تمدید فراخوان مقالات همایش «انسان‌شناسی در حکمت ابن‌سینا»
کد خبر: 3979040
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹

تمدید فراخوان مقالات همایش «انسان‌شناسی در حکمت ابن‌سینا»

فراخوان مقالات همایش بین‌المللی «انسان‌شناسی در حکمت ابن‌سینا»(IBSIC) از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.

به گزارش ایکنا، ابن‌سینا و انسان‌شناسی فلسفی با آنکه به نحو مستقل ارزش پژوهش دارند، در پیوند با هم موضوع همایشی را پدید آورده‌اند که ما را به خوانش ژرف متون کهن فلسفی فرامی‌خواند که ابن‌سینا در آثار خود به ارزیابی انتقادی صاحبان آن افکار اهتمام ورزیده و اثر این ارزیابی‌ها تا روزگار ما به جای مانده است و نیز از وضع بشر امروزی و دغدغه‌های چالش‌برانگیزش حکایت می‌کند.
 
اگر قرار بود ابن ‌سینا صرفاً به سبک قدما از منظر فلسفی به جایگاه انسان و قوای شناختی او بپردازد و از نخستین آثارش الشفاء گرفته تا در یکی از آثار پایان عمرش، الإشارات و التنبیهات، مباحثی چون اثبات نفس، انسان معلّق در فضا، اصناف ادراک، حدوث رنگ‌ها، سبب رؤیت، حواس باطنی، نبوّت، عقل فعّال و اتّحاد عاقل و معقول را یک به یک وارسی کند، دیگر چه او را بر آن داشت تا رساله‌های مستقلی چون النفس علی سنّه الاختصار، النفس علی طریق البرهان، النفس الناطقه و چندین رساله دیگر را در موضوع نفس بنگارد؟
 
افزون بر اینها، اگر به ماجرای «سلامان و ابسال»، «رساله الطیر» و «حیّ بن یقظان» چو نیک بنگریم، چه‌بسا بتوان آنها را نوعی بیان سرگذشت نفس و چالشهای آن در ساحتهای گوناگون انسانی و البته با تعابیر دیگر دانست.
 
انسان‌شناسی فلسفی در حکمت ابن‌سینا روزنه‌ای است برای شناسایی افق‌های گوناگونی که ما را در جستجوی خستگی‌ناپذیر نفس بر پایه متون فلسفی یاری می‌رساند. همگی اینها مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را بر آن داشت تا از منظر امروزی و با انتظارات بشر معاصر به خوانش میراث نفس‌شناسی ابن‌سینا بپردازد و برای دریافت مقاله از دانشوران، محققان و پژوهشگران فراخوانی را منتشر کند.
 
ارسالی//تمدید فراخوان مقالات همایش «انسان شناسی در حکمت ابن‌سینا»
 
همایش بین‌المللی «انسان شناسی در حکمت ابن‌سینا»IBSIC) ) در تاریخ‌های یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، 5 - 7 دی‌ماه 1400 در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌گردد.  کمیته علمی همایش از فرهیختگان و پژوهشگران حوزه‌های حکمت و فلسفه دعوت می‌نماید که دستاوردهای پژوهشی خود را در قالب مقاله به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.
 
محورهای همایش: 1- علم النفس،  2- اخلاق،  3- انسان و مدینه، 4- انسان و عالم، 5- انسان و دین، 6- انسان و زبان، 7- زندگی و مرگ است. 
 
رئیس همایش سیدمحمود یوسف‌ثانی و دبیران علمی همایش لیلا کیان‌خواه – محمدجواد اسماعیلی و دبیر تخصصی همایش هدیه امیدزمانی و دبیران اجرایی همایش دکتر سعید ماخانی- حسین رستمی جلیلیان است.
 
مهلت ارسال چکیده مقالات: پایان تیر1400 و مهلت ارسال مقالات کامل پایان مهر 1400 و تاریخ برگزاری 7-5 دی ماه 1400 است. چکیده‌ها باید بین 300 تا 500 کلمه تنظیم شوند و صرفاً از طریق سامانه در موعدهای مقرر ارسال شوند. مقالات پذیرفته‌شده در مجموعه مقالات همایش منتشر خواهند شد. به نویسندگان مقالات گواهی پذیرش مقاله در همایش داده خواهد شد.  مقالات از امتیاز ثبت در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) برخوردار خواهند شد.
 
برای راهنمایی و همچنین پیشنهادها و نظرات، راههای ارتباطی از طریق ایمیل همایش IBSIC@irip.ac.ir و IBSIC2021@gmail.com  یا شماره 09126048893(از طریق شبکه‌های اجتماعی) در دسترس پژوهشگران است. وبگاه همایش IBSIC.irip.ac.ir است.
انتهای پیام
captcha