کد خبر: 1292716
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۰

دادگاه مصر جنبش اخوان‌المسلمين را منحل اعلام كرد/ مصادره اموال به نفع دولت

دادگاه قاهره امروز، اول مهرماه، با تشكيل جلسه‌ای جنبش «اخوان‌المسلمين» مصر را منحل اعلام كرد.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از الجزيره، دادگاه قاهره امروز به رياست محمد السيد تشكيل شد و دادخواست ارائه‌شده از سوی حزب «تجمع» مصر مبنی بر انحلال اخوان‌المسلمين و مصادره اموال و مؤسسات و نهادهای تحت مالكيت اين حزب را بررسی و حكم انحلال اين جنبش را صادر كرد.


محمود عبدالله به عنوان نماينده حزب «التجمع» با طرح دادخواستی گروه اخوان را متهم كرده بود كه عليه دولت مصر اقدام مسلحانه داشته‌اند و خواستار انحلال گروه اخوان‌المسلمين و مصادره اموال‌ آنها به نفع دولت شده بود.


بر اساس اين حكم، فعاليت‌های سياسی اين حزب به عنوان بزرگترين حزب مصر، ممنوع و اموال آنها و همه مؤسسات و نهادهای وابسته به اين گروه به نفع دولت مصادره خواهد شد.


اخوان‌المسلمين در سال 1928 ميلادی به رياست حسن البنا به عنوان يك گروه دينی آغاز به كار كرد. اين جنبش در سال 1932 مقر فعاليت‌های خود را به قاهره منتقل كرد و فعاليت‌های سياسی اين گروه در سال 1938 رسما آغاز شد.


در آغاز انقلاب 23 ژوئن مصر گروه اخوان‌المسلمين تنها نيروی مردمی بودند كه ابتدا از جريان «افسران آزاده» حمايت می‌كردند و تعداد زيادی از افسران مصری نيز از گروه اخوان‌المسلمين بودند.


پس از انقلاب دستور انحلال همه احزاب سياسی مصر صادر شد و اخوان در اين ميان استثنا شده بود، زيرا اين گروه خود را به عنوان يك گروه مذهبی معرفی كرده بود كه اعضای آن فعاليت‌های سياسی نخواهند داشت.

captcha