کد خبر: 1134829
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۰
نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی/ 3

در دانشگاه علامه طباطبايی؛اولين نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی برگزار شد

اولين نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی در دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايی برگزار شد كه در اين نشست، مسعود درخشان، حجت‌الاسلام ميرمعزی، سيدحسن قوامی، دانش‌جعفری و حجت‌الاسلام عليزاده به ايراد سخن پرداختند.


گروه اقتصاد: اولين نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی در دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايی برگزار شد كه در اين نشست، مسعود درخشان، حجت‌الاسلام ميرمعزی، سيدحسن قوامی، دانش‌جعفری و حجت‌الاسلام عليزاده به ايراد سخن پرداختند.


به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، اولين نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی، ديروز، شنبه 20 آبان، در دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايی برگزار شد كه در اين نشست مسعود درخشان، حجت‌الاسلام ميرمعزی، سيدحسن قوامی، دانش جعفری، حجت‌الاسلام عليزاده هر يك به تشريح ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی پرداختند.


بر اساس اين گزارش، در ابتدای اين نشست، رئيس دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايی ضمن خوشامدگويی به دانشجويان و اساتيدی كه در اين نشست حاضر شدند، خاطرنشان كرد: اين اولين نشست اقتصاد مقاومتی است كه با همكاری پژوهشكده علوم اقتصادی در دانشكده اقتصاد علامه طباطبايی و با حضور صاحب‌نظران مربوطه برگزار می‌شود.


وی ادامه داد: از دانشكده اقتصاد علامه طباطبايی انتظارات زيادی می‌رود و از آنجا كه دانشگاه علامه طباطبايی به سمت توسعه مقاطع و رشته‌های مختلف تحصيلی پيش می‌رود، لذا اميد است كه با برگزاری اين گونه همايش‌ها، دانشجويان و اساتيد استفاده لازم را ببرند.


مسعود درخشان، عضو هيئت علمی دانشگاه علامه طباطبايی، در ادامه اين نشست با اشاره به اين كه در آينده‌ای نزديك نتايج اين نشست‌ها منتشر خواهد شد، اظهار كرد: اميدوار هستيم كه بتوانيم نتايج نشست اول را تا قبل از برگزاری نشست دوم يعنی راهكارها و سياست‌ها توزيع كنيم.


بر اساس اين گزارش، حجت‌الاسلام ميرمعزی در ادامه نشست به ايراد سخنرانی پرداخت و اظهار كرد: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است كه تهديد را به فرصت تبديل می‌كند. بعد از جنگ جهانی دوم اقتصاد تحريم مطرح شده است و اكنون نيز با بحث اقتصاد مقاومتی يا اقتصاد حمايتی مواجه هستيم و البته اقتصاد تحريم بيشتر از موضع تحريم كننده‌ها مطرح شده است.


حجت‌الاسلام ميرمعزی ادامه داد: در اقتصاد حمايتی همواره بحث اصلی اين بوده كه در جريان رقابت بين قوی و ضعيف قاعدتاً كشور ضعيف‌تر متأثر از تصميمات كشور قوی‌تر قرار می‌گيرد، اما در اقتصاد مقاومتی ما به اقتصادی می‌انديشيم كه وقتی در مقابل تهديد و حمله دشمن قرار می‌گيرد، رشد می‌كند و نه صرفاً رشدی ساده، بلكه جهش می‌كند.


وی تصريح كرد: در اقتصاد مقاومتی، كشور نه تنها نمی‌ايستد و عقب نمی‌رود، بلكه همين، تحريم را تبديل به يك فرصت می‌كند، درست مانند زمانی كه نظام اسلامی در مقابل حمله نظامی دشمن قرار بگيرد و در همان حين در نظام اسلامی عناصری وجود خواهد داشت كه به دنبال آن‌ها كل نظام آرايشی پيدا می‌كند كه به تبع آن تهديدات تبديل به فرصت شده و جهش اقتصادی رخ می‌دهد.


در ادامه نشست، سيدحسن قوامی، مشاور وزير امور اقتصاد و دارايی، به تشريح نقطه‌نظرات خود در مورد اقتصاد مقاومتی پرداخت و اظهار كرد: سؤالات مهمی كه مطرح می‌شوند، اين است كه منظور از اقتصاد مقاومتی چيست و مبانی نظری آن كدام است؟ الزامات اقتصاد مقاومتی چيست؟ دستاوردهای مهم اقتصاد مقاومتی چه خواهد بود؟


قوامی در ادامه افزود: ايده اقتصاد مقاومتی برای اولين بار توسط مقام معظم رهبری ارائه شد و دانشگاهيان وظيفه دارند پياده‌سازی اين الگو را برعهده بگيرند، كشورهايی كه همسو با جمهوری اسلامی ايران نيستند و در رأس آن‌ها آمريكا مسائل اقتصادی را مؤثرترين راه برای فشار به كشور ما ارزيابی كرده‌اند.


براساس اين گزارش، حجت‌الاسلام امير عليزاده، عضو هيئت علمی دانشگاه علامه طباطبايی، به ايراد سخن در مورد مبانی نظری اقتصاد مقاومتی پرداخت و خاطرنشان كرد: نوعی ترديد در تعريف اقتصاد مقاومتی وجود دارد و مفهوم‌پردازی می‌تواند در يك گفتمان مشترك همه را به يك اجماع برساند. عنوان اقتصاد مقاومتی بالاتر از تئوری حمايت است و برخلاف نظر برخی كه پيشينه‌ای برای اقتصاد مقاومتی قائل نيستند، می‌توان گفت كه اتفاقاً اقتصاد مقاومتی هم دارای سابقه‌ای تاريخی است.


وی افزود: اقتصاد مقاومتی يك برنامه كوتاه‌مدت يا ترميمی يا موازی با برنامه‌های متعارف نيست، بلكه الگويی است كه برای خودش مبانی و اصول و الزامات خاص خودش را دارد و سياست‌ها و راهكارهای خاص خودش را نيز دارا می‌باشد. در واقع اقتصاد مقاومتی يك راهكار محض دفاعی و منفعلانه در برابر تحريم‌ها نيست.


در ادامه، داوود دانش جعفری، عضو هيئت علمی دانشگاه علامه طباطبايی، با اشاره به دوره‌های مختلف تحريم در طول تاريخ اظهار كرد: در هر دوره‌ای كه تحريم عليه كشوری مانند ما وضع شده، اهداف متفاوتی را دنبال كرده و در مسير خاصی طرح ‌ريزی شده است.


اين نشست با پرسش و پاسخ دانشجويان و سخنرانان پايان يافت.

captcha