سوره طه؛ نمایی از اصول رهبری و مدیریت + تلاوت
کد خبر: 4097692
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۲
سوره‌های قرآن/20

سوره طه؛ نمایی از اصول رهبری و مدیریت + تلاوت

یکی از داستان‌هایی که در قرآن کریم بارها مورد اشاره قرار گرفته، داستان حضرت موسی(ع) است. سوره طه یکی از سوره‌های مرتبط با حضرت موسی(ع) است که در این سوره می‌توان نوع مدیریت و رهبری این پیامبر الهی را به ویژه در مواجهه با فرعون مشاهده کرد.

سوره طهبه گزارش ایکنا، بیستمین سوره قرآن کریم، «طه» نام دارد. این سوره با 135 آیه در جزء شانزدهم قرار گرفته است. سوره طه جزو سوره‌های مکی و در ترتیب نزول، چهل و پنجمین سوره‌ای است که بر پیامبر(ص) نازل شده است.

بخش قابل توجهی از سوره طه به داستان حضرت موسی(ع) و برادرش هارون اختصاص دارد؛ همچنین به موضوع حضرت آدم و رانده شدنش از بهشت نیز پرداخته شده است.

علاوه بر این موضوعات، به مبدأ و معاد، نتایج اعتقاد به توحید، تأکید بر اعتدال و میانه‌روی در همه چیز، اشاره به عظمت قرآن و بخشی از صفات جلال و جمال پروردگار اشاره می‌کند.

داستان حضرت موسی در سوره‌های مختلفی ذکر شده و به ابعاد مختلفی از این داستان پرداخته است. در سوره طه نیز به داستان حضرت موسی (ع) از زاویه دیگری پرداخته و بیشتر نوع مدیریت و رهبری موسی(ع) را می‌توان مشاهده کرد.

نکته اول در مدیریت حضرت موسی(ع)، کمک گرفتن از خداوند است. او زمانی که موسی(ع) مسئولیت الهی را بر عهده گرفت و قرار شد به سمت فرعون برود، خطاب به خداوند گفت «ربِّ اشْرَحْ لی صَدری و یَسِّرْ لی أمری؛ گفت پروردگارا سينه‏‌ام را گشاده گردان و كارم را براى من آسان‌ساز»(طه/ 25 و 26).

مقطعی حزین و دلنشین از سوره طه محمود شحات انور

نکته دوم یافتن نقاط ضعف و نقاط قوت خود است. به نظر می‌رسد در موضوع مدیریت و رهبری، ابتدا باید خود را ارزیابی و به دنبال رفع کاستی‌ها بود. از همین رو موسی(ع) از خداوند خواست «وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِی؛ يَفْقَهُوا قَوْلِی: و از زبانم گره بگشاى؛ [تا] سخنم را بفهمند» (طه/ 27 و 28).

تأکید بر تبلیغ و کار اثربخش موضوع دیگری است که موسی بر آن تأکید دارد و از خداوند می‌خواهد سخنش را به گونه‌ای بر زبانش جاری کند که همگان آن را بفهمند.

در مدیریت و رهبری حضرت موسی(ع) کار گروهی بسیار اهمیت دارد؛ به ویژه اینکه با تشکیل یک گروه، نقص‌ها و کاستی‌ها برطرف شود و یک گروه کامل را برای مسئولیتی که دارند، آماده کند. موسی(ع) برادرش هارون را برای تشکیل این گروه انتخاب می‌کند، چرا‌که از شایستگی‌ها و توانایی‌های او آگاه است.

انتهای پیام
captcha