کد خبر: 1276102
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۲

جهت‌دهی به نيات واقفان سبب رشد روزافزون موقوفات می‎شود

رئيس اداره اوقاف و امور خيريه فردوس، جهت‌دهی به نيات واقفان را سبب رشد روزافزون موقوفات و جلب اعتماد مردم دانست و افزود نياتی كه به مناسبت‌های مختلف توسط نيكان جامعه وقف شده است را بايد با برنامه‌ريزی درست و تعريف برنامه‌های روز و كارآمد جهت‌دهی كرد.


گروه اجتماعی: رئيس اداره اوقاف و امور خيريه فردوس، جهت‌دهی به نيات واقفان را سبب رشد روزافزون موقوفات و جلب اعتماد مردم دانست و افزود: نياتی كه به مناسبت‌های مختلف توسط نيكان جامعه وقف شده است را بايد با برنامه‌ريزی درست و تعريف برنامه‌های روز و كارآمد جهت‌دهی كرد.


حجت‏الاسلام والمسلمين دادخدا خدائی، رئيس اوقاف و امور خيريه فردوس در گفت‏وگو با خبرگزاری بين‏المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان جنوبی، با اشاره به اينكه برنامه‌ريزی دقيق و جهت‌دهی نيات واقفان سبب می‌شود تا امر خيری كه توسط واقف نيك‌انديش صورت گرفته، علاوه بر اثر معنوی، اثر وضعی مطلوبی نيز به اجتماع وارد كند، گفت: بيشترين نيات واقفان برای تبليغ و ترويج فرهنگ دين و آموزه‌های دينی است و حال آنكه اين نيات به طور كامل بی‌روح برگزار می‌شود و هيچ اثر وضعی قابل انطباقی با جامعه ندارد.


موقوفات را بايد با برنامه‌ريزی درست و كارآمد جهت‌دهی كرد


وی با اشاره به اينكه در بين نيات موقوفات، نيات زربار و معناداری نهفته است، تصريح كرد: بايد با تدبير و برنامه‌ريزی به اين نيات، رنگ و لعاب فرهنگی داد.


رئيس اداره اوقاف و امور خيريه فردوس، جهت‌دهی به نيات واقفان را سبب رشد روزافزون موقوفات و جلب اعتماد مردم دانست و افزود: نياتی كه به مناسبت‌های مختلف توسط نيكان جامعه وقف شده است را بايد با برنامه‌ريزی درست و تعريف برنامه‌های روز و كارآمد جهت‌دهی كرد.


حجت‏الاسلام خدائی با بيان اينكه در آموزه‎های دينی و قرآنی، سيره بزرگان دين و اهل‏بيت(ع) در اولويت قرار دارد، افزود: بايد با اجرای برنامه‏های فرهنگی متنوع، انگيزه را برای يادگيری و فراگيری آموزه‌های دينی در بين مردم فراهم كنيم.


عدم جهت‌دهی به نيات واقفان، ثمره عدم نظارت و التفات بر مديريت موقوفات است


وی عدم جهت‌دهی به نيات واقفان را ثمره عدم نظارت و التفات بر مديريت موقوفات دانست و تصريح كرد: بايد مديريت و توليت موقوفات برای اجرای نيات آن در دست متولی قرار گيرد كه اين امر جز با توجيه و تبيين مسائل مربوطه تسهيل نمی‌شود.


رئيس اداره اوقاف و امور خيريه فردوس يكی از كارهای مهم و در دست اقدام اداره اوقاف فردوس را مديريت مستقيم موقوفات عنوان كرد و يادآور شد: با هدف نظارت دقيق‌تر و جهت‌دهی به نيات واقفان، بايد زمام مديريت و اجرای نيات از مستاجران گرفته شود.


حجت‏الاسلام خدائی با اشاره به وظيفه دستگاه‌های مسئول و بخش‌های ديگر در ارتباط با اين سنت حسنه الهی يادآور شد: دستگاه‌های مسئول بايد وقف را نهادينه و فرهنگ‏سازی كنند و آثار ارزشمند اين كار بسيار مهم را برای مردم تبيين كنند.


وی با تأكيد بر اينكه فرهنگ‏سازی در زمينه وقف اصل ارزشمندی است، يادآرو شد: تأكيد بر عمل به نيات واقفين در نظر امام(ره) و رهبری و مراجع مورد سفارش بوده كه مال و عمل وقفی بايد براساس نيت واقف هزينه گردد، اين كارها می‌تواند آثار و بركات بيشتری در جامعه داشته باشد.

captcha