با توجه به اينكه ماه مبارك رمضان ماه نزول قرآن است شايسته است كه عمل تفسير قرآن در رأس تمام امور قرار بگيرد زيرا ثواب قرائت يك آيه در اين ماه برابر با يك ختم قرآن است.
گروه اجتماعی: با توجه به اينكه ماه مبارك رمضان ماه نزول قرآن است شايسته است كه عمل تفسير قرآن در رأس تمام امور قرار بگيرد زيرا ثواب قرائت يك آيه در اين ماه برابر با يك ختم قرآن است.
حجتالاسلام سيدجليل موسوی، از كارشناسان دينی لرستان در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه لرستان، با بيان اينكه روزه ماه رمضان اراده را قوی، روح را تلطيف و غرايز را تعديل میكند، به آياتی از سوره مباركه بقره با اين مضمون كه ما روزه را بر شما واجب كرديم تا پرهيزگار شويد و تقوا و پرهيزگاری اين است كه انسان مالك نفس باشد، گفت: همان طور كه میدانيد صفت برجسته يوسف پيغمبر نفوذ و مالكيت بر هوای نفس بود و همين ويژگی او را به عزت رساند.
وی با اشاره به فوايد روزهداری خاطرنشان كرد: اينكه در ماه مبارك رمضان آمار جرم و جنايت كاهش پيدا میكند بيانگر بركت اين ماه است و خجستگی و بركتی بالاتر از اينكه حتی خواب انسان نيز به عبادت تعبير میشود.
حجتالاسلام موسوی عظمت ماه رمضان را بهواسطه نزول قرآن برشمرد و اضافه كرد: با توجه به اينكه ماه مبارك رمضان ماه نزول قرآن است شايسته است كه عمل تفسير قرآن در راس تمام امور قرار بگيرد زيرا ثواب قرائت يك آيه در اين ماه برابر با يك ختم قرآن است و اميد است كه خود را از اين قبيل توفيقات در اين ماه محروم نكنيم.
وی با اشاره به ادعيه وارده در ماه مبارك رمضان تصريح كرد: در دعای يا علی يا عظيم بعد از ذكر عظمت و اوصاف خداوند در پايان دعا میگوئيم كه خدايا ما را از عذاب جهنم نجات بده و اين بيانگر اين موضوع است كه پايان ماه رمضان رهايی از آتش جهنم است.
موسوی انواع روزهداری از لحاظ شأن و منزلت را سه نوع عوام، خاص و خاصالخاص برشمرد و تصريح كرد: منظور از روزه عوام امساك از خوردن و آشاميدن است و روزه خاص يعنی علاوه بر پرهيز از خوردن و آشاميدن اعضا و جوارح انسان نيز روزهدار باشد.
اين كارشناس دينی ادامه داد: روزه خاصالخاص علاوه بر رعايت شرايط عام و خاص روزه، پرهيز از فكر گناه و روزه قلب نيز مزيد بر علت شده و اين روزه را به غايت و كمال و سرآمد روزهداری تبديل كرده است.