کد خبر: 1211246
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۳
فرج الله سلحشور

فرمايشی‌بودن ويژگی بارز سينمای دنياست

كارگردان سريال «يوسف پيامبر(ع)» گفت برای همه مشخص شده كه سينمای دنيا يك سينمای فرمايشی است كه دستورات را اربابان غربی آن مشخص می‌كنند، حتی اين ويژگی بخش عمده‌ای از سينمای ما را هم شامل می‌شود.


گروه هنر: كارگردان سريال «يوسف پيامبر(ع)» گفت: برای همه مشخص شده كه سينمای دنيا يك سينمای فرمايشی است كه دستورات را اربابان غربی آن مشخص می‌كنند، حتی اين ويژگی بخش عمده‌ای از سينمای ما را هم شامل می‌شود.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، ميزگرد بررسی ضرورت‌ها و چالش‌های هنر انقلاب كه در قالب اولين همايش «تبيين هنر انقلاب» امروز 21 فروردين ماه در تالار شهيد آوينی دانشگاه هنر برگزار شد. در اين مراسم قناديان رئيس سازمان بسيج هنرمندان، فرج الله سلحشور و نادر طالب‌زاده حضور داشتند.


در ابتدای اين مراسم فرج‌الله سلحشور در سخنانی تصريح كرد: برای همه مشخص شده كه سينمای دنيا يك سينمای فرمايشی است كه دستورات را اربابان غربی آن مشخص می‌كنند، حتی اين ويژگی بخش عمده‌ای از سينمای ما را هم شامل می‌شود، بنابراين هنرمند بسيحی نبايد هراس داشته باشد كه انگ حكومتی بودن بخورد، چون او را به چيزی محكوم می‌كنند كه ويژگی خودشان است.


وی افزود: بسيجی بايد آنچه قلبش می‌گويد را انجام دهد. من افتخار و عزتم اين است كه در جهت خواست مملكتم كار می‌كنم، اگر برای اين كار انگ حكومتی به من می‌زنند باكی نيست. نكته ديگر اينكه امثال من دست مملكت خود را می‌بوسند، اما عده‌ای دست آمريكا را، حال قضاوت كنيد كدام دست‌بوسی بهتر است؟


سلحشور ادامه داد: برای اسلامی شدن هنر نبايد تنها به تربيت نيروی متعهد اكتفا كرد، چون تجربه نشان داده در فضای نامساعد ممكن است هنرمند متعهد نيز فريفته شود، پس بايد گام اول را از مبانی و تبيين دستورات برداشت.


در ادامه اين جلسه طالب‌زاده نيز تصريح كرد: كشور ما طی اين سه دهه كمتر در عرصه مديريت هنری خود از مديران هنری بهره برده كه در عرصه هنر جريان‌ساز بوده باشند، به همين دليل نيز تصميماتی كه در آن گرفته می‌شود، نيز معمولا تاثيرگذاری لازم را هم ندارد.


وی ادامه داد: اين عدم مديريت سبب شده كه ما پس از چند سال بحث‌ و ‌گفت‌وگو هنوز نتوانيم به اين نتيجه برسيم كه يك شبكه به عنوان شبكه موسيقی داشته باشيم. اين ويژگی در شرايطی است كه كانال‌های متعددی در ماهواره وجود دارد كه دائما در حال پخش موسيقی است.


طالب‌زاده تاكيد كرد: دليل ديگری كه برای عدم تصميم‌های مناسب از طرف مديران رسانه می‌توان ذكر كرد فشار سكولارهاست كه سبب شده در برخی از مواضع عقب‌نشينی انجام شود.


حسين قناديان هم به عنوان آخرين سخنران گفت: انقلاب اسلامی حرف نو و بسياری دارد كه تمامی بخش‌ها می‌توانند از آن بهره ببرند هنر و سينما نيز از اين قاعده مستثنی نيستند، اما انچه مشخص است ما نتوانسته اين در عالم هنر از اين ابزار آن چنان كه شايسته است بهره بريم، چراكه در هنر كشورمان كمتر از هنرمندان بسيجی استفاده كرده‌ايم.


وی در پايان خاطرنشان كرد: در اين ميان نمی‌توان تنها مسئولان را مقصر دانست، چراكه برخی محدوديت‌های بوروكراتيك نيز دست آنها را برای عملی كردن طرح‌شان با محدوديت مواجه كرده است.

captcha