کد خبر: 1276478
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۰

کمرنگ شدن حضور جوانان و نوجوانان در مساجد همراهی كردن با دشمن است

كارشناس اداره پاسخگویی به سوالات شرعی آستان قدس رضوی بيان اينكه خواسته دشمن دور شدن جوانان و نوجوان از دين است، عنوان كرد كمرنگ شدن حضور جوانان و نوجوان در مسجد باعث دور شدن نسل جوان از دين می‌شود و اين همان چيزی است كه دشمن می خواهد.


گروه اجتماعی: كارشناس اداره پاسخگویی به سوالات شرعی آستان قدس رضوی بيان اينكه خواسته دشمن دور شدن جوانان و نوجوان از دين است، عنوان كرد: كمرنگ شدن حضور جوانان و نوجوان در مسجد باعث دور شدن نسل جوان از دين می‌شود و اين همان چيزی است كه دشمن می خواهد.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، حجت‌الاسلام محمدعلی عزيزی، كارشناس اداره پاسخگويی به سوالات شرعی آستان قدس رضوی، ظهر امروز، 31 مردادماه در همايش مسجد خانه مومن با موضوع نقش مسجد در زندگی اسلامی از سری همايش‌های سبك زندگی اسلامی که در سالن همايش‌های بنياد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوي برگزار شد، با بيان اينكه خواسته دشمن دور شدن جوانان و نوجوان از دين است، عنوان كرد: كمرنگ شدن حضور جوانان و نوجوان در مسجد باعث دور شدن نسل جوان از دين می‌شود و اين همان چيزی است كه دشمن می‌خواهد.


وی ادامه داد: دشمن برای اينكه نسل جوان را از اسلام دور كند، در جهت اسلام گريزی در برخی از كشورها ورود افراد زير 18 سال را به مساجد ممنوع اعلام كرده است تا از اين طريق مانع جذب جوانان به سمت گرايشات اسلامی شود.


كارشناس اداره پاسخگویی به سوالات شرعی آستان قدس رضوی عنوان كرد: تشويق مهم‌ترين اصلی است كه می‌توان به وسيله آن جوانان را به حضور در مساجد ترغيب كرد لذا بايد كاری كنيم كه مساجد پايگاهی برای حضور جوانان شوند.


حجت‌الاسلام عزيزی با بيان اينكه خداوند در قرآن به حضرت ابراهيم(ع) برای تطهير و مديريت خانه خدا دستور داده است، بيان كرد: متوليان و كسانی كه در مسجد فعاليت می‌كنند، همكار حضرت ابراهيم(ع) محسوب می‌شوند.


وی با اشاره به اينكه لازم است اين جمله اميرمومنان(ع) كه فرموده‌اند: «من نشستن در مسجد را به نشستن در بهشت ترجيح می‌دهم» سر در مساجد و يا ورودی‌های آن نصب شود، افزود: نشستن در مسجد بدون اينكه كار خاصی انجام دهی رضايت خدا را دربردارد، درحالی كه نشستن در بهشت رضايت نفس را به دنبال خواهد داشت.


كارشناس اداره پاسخگویی به سوالات شرعی آستان قدس رضوی ابراز كرد: چيزی كه ما از مسجد در ذهن كودك و نوجوان ترسيم می‌كنيم، عزاداری حزن و اندوه است در حالی كه همين فرد خاطرات خوبی از عروسی و مراسم‌های ديگر دارد.


وی تصريح كرد: ارتباط ائمه جماعات با بچه‌ها می‌تواند باعث جذب آن‌ها به سمت مسجد شود لذا خوب است كه ائمه جماعات چند دقيقه قبل از اذان در مسجد حضور يابند و همان گونه كه پيامبر(ص) با كودكان بازی می‌كردند، با بچه‌ها بازی كنند.


حجت‌الاسلام عزيزی با بيان اينكه بايد خاطره خوشي در ذهن كودكان از مسجد به جا بماند، افزود: بايد تشويق‌ها و نقش‌آفرينی كودكان و نوجوانان را در مساجد زياد كنيم تا جوانان بيشتر جذب مساجد شوند.


كارشناس اداره پاسخگویی به سوالات شرعی آستان قدس رضوی بيان كرد: زمانی كه فرزندانمان را می‌خواهيم به يك ميهمانی يا مجلس عروسی ببريم، بهترين لباس و بهترين عطر را به او می‌زنيم و به او اجازه می‌دهيم هر شيطنتی كه می‌خواهد انجام دهد اما زمانی كه اين فرزند به مسجد برده می‌شود وضع به گونه‌اي ديگر است.


وی ادامه داد: نتيجه اين حضور در مسجد، ماندن خاطره بد از مسجد و خاطره خوب از مراسم عروسی برای كودك است از همين رو ما نبايد اجازه بدهيم چنين اتفاقی برای نسل امروز ما بیفتد.


حجت‌الاسلام عزيزی ابراز كرد: بايد تمام مسائلی كه مانع حضور كودكان و نوجوان در مسجد می‌شود، برداشته شود و تشويق‌ها و راهكارهایی كه باعث حضور آن‌ها می‌شود را افزايش دهيم كه در این ميان ائمه جماعت هر مسجد نقش محوری است.


وی با بيان اينكه ائمه جماعت بايد نقش محوری و كليدی در مساجد داشته باشند، خاطرنشان كرد: بايد ساير متوليان مساجد بازوهای ائمه جماعات در مساجد باشند.


حجت‌الاسلام عزيزي با تأكيد بر اينكه ائمه جماعت نقش فرهنگ ساز را بايد در جامعه ايفا كنند، به عملكرد خوب تلويزيون در پخش مراسمات دينی اشاره كرد و افزود: بايد تلويريون پخش برنامه‌های خود را به گونه‌ای برنامه‌ريزی كند تا حضور مردم در مساجد كمرنگ نشود.


يادآور مي‌شود، همايش مسجد؛ خانه مومن با موضوع نقش مسجد در زندگی اسلامی با حضور ائمه جماعت مشهد برگزار شد.

captcha