کد خبر: 1298651
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۰
به دليل كمبود بودجه؛

فعاليت‌های قرآنی ارشاد لرستان در بخش فوق‌برنامه با مشكل مواجه شد

مسئول دفتر قرآن و عترت اداره ارشاد لرستان با بیان اينكه سامان‌دهی و ارزيابی مؤسسات قرآنی با كمك‎های فكری، فرهنگی و مادی از طريق دفتر امور عترت انجام می‌شود، گفت امسال با توجه به تغيير دولت و سياست‎ها، فعلاً تغييرات و بودجه خاصی اختصاص نيافته و به همين دليل فعاليت فوق‌برنامه‎ نداشتيم.



منصور احمدی، مسئول دفتر امور قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در گفت‎وگو با خبرگزار بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه لرستان، با اشاره به برگزاری آزمون قرآنی وزارت ارشاد در 19 مهرماه جاری، گفت: دفتر امور قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد در هر سال طبق روال هميشه دو آزمون سراسری برگزار می‎كند كه اين آزمون‎ها در ماه‎های ارديبهشت و مهر برپا می‌شوند.


وی با بيان اينكه هر سال بيش از 3 هزار قرآن‎آموز به‌صورت داوطلبانه در آزمون كتبی شركت می‌كنند، اضافه كرد: در بخش شفاهی هم يك مرحله آزمون حفظ قرآن در بخش‌های حفظ 3، 5 و 20 جزء و كل قرآن برگزار می‎شود كه در اين آزمون هم حدود 80 نفر شركت كردند و نيمی از آن‎ها موفق به كسب مدرك شدند.


احمدی ادامه داد: اين دفتر از ابتدای سال تاكنون حدود 100 نفر از فعالان قرآن را تحت پوشش بيمه كار تأمين اجتماعی قرار داده كه نيمی از آن‎ها بيمه تكميلی شدند و از طرفی همه ساله در چهار بخش كمك هزينه رهن و اجاره ساختمان و كمك هزينه خريد تجهیزات آموزشی كمك‎های بلاعوضی به مؤسسات پرداخت می‎كنيم كه مجموع اين كمك‎ها تا ابتدای امسال به بيش از 300 ميليون تومان رسيده است و در كنار اين‎ها يكسری حمايت‎های غيرنقدی هم داريم كه بسته‎های فرهنگی، كتاب و قرآن را شامل می‎شود.


مسئول دفتر امور قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان خاطرنشان كرد: همچنين جشنواره كشوری نمايش‎نامه و فيلم‎نامه‌نويسی «خط وشا» هم با معرفی 8 اثر برگزيده در تيرماه به كار خود پايان داد كه موضوع اين جشنواره، انسان در قرآن بود و از سراسر كشور به اين جشنواره آثاری ارسال شد.


احمدی با تصريح به اينكه سامان‎دهی، نظارت و ارزيابی مؤسسات هم هميشه با كمك‎های فكری، فرهنگی و مادی از طريق دفتر امور عترت انجام می‎شود، به عدم اختصاص بودجه به اين بخش در سال ‎جاری اشاره كرد و گفت: امسال با توجه به تغيير دولت و سياست‎ها، فعلاً تغييرات و بودجه خاصی اختصاص نيافته و به همين دليل فعاليت فوق برنامه‎ای نداشتيم.


وی با اشاره به اينكه دفتر امور قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان زير نظر معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعاليت می‎كند، خاطرنشان كرد: در حال حاضر حدود 78 مؤسسه فرهنگی و قرآنی زير نظر دفتر امور قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعاليت دارد كه از اين تعداد مؤسسه حدود 40 مؤسسه فعال و 38 مؤسسه در سطح استان غيرفعال هستند.


احمدی ادامه داد: اين مؤسسات در حوزه آموزش عمومی قرآن كريم كه شامل تدبر، مفاهيم، حفظ و آموزش‎های تجويد و روخوانی و روان‎خوانی است، فعاليت دارند و در اجرای برنامه‌های غدير بايد به جنبه عبادتی، نشاط و افزایش معرفتی برنامه‌ها توجه شود.

captcha