کد خبر: 1222414
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲
داوران مسابقات قرآن پيام نور مطرح كردند

ضرورت آموزش چهره به چهره در فراگيری قرآن/ زمينه حضور اساتيد نخبه در شهرستان‌ها فراهم شود

به گفته داوران مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور، آموزش چهره به چهره در رابطه استاد و شاگرد امری است كه در همه نظام‌های آموزشی بدان تأكيد شده است؛ از اين رو وظيفه نهادهای متولی قرآن زمينه‌سازی حضور استاد بنام قرآنی در شهرستان‌هاست.


گروه فعاليت‌های قرآنی: به گفته داوران مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور، آموزش چهره به چهره در رابطه استاد و شاگرد امری است كه در همه نظام‌های آموزشی بدان تأكيد شده است؛ از اين رو وظيفه نهادهای متولی قرآن زمينه‌سازی حضور استاد بنام قرآنی در شهرستان‌هاست.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خوزستان، داوری مسابقات قرآنی از نكات حائز اهميت در اين عرصه است. اهميت اين مطلب بدان حد است كه شايد بتوان گفت سطح يك مسابقات را داوران آن تعيين می‌كنند؛ بنابراين فراهم كردن همه امكانات مورد نياز داوران از نكات ضروری مسابقات است.


بهروز ياريگل، داور رشته حفظ هفدهمين دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور سراسر كشور در گفت‌وگو با خبرنگار ايكنا سطح اين دوره از شركت‌كنندگان را متوسط عنوان كرد و گفت: شركت‌كنندگانی كه در سطح خيلی عالی باشند حضور نداشتند.


وی ادامه داد: اگر تعداد محدودی از آن‌ها از استاد و جلسات قرآنی خوبی بهره‌مند شوند سطح خيلی خوبی می‌يابند.


ياريگل با بيان اينكه مشكل اساسی حفاظ، قاريان و مرتلان عدم بهره‌مندی از وجود استادان خبره و نخبه قرآنی است، عنوان كرد: به دليل آشنايی با برخی از شركت‌كنندگان می‌دانم كه آن‌ها از زمان دانش‌آموزی شروع خوبی داشتند ولی در ادامه بايد استاد خوبی داشته باشند؛ به معنای درك حضوری و چهره به چهره استادی كه حداقل يك روز در هفته با آن‌ها تمرين كند.


داور رشته حفظ هفدهمين دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور سراسر كشور با اشاره به اينكه برخی شهرستان‌ها از جلسات پرثمر قرانی بی‌بهره‌اند، گفت: اما اين دانشجويان می‌توانند با مراجعه به شهرستان‌ها و مراكزی كه از حضور اساتيد خوب بهره‌مند هستند، موجب ارتقای سطح كيفی عملكرد خود شوند.


وی با تأكيد بر اينكه متوليان قرآنی بايد فكری به حال شركت‌كنندگان كنند، تصريح كرد: اگر افراد نخبه در مسابقات آموزش و پرورش، مسابقات ارشاد، مسابقات تبليغات يا اوقاف ظهور می‌كند بايد تحت حمايت قرار گيرند.


ياريگل با تأكيد بر اهميت خواست فردی در فراگيری بيشتر قرآن كريم اضافه كرد: برخی از استادان همه توان خود را برای آموزش به كار می‌گيرند و شاگردان خود را به مسابقات راهی می‌كنند اما ديگر توان معلم در همان حد است كه شاگرد بروز می‌دهد و بيشتر نيست؛ بنابراين حضور استادان خبره در استان‌های كشور امری ضروری است.


داور رشته حفظ هفدهمين دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور سراسر كشور عنوان كرد: همه بايد دست به دست هم دهند. افراد مستعد قرآنی و آماده به آموختن بايد خواسته خود مبنی بر حضور استادی خبره و نخبه در استانشان را با مراكز قرآنی مطرح كنند و بيان كنند كه به‌طور مثال در تأمين هزينه مدرس مشاركت داشته باشند. در مسابقات كشوری كه دانشگاه‌ها برگزار می‌كنند افرادی كه از قبل پشتوانه آموزش داشتند مقام كسب می‌كنند.


مهدی دغاغله، داور رشته لحن هفدهمين دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور كشور نيز در گفت وگو با ايكنای خوزستان با بيان اينكه در هماهنگی مسابقات ضعف وجود داشت، عنوان كرد: انصافاً همه حضور دارشتند و تلاش كردند و اين ضعف مربوط به تجربه كم در برگزاری مسابقات است.


وی با اشاره به مكان برگزاری مسابقات بيان كرد: از لحاظ فضای معنوی و يادآوری فضای جنگ و جبهه و تعدد سالن‌ها، همزمانی مسابقات در يك زمان امری مطلوب است.


به گفته وی، اگر برنامه انس با قرآن و يا كارگاه آموزشی در جنب برگزاری مسابقات وجود داشت مردم حضور می‌يافتند اما صرف برگزاری مسابقات برای مردم جذابيت ندارد.


عباس امام‌‌جمعه، داور رشته ترتيل هفدهمين دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور كشور با بيان اينكه مسابقات در چند رشته حفظ، ترتيل و قرائت برگزار شد، اظهار كرد: از نحوه برگزاری و كيفيت مسابقات در رشته‌های ديگر مطلع نيستم اما در كل كيفيت مسابقات پايين بوده و دانشگاه پيام نور بدون آمادگی مسابقات را برگزار كرد.


وی با بيان اينكه نحوه برگزاری مسابقات از نظر اجرايی و مكان آن مناسب نبود، گفت: مكان برگزاری مسابقات امكانات بسيار كمی داشت و شركت‌كنندگان حتی از اين لحاظ به داوران اعتراض می‌كردند. در بخش ترتيل‌خوانی سطح شركت‌كنندگان متوسط بود اما يكی دو نفر سطح خوبی داشتند و شايد بتوانند در اين رشته و در مرحله ملی مقام كسب كنند.


داور رشته ترتيل اين دوره از مسابقات با اشاره به نظام متمركز دانشگاه پيام نور اظهار كرد: در مجموع شركت‌كنندگان اين دانشگاه افراد قوی و با سابقه تلاوت قرآن هستند كه خارج از محيط دانشگاه فعاليت قرآنی داشته‌اند و چنين نيست كه در دانشگاه و با برپايی كارگاه‌های آموزشی به وضعيت فعلی رسيده‌ باشند.


وی بيان كرد: دانشگاه بايد افراد برگزيده را در كارگاه آموزشی 2- 3 روزه پيش از اعزام به مسابقات بعدی آماده كند. البته بعيد می‌دانم اين امر از لحاظ اجرايی عملی باشد؛ چرا كه دانشگاه پيام نور بيشتر به دوره آموزش علمی می‌پردازد.


امام‌جمعه تصريح كرد: قاريان و حافظان قرآن كريم شركت‌كننده در مسابقات با توجه به پيشينه و تجربيات فردی خود به رقابت می‌پردازند. هيچ كس بانی آموزش قرآن شخص ديگر نيست و هر كس با تلاش فردی خود به تلاوت قرآن كريم مسلط شده است از بيرون آموخته و از استادان خبره و جلسات قرآنی مستمر استفاده كرده است.


داور رشته ترتيل هفدهمين دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه‌های پيام نور سراسر كشور عنوان كرد: ميزبانی استان خوزستان به گفته مسئولان برگزاری مسابقات نيز ضعيف بود. به‌طور مثال سالن برگزاری مسابقه ترتيل‌خوانی و حفظ قرآن كريم روبه‌روی هم بود و تداخل صدای متسابقان را ايجاد می‌كرد.


وی خاطرنشان كرد: شركت‌كنندگان از راه‌های دور برای شركت در مسابقات می‌آيند و بايد تمهيدات ويژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شود كه صدای قاريان خدشه بر ندارد.


بنا بر اين گزارش، تلمذ و شاگردی قرآن‌آموزان نزد استادی خبره از نكاتی است كه آرزوی هر قرآن‌آموزی است و البته اين امكان مادی، جسمی، زمانی و مكانی برای همگان ميسر نيست تا بار سفر بندند و به جهت شاگردی به حضور اساتيد بنام قرآنی برسند؛ بنابراين زمينه‌سازی درك حضور اساتيد نخبه در استان‌ها به عهده سازمان‌های متولی قرآن كريم است تا از اين حيث نياز علاقه‌مندان به يادگيری قرآن را برطرف سازند.


گمان می‌رود موضوع مكان مسابقات تبديل به موضوعی بحث برانگيز شده كه مخالفان و موافقان بسياری داشته است اما با توجه به آنچه كه بيان شد شهرستان اهواز مكانی با چنين فضايی گسترده كه همه مسابقات را در آن به‌صورت همزمان بتوان برگزار كرد ندارد از اين رو می‌توان گفت گزينه انتخابی بهترين گزينه بوده است البته نواقص موجود در كار اصلاً قابل انكار نيست كه آن هم به امر بی‌تجربگی باز می‌گردد كه البته اين امر را می‌شد با «أَمْرُهُمْ شُورَى بَیْنَهُمْ» به بهترين وجه حل شود.


دانشگاه پيام نور به شاهد بيان مسئولانش دارنده رتبه دوم قبولی‌های ارشد و دكتری در سراسر كشور است. چنين دانشگاهی با اين سطح علمی حيف است كه در امور فرهنگی از سايران عقب بماند؛ بنابراين با تمهيدات ويژه و كار مستمر می‌توان شاهد درخشش اين دانشگاه در ميادين قرآنی بود.

captcha