بررسی جایگاه زن در خانواده و بیان دیدگاه‌های قرآن
کد خبر: 4005076
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۷
طی نشستی علمی صورت گرفت؛

بررسی جایگاه زن در خانواده و بیان دیدگاه‌های قرآن

نشست «نگاه قرآن به خانواده و جایگاه زن در خانواده» شب گذشته به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار شد و در بخشی از آن مطرح شد که جایگاه زن در قرآن از سه منظر فردی، اجتماعی و خانواده بررسی شده است.

به گزارش ایکنا، نشست «نقش زنان در خانواده و نگاه قرآن به جایگاه زن در خانواده» شب گذشته 22 مهرماه به صورت مجازی و با حضور فاطمه صاحبیان، دانش‌آموخته دکترای علوم قرآن، حدیث از سوی بسیج دانشجویی شهید مطهری دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار شد.

صاحبیان در این نشست به بیان پیشینه‌ای از بحث و تفکرات مختلف در خصوص هویت و جایگاه زن در طول تاریخ پرداخت و گفت: در یونان باستان و در زمان قرون وسطی داوری‌های ظالمانه‌ای درباره زن و هویت او از سوی فلاسفه و اندیشمندانی مانند ارسطو، سقراط، فیثاغورث و ... صورت گرفته و در آن زن را منشأ و مظهر انحطاط بشریت، تیرگی و آشوب و ... می‌دانسته‌اند و هیچ هویت و شئنیتی برای زن قائل نمی‌شدند.

وی افزود: در تاریخ معاصر و بعد از انقلاب صنعتی در اروپا، نگاه به زن، نگاهی ابزاری و منفعت‌طلبانه شد و برده‌داری نوین شکل گرفت که هم اکنون نیز در بحث‌های تبلیغاتی و رسانه‌ها، زن با همین نگاه و نه فارغ از جنسیت و با توجه به شخصیت، وارد بازار کار می‌شود.

وی تصریح کرد: پس از این جریان مکاتب فمنیستی روی کار آمدند که مخالف ازدواج، تشکیل خانواده و فرزند‌آوری و به طور کل خواستار آزادی و رهایی زن بودند. این مکاتب به بن بست‌های زیادی برخورد کردند که منجر به شکل‌گیری جریان پسافمنیست شد که البته این جریان نیز با مسائل، بن بست‌ها و مشکلات زیادی مواجه شد.

صاحبیان اظهار کرد: نهضت غرب‌گرایانه در ایران از دوران قاجار و توسط بهاییت شروع شد. با آمدن رژیم پهلوی، مسئله کشف حجاب توسط رضاشاه اتفاق افتاد که باعث شد مسیری پر تنش برای زندگی زنان ایرانی به وجود آید. البته این قانون با اعتراضات مردمی ملغی شد. اما تبلیغات گسترده برای کشف حجاب در رادیو، سینماها، مجلات و روزنامه‌ها همچنان وجود داشت برای مثال مجله زن روز که شبهات زیادی را پیرامون مسائل و حقوق زنان ایجاد می‌کرد که این شبهات از سوی استاد شهید مرتضی مطهری پاسخ داده می شد.

وی در ادامه اظهار کرد: بعد از جنگ تحمیلی، فراماسون‌ها و ابرقدرت‌های جهان به این نتیجه رسیدند که جنگ رو در رو با ایران فایده‌ای ندارد. بنابر این آنها به تخریب خانواده و هویت‌ها و نگرش‌هایی که آموزه‌های دینی برای ما به ارمغان آورده بود، پرداختند.

صاحبیان در این نشست به بررسی جایگاه زن در قرآن از سه منظر فردی، اجتماعی و خانواده پرداخت و گفت: در بُعد خانواده، جایگاه زن در دو نقش همسری و مادری شناخته و بررسی می شود.

وی افزود: ارزش‌های الهی که در وجود زن و مرد قرار داده شده بر اساس فطرت است. زن و مرد در مقام انسانی برابرند اما حقوق زن و مرد بر اساس وظائف است نه مقام انسانی.

بر اساس این گزارش در ابتدای این نشست کتابی با عنوان «زنان و سه پرسش اساسی» معرفی و اعلام شد مطالعه این کتاب می تواند در شناخت جایگاه و هویت زن کمک خوب و موثری برای دانشجویان و علاقه‌مندان به بحث باشد.

انتهای پیام
captcha