کتاب «خرد سیاسی در زمان توسعهنیافتگی» به قلم دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم منتشر شد. این کتاب دربردارنده خلاصه مطالبی است که در ده، پانزده سال اخیر توسط دکتر داوری اردکانی نوشته شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: سه بعد مشارکت مردم در حکمرانی از نظر امام خمینی(ره) شامل مشارکت مردم در شکلگیری و اداره حکومت، نظارت و خیرخواهی مردم نسبت به حکومت است.
کسانی که به همت بلند آرمانهای ستارهگون را که همان ارزشهای متعالی و انسان و الهی است برگزیدند و با ایمان به اصالت نیکویی و زیبایی تمامی توش و توان و هوش و روان خود را در محراب آن آرمانها قربانی کردند، بیگمان به فراز قله شادمانی خواهند رسید.
اگر آدمی در این عالم چشمی غیر از چشم ظاهر نیابد و بینای عالم درون نشود، وقتی مرگ این چشمهای ظاهر را از او گرفت و به عالم دیگر که همان ساحت متعالیتر هستی است سفر کرد آنجا نابینا خواهد بود.
مدیر تحقیقات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) ضمن اشاره به اهمیت استقلال حوزه علمیه از نظر امام راحل تصریح کرد: استقلال حوزه به معنای تقابل با نظام حاکم در جامعه نیست بلکه امام میخواستند این میراث هزار ساله جامعه شیعی که توسط عالمان بزرگوار دست به دست و نسل به نسل به ما رسیده است همچنان به سلامت خودش استمرار داشته باشد و به نسلهای بعد برسد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن اشاره به نگاه امام خمینی(ره) به فقه و جامعه تصریح کرد: یک برداشت این است که گویا حضرت امام به دانش فقه صرفا مصلحتاندیشانه نگاه میکردند و به موازین و چارچوب اصلی اجتهاد چندان پایبند نبودند. این نگاه کاملا نادرست است به خاطر اینکه امام صریحا و عمیقا به موازین فقهی ملتزم بودند.
استاد دانشگاه قرآن و حدیث ضمن اشاره به پذیرش دانشجوی ارشد در رشته احیا تراث قرآنی و حدیثی تصریح کرد: در رشتههای علوم قرآن و حدیث، این رشته جز معدود رشتههایی است که شغل دارد چون افراد کتابهای قدیمی را تصحیح میکنند، احیا میکند و به موسسات مختلف میفروشند.
طبیعی است که هر پیامبری به زبان همان قومی سخن میگوید که در میان آنها ظاهر شده است و معقول نیست که پیامبری از دیاری دیگر و زبانی دیگر ناشناس به میان مردمی آید تا آنها را هدایت کند.