززاده، مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن و سمیه حاجعلی، از بانوان فعال قرآنی و مدیر دارالقرآن امام علی(ع) هر کدام به نقدهای جدی در مورد سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن پرداختند. همچنین مهدی قره‌شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و حمید مجیدی‌مهر، دبیر سی‌و‌هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن نیز حضور داشتند.

در این جلسه منتقدان حاضر در جلسه به بیان دغدغه‌ها و ایرادات خود پرداختند و متصدیان و عوامل برگزاری مسابقات نیز پاسخگوی آن‌ها شدند.

از انتقاداتی که در این نشست مطرح شد می‌توان به بیان انقضای تاریخ‌مصرف اهداف مسابقات، عدم استفاده از ظرفیت دیگر نهادها و حتی خود سازمان اوقاف، همکاری نکردن برخی از بدنه اوقاف با گروه برگزارکننده، ضرورت توجه بیشتر به خرد جمعی، ارائه آمارهایی که مبنای علمی و عقلایی ندارد، خلاصه شدن مسابقات قرآن در اتاق داوران، کم اهمیت دانستن فعالیت قرآنی بانوان، قربانی شدن کیفیت برای صرفه‌جویی و نرخ بالای آشفتگی مسابقات اشاره کرد.

مهدی قره‌شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور و حمید مجیدی‌مهر، معاون مسابقات این مرکز، به بیان مطالبی در پاسخ به انتقادات پرداختند. قره‌شیخلو در این نشست گفت: اینکه گفته می‌شود به مسابقات بانوان توجه نمی‌شود، درست است، باید یک فکر اساسی در مورد شیوه برگزاری،‌ اطلاع‌رسانی،‌ رشته‌ها، کیفیت، اطلاع‌رسانی و... کنیم. البته سال گذشته تلاش شد، مقدار بیشتری توجه شود و گزارش کوتاهی در مورد مسابقات بانوان پخش شد، اما خیلی کم بود و باید گسترده‌تر شود.

در مورد آمار هم یک بار دیگر بررسی خواهیم کرد و اگر واقعاً اشکالی وجود داشت و اشتباه کرده بودیم، عذرخواهی خواهیم کرد. بحث ما این است که در مجموع یک هفته، مسابقات بین‌المللی قرآن، ۹ میلیون بازدید داشته است. با این وجود اگر اشتباه بوده باشد، رسماً اعلام عذرخواهی خواهم کرد.

اختتامیه سی‌وپنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان برگزار شد

مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور دوشنبه، سوم خردادماه ۱۴۰۰ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران برگزار شد. سیماسادات لاری، رئیس جشنواره قرآن و عترت دانشجویان و معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سخنانی گفت: همه باور داریم که ترویج قرآن در جامعه ضامن تأمین سلامت در همه عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و نفوذ معارف و مبانی اصیل قرآن و سیره ائمه اطهار(ع) در متن جامعه باعث افزایش احساس امنیت عمومی، بازدارندگی در برابر ناهنجاری‌های اجتماعی و بسط مهرورزی و زیست مؤمنانه است. هر کجا که قرآن و معارف اسلامی در جامعه حضور پررنگ دارد، شاهد کاهش نابسامانی‌های اجتماعی و گسست‌های خانوادگی هستیم و هرجا که وجود قرآن وارد متن زندگی نشده، شاهد آسیب‌های متنوع اجتماعی و اخلاقی در زمینه‌های فرهنگی، روانی و روحی هستیم.

وی اظهار کرد: در این جشنواره هشت دستگاه شامل آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه علوم و معارف قرآنی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشارکت داشتنند. بیش از ۳۰۰ هزار مخاطب از جامعه دانشگاهی در این جشنواره مشارکت داشتند و ۱۱۴۰ اثر به جشنواره ملی راه پیدا کرد که در شش رشته معارفی، آوایی، ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری بودند. بیشترین آثار با ۳۰۰ اثر در رشته هنری بوده، در رشته آوایی با ۲۵۰، معارفی با ۲۳۰ و در رشته‌های ادبی، پژوهشی و فناوری هر کدام ۱۵۰ اثر بوده است.

در این مراسم از معلم و خادم قرآن استاد مهدی محقق تجلیل شد. رضا سلامت‌پناه، فعال قرآنی در این باره اظهار کرد: این شخصیت مختلف‌الاضلاع و علامه روزگار ما رهاورد الگوی مهجورمانده تعلیم و تربیت اسلامی است که پس از نیل به اجتهاد از مراجع عالی علوم اسلامی، به اخذ دکترای ادبیات و نیز الهیات از دانشگاه تهران مبادرت کرده و آنگاه از معدود افرادی می‌شود که نه برای تحصیل، بلکه تدریس فرهنگ و اندیشه اسلامی ایران، مجتهدانه به غرب سفر کرده و از جمله احیاگران معاصر میراث خردگرایی اسلامی و تراث شیعی در جهان به شمار می‌روند. حضور پرثمر ایشان در دانشگاه‌های آکسفورد، مک گیل و ایستاک و حضور در افزون بر یکصد مجمع علمی بین‌المللی همراه با بهره‌مندی ده‌ها تن از اساتید صاحب‌نام شرق‌شناس از محاضر و مجالس درسی ایشان بوده است. کثرت و تنوع آثار قلمی، تربیتی و مدیریتی استاد خصوصاً در حوزه‌های کلام، فلسفه، ادبیات، فقه و تاریخ علوم اسلامی خاصه تاریخ و اخلاق پزشکی موجد اعتبار برای جامعه علمی ایران است که به واسطه اشتهار نزد ارباب فضل و فرصت اندک ما، مجال طرح ندارد. 

اعلام اسامی برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

اسامی برگزیدگان سی و پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که به میزبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شده بود، اعلام شد.

فراخوان جذب چهره‌های ممتاز قرآنی از سوی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش

طی فراخوانی از سوی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، چهره‌های ممتاز قرآنی حائز کسب رتبه در مسابقات اوقاف و امور خیریه، دانشجویان، سازمان تبلیغات اسلامی و... جذب و استخدام می‌شوند.

آقایان علاقه‌مند و حائز کسب رتبه ممتاز در مسابقات قرآن، پس از طی کردن مراحل جذب و استخدام آجا به صورت قرارداد پنج‌ساله و خدمت در محل زندگی یا استان‌های مجاور مشغول به کار خواهند شد.

فرهنگسرای قرآن، دبیرخانه برنامه‌های قرآنی سازمان فرهنگی، هنری شهرداری شد

نخستین نشست هم‌اندیشی کارشناسان قرآن فرهنگسراها و مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران، سوم خردادماه با حضور رحیم خاکی، رئیس فرهنگسرای قرآن و کارشناسان قرآن ۲۲ منطقه (مسئولان میزهای قرآنی مناطق) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سالن هدی فرهنگسرای قرآن برگزار و طی این جلسه فرهنگسرای قرآن به عنوان دبیرخانه برنامه‌های قرآنی سازمان انتخاب شد.

اختتامیه چهارمین مسابقات قرآن «بلاغ المبین» برگزار شد

مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات قرآن «بلاغ المبین» طی محفل انس با قرآنی که با حضور قاریان بین‌المللی و ممتاز کشورمان همراه بود، برگزار شد. در این مراسم از برگزیدگان چهارمین دوره، که در ایام ماه مبارک رمضان برگزار شده بود، در دو بخش ۱۰ تا ۱۵ سال و کمتر از ۱۰ سال تجلیل شد.

آغاز ثبت‌نام دهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت

ثبت‌نام دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم از یکم خرداد‌ماه آغاز شده است. نخستین مرحله دوره دهم شامل ثبت‌نام و شرکت در آزمون ورودی، در بازه زمانی ۱ تا ۳۱ خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد. بر همین اساس قاریان و مدرسان علاقه‌مند فرصت دارند، ظرف مدت یک ماه، با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی قرآن به نشانی quranshora.ir بخش سامانه جامع ارزیابی جهت ثبت‌نام اقدام کنند.

«کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۸» منتشر شد

کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران که نگاهی به تمامی فعالیت‌های قرآنی کشورمان در سال ۱۳۹۸ دارد، به همت دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و بر اساس ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌ها به این دبیرخانه، تدوین و انتشار یافته است.

پس از آنکه سال گذشته در یکی از جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی تدوین کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید، دبیرخانه این شورا طی فراخوانی از تمام دستگاه‌ها و نهادها خواست تا فعالیت‌های قرآنی خود را که در سال ۱۳۹۸ اجرایی کرده‌اند، اعلام کنند.

پس از پایان این فراخوان و دریافت گزارش‌ از دستگاه‌های مختلف، تدوین این کتاب آغاز شد، کتابی که در آن تمام فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته از سوی دستگاه‌ها و نهادهای تخصصی و عمومی معرفی شده بود.

مصوبات هم‌اندیشی مدیران عامل اتحادیه‌های استانی اعلام شد

هم‌اندیشی مدیران عامل اتحادیه‌های مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان‌ها به صورت مجازی و با حضور محمد انجم ‌شعاع، مدیرعامل اتحادیه برگزار شد.

اعلام استان‌ها درباره توانمندی برگزاری دوره تربیت معلم حفظ قرآن، ارسال آیین‌نامه اجرایی اتحادیه کشوری تا هفتم خردادماه، اقدام استان‌ها نسبت به ارسال گزارش توافق‌نامه جدید و پرداخت قسط دوم در صورت تأیید اتحادیه، ارسال گزارش اقدامات استانی مبتنی بر فرم‌های ارسالی و اقدام استان‌ها نسبت به افتتاح حساب بانک رسالت تا ۱۰ خردادماه، از جمله مصوبات این جلسه بود.

آموزش حفظ قرآن ذاتاً و در وهله نخست با آموزش و پرورش است

میزگردی با عنوان «آسیب‌شناسی روش‌های حفظ قرآن در مؤسسات» از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری ایکنا و اجرا و کارشناسی محمدمهدی بحرالعلوم، استاد حفظ قرآن برگزار شد. در این میزگرد حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق حق‌شناس، مدیر مؤسسه قرآن‌پژوهان تهران، نکاتی را مطرح کرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طرح‌های فشرده حفظ برای عموم توصیه نمی‌شود.
  • حفظ خردسالان خصوصیاتی دارد که باید افراد متخصص‌ وارد آن شوند.
  • باید پژوهشی‌های بیشتری در زمینه حفظ قرآن برای خردسالان انجام تا مدل‌های مطلوبی توصیه شود.
  • بهره‌مند نشدن آموزش و پرورش از تجارب مؤسسات دارای فعالیت تخصصی در حوزه حفظ قرآن.

۱۰ هزار مربی در انتظار بیمه فعالان قرآنی

برنامه افق شبکه رادیویی قرآن، اول خرداد با دعوت از محمد انجم‌شعاع، مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات وتشکل‌های قرآن و عترت کشور به روی آنتن رفت. در این برنامه مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآنی به نبود منابع مالی پایدار، انحلال و تعلیق فعالیت بیش از ۶۰۰ مؤسسه، محدود بودن ظرفیت صندوق هنرمندان و چشم‌انتظاری بیش از ۱۰ هزار مربی قرآن برای بیمه و ... اشاره کرد.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha