کد خبر: 1244033
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸

معنويت تنها راه پيشگيری از انحرافات و آسيب‏های اجتماعی است

مديركل تبليغات اسلامی گيلان معنويت را تنها راه پيشگيری از انحرافات و آسيب‏های اجتماعی دانست و گفت شناخت آسيب، امری ضروری و لازم است و مطالعه آسيب‏های وارده به جامعه بهترين راه و شيوه پيشگيری و درمان خواهد بود.


گروه اجتماعی: مديركل تبليغات اسلامی گيلان معنويت را تنها راه پيشگيری از انحرافات و آسيب‏های اجتماعی دانست و گفت: شناخت آسيب، امری ضروری و لازم است و مطالعه آسيب‏های وارده به جامعه بهترين راه و شيوه پيشگيری و درمان خواهد بود.


حجت‏الاسلام والمسلمين جمال ياری، مديركل تبليغات اسلامی گيلان در گفت‏وگو با خبرگزاری بين‏المللی قرآن(ايكنا) شعبه گیلان، در خصوص پيشگيری از آسيب‏های اجتماعی در جامعه اظهار كرد: معنويت تنها راه پيشگيری از انحرافات و آسيب‌های اجتماعی است؛ لذا شناخت آسيب، امری ضروری و لازم است و مطالعه آسيب‏های وارده به جامعه و در واقع بررسی و ريشه‏يابی درد و بهترين راه و شيوه پيشگيری و درمان خواهد بود.


وی افزود : نبايد فقط به مطالعه ناهنجاری‏ها و آسيب‏های اجتماعی نظير بيكاری، اعتياد، فقر، خودكشی، طلاق، ولگردی و گدايی اكتفا كرد و بلكه بايد به علل آن توجه و راهكار‏های مناسب جهت پيشگيری و درمان آنها ارائه كرد با توجه به اينكه اعتياد يكی از مهم‏ترين معظلات جامعه و ريشه بسياری از ناهنجاری‏های اجتماعی از جمله طلاق و سرقت در جامعه است.


مدير كل تبليغات اسلامی گيلان تصريح كرد : اگر شناخت دقيقی نسبت به واقعيت‏ها، اصول و راه‏های حل مشكلات اجتماعی كه به كشف ابزار برطرف كردن علل اجتماعی بيماری منتهی می‏شوند، ارائه نكند، كار بی‏فايده‏ای خواهد بود.


حجت‏الاسلام ياری به تأثيرات مخرب ناهنجاری‏ها در جامعه اشاره كرد و گفت: همه مبلغان و ائمه جماعات در فضاسازی جامعه و آگاهی‏بخشی جوانان و نوجوانان نقش مهمی داشته و بايد در اين راستا گام‏های موثری برداشته شود.


وی افزود: امروز نوجوانان و جوانان، با دسترسی به اينترنت، ماهواره، سی دی‏ها و بسياری از وسايل ارتباط جمعی ديگر، در معرض خطرناك‏ترين انحرافات و سخت‏ترين هجمه‏های اعتقادی، فرهنگی و اخلاقی‏اند كه اين امر قبل از همه چيز همت و دقت خود جوانان و آينده‏سازان اين مرز و بوم را می‏طلبد، تا به بهانه رشد و توسعه ترويج شده از سوی رسانه‏های استكباری و استعماری دچار انحراف و عقب‏ماندگی اخلاقی واجتماعی نشوند.


اين كارشناس دينی تصريح كرد: بايد توجه داشت كه نوك پيكان دشمنی‏های سود جويان به سمت معنويت و اعتقادات است، چرا كه آنان به خوبی دريافته‏اند، مردم جامعه‏ای كه رضايت خداوند تبارك و تعالی را هدف نهايی خود قرار دهند پيرو هواهای شيطانی نبوده و در راه منافع شيطان صفتان قدم برنمی‏دارند، لذا جوانان بايد با توجه بيش از پيش به اصول معنوی و اعتقادی و آشنا شدن به اخلاق و احكام اسلامی خصوصاً فريضه عبادی وپراهميت نماز، خود را از اين خطر بزرگ مصون بداريد.


حجت‏الاسلام ياری با تأكيد بر لزوم تلاش و جديت مسئوليت در پيشگيری از ترويج و گسترش عوامل آسيب‏زای اجتماعی ابراز كرد: يكی از مهم‏ترين وظايف حكومت اسلامی تلاش جهت ايجاد بستر مناسب و پاك جهت فراهم آمدن زمينه‏های رشد و تعالی جامعه درجنبه‏های مختلف دينی‏، علمی، فرهنگی، اقتصادی و ساير ابعاد اجتماعی است.


وی ادامه داد: آن‍چه در آسيب‌های اجتماعی مهم بوده جلوگيری از پيشرفت و يا به عبارت ديگر پيشگيری از آن آسيب‏هايی است كه از اهميت قابل توجه‏ای برخوردار هستند، لذا بايد در بحث آسيب‏های اجتماعی سعی شود تا از بروز و اشاعه لجام‏گسيختگی و گسترش آن آسيب در جامعه جلوگيری به عمل آيد.


مديركل تبليغات اسلامی گيلان تصريح كرد: طلاق، اعتياد، ترويج فساد و ابتذال فرهنگی در جامعه، عدم رعايت پوشش اسلامی و فساد اخلاقی از آسيب‏های اجتماعی موجود است و تنها راه پيشگيری از اين آسيب ها‏، تقويت اعتقادات دينی و مذهبی است.


وی مجموعه برنامه‏ها و فعاليت‏های طرح تحول اجتماعی را برای رشد و تعالی جامعه ايرانی و اسلامی دانست و گفت: پيشرفت و ترقی كشور در عرصه‏های مختلف نظامی، علمی، اقتصادی و تكنولوژی بر كسی پوشيده نيست، اما نگاه به حوزه اجتماعی با توجه به آسيب‏های اين بخش بايد ويژه‏تر باشد و فعاليت فرهنگی مبنا و اساس فعاليت‏های ديگر است و هر چقدر به مسائل فرهنگی هزينه شود كم است و مسائل فرهنگی كه می‏گوييم منظور فرهنگ دينی و قرآنی است.


حجت‏الاسلام ياری تاكيد كرد: حركت كارگروه اجتماعی و فرهنگی در مسير علمی و تحقيقی موجب اثربخشی بيشتر و بازدهی بهتری می‏شود، با اين وجود نيز مسئولان شهرستان بايستی در ارتقای شاخص‏های فرهنگی و كاهش ناهنجاری‏های موجود و پيشگيری از وقوع جرايم تلاش و اهتمام بيشتری داشته باشند.


مديركل تبليغات اسلامی گيلان اضافه كرد: دشمنان اسلام و نظام مقدس در تهاجم فرهنگی سعی كرده‏اند ضد ارزش‏ها را به ارزش‏های واهی همانند اعتياد و ترويج بی بند و باری تبديل كنند، بنابراين برنامه‏های پيشگيری از اعتياد و درمان اين بيماری، تحكيم بنيان خانواده نيز در دستور كار قرار دارد.


وی همچنين با اشاره به آسيب‎های ناشی از اينترنت و شبكه های ماهواره‏ای و هجمه‏های دشمن در قالب جنگ نرم و مشكلاتی كه در خانواده‏ها ايجاد كرده داشت ، آسيب‏شناسی را از عوامل مهم تربيتی بيان و دفع آفات و موانع را مقدم بر جلب عوامل بر شمرد.


حجت‏الاسلام ياری ضعف بنيه اعتقادی، عدم اطلاع از فلسفه دين، عملكرد بر مدعيان دين و قصور والدين را علل مهم دين‏گريزی جوانان دانست و گفت: آموزش و پرورش در تكريم خانواده نقش مهمی دارد، چرا كه از وظايف اصلی و ذاتی‌اش است و اين فعاليت‌ها در فعاليت‌های فرهنگی آموزش و پرورش می‌تواند نقش پررنگی داشته باشد، لذا مسئولان بايد از ظرفيت بزرگ آموزش و پرورش به نحو احسن استفاده كنند.


مديركل تبليغات اسلامی گيلان در پايان خاطرنشان كرد: همه ما در مقابل آسيب‏ها و ناهنجاری‏های اجتماعی مسئول هستيم و بايد برای كاهش و مقابله با آن تدبير و برنامه‏ريزی مناسب داشته باشيم.

captcha