کد خبر: 1260885
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۳
شكرگزاری از خداوند/(6) حجت‌الاسلام عسگری

شكر نعمت بايد در قول و عمل انسان‌ها نمايان شود

امام جمعه آستانه با بيان اينكه شكر نعمت دارای مراتبی بوده و شكر هر نعمت بايد با نوع آن نعمتی كه خداوند به انسان داده متناسب باشد، تصريح كرد شكر نعمت از جمله تكاليفی است كه بايد در قول و عمل انسان‌ها نمايان باشد.


گروه اجتماعی: امام جمعه آستانه با بيان اينكه شكر نعمت دارای مراتبی بوده و شكر هر نعمت بايد با نوع آن نعمتی كه خداوند به انسان داده متناسب باشد، تصريح كرد: شكر نعمت از جمله تكاليفی است كه بايد در قول و عمل انسان‌ها نمايان باشد.








حجت‌الاسلام عسگری، امام جمعه آستانه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، در رابطه با مسئله شكرگزاری از خداوند، گفت: خداوند در آيه 38 سوره مباركه محمد می‌فرمايد «... وَاللَّهُ الْغَنِیُّ وَأَنتُمُ الْفُقَرَاء وَإِن تَتَوَلَّوْا یَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَیْرَكُمْ ثُمَّ لَا یَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ خدا بى‏‌نياز است و شما نيازمنديد و اگر روى برتابيد [خدا] جاى شما را به مردمى غير از شما خواهد داد كه مانند شما نخواهند بود».


وی اظهار كرد: با توجه به آيه مذكور تمامي نعمت های موجود در زمين و آسمان به‌صورت مطلق به خداوند متعال تعلق دارد و همه مخلوقات به او نيازمندند؛ لذا شكر نعمت و سپاسگزاری از خداوند امری واجب است.


حجت‌الاسلام عسگری با بيان اينكه شكر نعمت دارای مراتبی بوده و شكر هر نعمت بايد با نوع آن نعمتی كه خداوند به انسان داده متناسب باشد، تصريح كرد: شكر نعمت از جمله تكاليفی است كه بايد در قول و عمل انسان‌ها نمايان باشد.


وی ابراز كرد: به‌عنوان مثال شكر عملی نعمت سلامتی عبادت بوده و امام سجاد(ع) در اين زمينه در صحيفه سجاديه می‌فرمايد«خداوندا نعمت سلامتی را بر من عطا كن تا بتوانم عبادت تو را به جا آورده و شكرگزار نعمت‌های تو باشم» و شكر عملی نعمت ثروت كمك مالی به افراد مستمند و فقير است.


حجت‌الاسلام عسگری در خصوص فلسفه وجوب شكر از سوی خداوند بيان كرد: خداوند در آيه 7 سوره مباركه ابراهيم می‌فرمايد؛ «وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِيدٌ و آنگاه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر واقعا سپاسگزارى كنيد [نعمت] شما را افزون خواهم كرد و اگر ناسپاسى نماييد قطعا عذاب من سخت‏خواهد بود»؛ لذا شكر نعمت مايه فزونی آن خواهد بود.


وی با بيان اينكه نعمت‌های خداوند شامل نعمت‌های مادی و معنوی است، افزود: شكر نعمت‌های معنوی به مراتب دارای ارزشی بس بالاتر در نزد خدواند متعال است و خداوند از كم‌توجهی نسبت به آن‌ها از انسان‌ها سؤال خواهد كرد.


حجت‌الاسلام عسگری، نعمت‌های نبوت، هدايت، قرآن و ولايت را از جمله نعمت‌های معنوی خدا بر انسان‌ها برشمرد و تصريح كرد: در هر آيه‌ای از قرآن كريم كه به‌صورت مطلق به كلمه نعمت اشاره شده باشد، منظور همان ولايت است كه نسبت به شكرگزاری از آن در كلام و حی و ائمه اطهار (ع) بسيار سفارش شده است.


امام جمعه آستانه در پايان خاطرنشان كرد: از امام صادق(ع) نقل شده است؛ «نعمت‌های خداوند را بشماريد و سپاسگزار آن باشيد» و در اينجا نيز منظور از نعمت‌های خدا همان نعمت ولايت است.

captcha