کد خبر: 1207358
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۴

هنر با ارتقا دادن اندیشه ماندگاری خود را حفظ می‌کند

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت هنر بايد گره‌گشا و ارتقا‌دهنده فكر، بينش و انگيزه باشد تا تأثيرگذاری و ماندگاری خود را حفظ كند.


گروه هنر: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنر بايد گره‌گشا و ارتقا‌دهنده فكر، بينش و انگيزه باشد تا تأثيرگذاری و ماندگاری خود را حفظ كند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه كرمان، سيد‌محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌روز شنبه، 10 فروردين‌ماه در مراسم بهره‌برداری از سالن چند‌منظوره امام رضا(ع) شهرستان راور در استان كرمان، گفت: هر موفقيت و پيشرفتی در ايران دل‌های بسياری را در جهان شاد و بدخواهان نظام را در رسيدن به اهداف خود نااميد می‌كند.


وی افزود: چشم‌های بسياری به ايران دوخته شده و مردم ما هميشه ثابت كرده‌اند در شرايط مختلف و سخت همواره از انقلاب و نظام خود فاصله نگرفته‌اند.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی يادآور شد: تحريم‌های اقتصادی در سال‌های اخير گسترده‌تر و فشارهای دشمنان به‌دليل عصبانيت بيشتر شده تا با هر ترفندی و ايجاد ترس بين مردم، آنها را از انقلاب و نظام ناراضی كنند.


حسينی، با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام حماسه سياسی و حماسه اقتصادی اظهار كرد: هدف را رهبری مشخص كرده و رسالت و مأموريت را نيز بر عهده همه گذاشته‌اند كه در اين راستا هنرمندان برای فرهنگ‌سازی تحقق شعار سال بايد بسيار تلاش كنند.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تأكيد كرد: همه بايد در سال جاری با روحيه انقلابی، با نشاط و شادابی در صحنه انتخابات و همچنين حوزه اقتصادی فعالانه حضور داشته باشيم تا بتوانيم سختی‌ها را به‌خوبی پشت سر بگذاريم.


وی گفت: توسعه اقتصادی در زمينه صادرات و كاهش واردات را در دوران اعمال تحريم‌های شديد در كشور شاهد بوده‌‌ايم و اگرچه اين تحريم‌ها در كوتاه‌مدت فشارهايی را بر ما وارد می‌كند اما در نهايت به سود استقلال و پيشرفت كشور است.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ تأكيد كرد: بی‌شك حضور باشكوه مردم در انتخابات دشمنان را از تأثير تحريم‌ها نااميد می‌كند و ناكارآمدی شگردهای خود را به‌خوبی می‌بینند.


وی اظهار كرد: هنرمندان در اين برهه از زمان مانند دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس، با هنرنمايی خود در خدمت مردم و انقلاب و عليه استبداد و ظلم و ستم باشند، زيرا هنری كه در آن مسئوليت و تعهد نباشد، در واقع بی‌هنری است.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ اظهار كرد: هنر بايد گره‌گشا و ارتقا‌دهنده فكر، بينش و انگيزه باشد تا تأثيرگذاری و ماندگاری خود را حفظ كند.


وی يادآور شد: هنرمند بايد با درك شرايط، نيازها و امكانات جامعه خود اثری هنری را خلق كند تا به‌وسيله آن پيامی جديد را مستقيم يا غير‌مستقيم به مخاطبان انتقال دهد.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأكيد بر اينكه رسالت هنر، تنها سرگرمی، تفنن و طنز نيست، گفت: اين موارد نيز بايد وجود داشته باشند، همانگونه كه رهبر انقلاب بر وجود آنها تأكيد دارند.


حسينی‌ افزود: دنيای غرب از همه جاذبه‌ها و با ابزار مختلف هنر برای مجذوب كردن افراد استفاده می‌كند، در حالی‌كه اگر ما بتوانيم حقيقت را كه برخاسته از فطرت پاك آدمی است با هنر به جهانيان ارائه دهيم، حتی هنرمندان هاليوود نيز در برابر هنر ما سر تعظيم فرود می‌آورند.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ ادامه داد: مردم ما نشان داده‌اند كه از اثر هنری پرمحتوا و پر‌جاذبه استفاده و استقبال می‌كنند و هنرمندان ما بايد آثاری را با استفاده از فرهنگ غنی داخلی ايجاد كنند.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به اينكه استان كرمان در زمينه فرهنگ و هنر رو به پيشرفت است، خاطرنشان كرد: آموزش، تجربيات، خلاقيت و ابتكار به‌ويژه بين جوانان به فراوانی يافت می‌شود اما از همه گروه‌های هنری در سراسر كشور انتظار داريم كه برای مستقل شدن خود تلاش كنند.


وی گفت: ما مانع فعاليت بخش خصوصی در فرهنگ و هنر نيستيم و پيگيری خود را برای جذب حمايت‌های مالی دولت نيز ادامه می‌دهيم.


حسينی‌ اظهار كرد: با وجود برخی كمبود اعتبارات در سال گذشته سعی كرديم به‌گونه‌ای عمل شود كه به برنامه‌های فرهنگی ـ هنری لطمه ای وارد نشود و اميدواريم در سال جاری شرايط بهتری را پيش رو داشته باشيم.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنين از دست‌اندركاران اجرای طرح فرهنگی ـ هنری در شهرستان راور و حمايت‌های استاندار كرمان و ساير مسئولان از بخش فرهنگ و هنر قدردانی كرد.


حسينی، ياد و خاطره شهيد توكلی، نخستين شهيد راور در دوران انقلاب اسلامی را نيز گرامی‌ داشت و خاطرنشان كرد: اين شهيد بزرگوار با هنرنمايی خود نمايشی را با همان امكانات اندك اجرا كرد كه همين هنر او منجر به شهادتش شد و جان خود را تقديم انقلاب كرد.

captcha