افزودن امکانات جدید به اپلیکیشن قرآن نور طی 2 ماه آینده
کد خبر: 4054919
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۴

افزودن امکانات جدید به اپلیکیشن قرآن نور طی 2 ماه آینده

مدیر گروه قرآن و لغت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی گفت: تا دو ماه آینده امکان دریافت ترجمه لغت به لغت قرآن در 60 ترجمه موجود فراهم می‌شود.

اضافه شدن امکانات جدید به اپلیکیشن قرآن نور تا 2 ماه آینده

تقی آسمانی، مدیر گروه قرآن و لغت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح بخشی از فعالیت‌های این مرکز پرداخت و گفت: از سال 68 که این مرکز تأسیس شد، گروه قرآن و لغت ذیل آن راه‌اندازی و کار خود را با تهیه متن قرآن، دو ترجمه و دو تفسیری بر روی فلاپی آغاز کرد.

وی به تداوم کار این بخش با تهیه نرم‌افزارهای مختلف از جمله نورالانوار در سه نسخه، جامع التفاسیر که اکنون نسخه سه آن منتشر شده و نسخه چهارم آن در دست تهیه هستند اشاره کرد و گفت: جامع‌التفاسیر بزرگ‌ترین و فاخرترین محصول مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور است که تاکنون بیش از یک میلیون نسخه فروش داشته است.

آسمانی محصول جدیدی که این مرکز تولید کرده را دانشنامه علوم قرآن دانست و گفت: جامعه‌التفاسیر حول متن قرآن است و شامل ترجمه‌ها، تفاسیر، قرائت‌های قرآن، موضوعاتی که در قرآن هست و هر چیزی که به متن قرآن مربوط است، می‌شود اما نرم‌افزار دانشنامه علوم قرآن حول خود قرآن است.

وی تشریح کرد: دانشنامه علوم قرآن نرم‌افزاری است با 300 عنوان کتاب و یک دانشنامه درختواره‌ای که تمام علوم قرآنی را در آن وارد کرده‌ایم تا وقتی مخاطب موضوعی را جست‌وجو می‌کند، تمام اطلاعات مرتبط با آن موضوع متصل به کُتب علوم قرآنی به کاربر نشان داده شود.

مدیر گروه قرآن و لغت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از دیگر فعالیت‌های این مرکز را کار بر روی برخی از تفاسیر قرآن کریم دانست و گفت: در حوزه نرم‌افزاری بعضی از تفاسیر از جمله تفسیر المیزان، تفسیر تبیان، تفسیر صافی و تفسیر طبری که بزرگ‌ترین تفسیر اهل سنت است را به صورت موضوعی کار کردیم و سال گذشته رونمایی شد.

وی افزود: در ادامه فعالیت‌ها وارد محیط وب شدیم و پایگاه‌های مختلف از جمله پایگاه جامع قرآنی راه‌اندازی و در نمایشگاه کتاب سال 98 رونمایی شد. همچنین نسخه وب جامعه‌التفاسیر نیز ایجاد شد.

آسمانی در خصوص فواید تحت وب قرار دادن نرم‌افزارهای قرآنی گفت: حسن وب به روزرسانی سریع اطلاعات است. ما نرم‌افزاری را طراحی می‌کردیم اما وقتی کتاب جدیدی منتشر یا موضوع جدیدی ارائه می‌شد باید دو تا سه سال صبر می‌کردیم تا بتوانیم این منابع جدید را به نرم‌افزار قبلی اضافه کنیم اما در وب هر کتاب و موضوع جدید سریع بارگذاری  و به داده‌‌ها اضافه می‌شود.

وی اعلام کرد: در سایت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی متن قرآن که دانشنامه محور است به همراه 260 تفسیر، 122 ترجمه، موضوعات قرآنی، اعراب قرآنی، اسماء قرآن و ... قابل دسترس و استفاده است.

وی در خصوص ورود این مرکز به تولید محصولات موبایلی نیز گفت: مرکز نور با مقداری تأخیر و البته با تأکیدات مدیر جدید مرکز به سمت تولید اپلیکیشن‌های موبایلی رفت. در حوزه قرآن، ابتدا اپلیکیشن جامع قرآنی تولید شد که بعداً اسم آن به قرآن نور تغییر پیدا کرد و همه اطلاعاتی که در جامع‌التفاسیر و پایگاه جامع قرآنی داشتیم بر روی این اپلیکیشن موبایلی منتقل شد.

آسمانی اضافه کرد: پژوهشگر نیاز دارد اطلاعات را کپی کند و کتاب‌های مختلف را ببیند، بنابراین باید به سراغ نرم‌افزار برود. اما اپلیکیشن‌های موبایلی استفاده عمومی‌تر و مخاطب عمومی‌تری دارند و ما برای اینکه بتوانیم نیاز هر دو گروه را برطرف کنیم هم نرم‌افزارها و هم اپلیکیشن‌هایمان را به مردم ارائه کردیم.

وی در خصوص امتیازهایی که اپلیکیشن قرآن نور دارد، گفت: قرآن این اپلیکیشن به شکل قرآن با خط عثمان طه و 15 خطی است که برای تصویرسازی حافظان قرآن مناسب است. کسانی که می‌خواهند قرآن را حفظ کنند و قرآن را همیشه همراه داشته باشند با این اپلیکیشن مطالعه متن قرآن و بعد ترجمه‌های قرآنی (122 ترجمه و 260 تفسیر) به راحتی در اختیار آنهاست. سه تفسیر نیز برای استفاده آفلاین قابل دانلود است.

آسمانی اضافه کرد: همچنین هر موضوع قرآنی که به ذهن برسد از کتاب 30 جلدی فرهنگ قرآن وارد این اپلیکیشن کرده‌ایم و کارهای پژوهشی بر روی آن انجام شده که قابل استفاده است و نیز امکان جست و جوی اسماء قرآن و مقاله‌ای که در خصوص آن اسم مطرح است و آیات مربوط به آن اسم نیز فراهم است.

وی در پایان گفت: اپلیکیشن قرآن نور همواره در حال به‌روزرسانی است و در چهار ماه اخیر، چهار بار به‌روز‌رسانی شده است. همچنین قرار است 25 تلاوت جدید به آن اضافه شود. تلاوت‌های آموزشی نیز خواهیم داشت که افراد مبتدی در تلاوت قرآن بتوانند با گوش کردن به آنها، روخوانی قرآن را آموزش ببینند.

مدیر گروه قرآن و لغت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی افزود: برخی از افراد علاقه‌مند هستند معنی هر کلمه را در قرآن بفهمند، به همین دلیل ترجمه کلمه به کلمه به محصولات ما اضافه خواهدشد. اکنون در حال کار بر روی 60 ترجمه قرآن با اتصال به لغت نامه‌های قرآنی هستیم. این فعالیت این امکان را خواهد داد که بر روی هر کلمه از آیه قرآن که کلیک کنید معنی آن در 60 ترجمه موجود رنگی می‌شود و کاربر می‌تواند بفهمد مترجم‌های مختلف برای این کلمه چه ترجمه‌ای ارائه کرده‌اند؛ که این امکان تا دو ماه آینده بر روی نرم‌افزار اضافه خواهدشد.

انتهای پیام
captcha