احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد نمادهای قرآنی در فضای شهری گفت: موضوع نمایش نمادهای قرآنی در فضای شهر، مقداری شتابزده است؛ البته این شتابزدگی ممکن است از احساس مسئولیت باشد و به نظر میآید روی آن کمتر مطالعه عمیق صورت گرفته تا کار متفاوتی ارائه شود. مثلا گاهی اوقات استفاده از نمادهای قرآنی در فضاهای مرده شهری صورت میگیرد که ممکن است شأن این آیات در آن رعایت نشود.
![]() |
احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران |
این عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران عنوان کرد: در شورای اسلامی تهران سندی تنظیم کردیم که طی آن آثاری در قالبهای دیواری، حجمی و مناسبتی طراحی شود، این سند به سازمان زیباسازی ارائه شده و این سازمان در آن راستا حرکتهایی را انجام داده است.
وی ادامه داد: البته دستگاههای مجری مدعیاند در این حوزه تحت فشار قرار دارند، زیرا گروههای علاقهمندی هستند که اصرار دارند آثار در شهر با شکل، شیوه و روایت خودشان طراحی شود و از آنجا که معمولا دارای پشتوانههایی هستند، دستگاههای مجری مجبورند که کوتاه بیایند.
وزیر فرهنگ و ارشاد در دولت هشتم بیان کرد: به طور کلی فضاسازی قرآنی در سطح شهر رضایتبخش نیست و ما نتوانستیم آثار متفاوتی را در این حوزه ارائه کنیم و البته که کار سختی نیز هست. البته برخی آثار مناسبتی اجرا شده در شهر چشمگیر بوده ولی اشکال کار آنجاست که موردی است و به طور مستمر و عمیق در شهر دیده نمیشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا معتقدید ایجاد نمادهای قرآنی در فضای شهری تنها برعهده شهرداریهاست؟ عنوان کرد: اولی است که این کار توسط دستگاههای دیگر انجام شود. از آنجا که شهرداری امکان این را دارد که جمعی از هنرمندان را در کنار یکدیگر گردآورد ما انتظار بیشتری از این دستگاه داریم، اگرنه مثلا حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی وظیفهاش خلق چنین نمادهایی است و برای این کار از ظرفیت هنری بیشتری برخوردار است. شاید هم بهتر باشد که شهرداری بخش تخصصی کار را به حوزه هنری واگذار کند.