کد خبر: 1311485
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
آیت‌الله رمضانی بیان کرد:

قیام امام حسین(ع)؛ احیاگر حدود و احکام الهی

گروه اجتماعی: عضو مجلس خبرگان رهبری قیام امام حسین(ع) را برای احیای صحیح حدود و احکام الهی ذکر کرد و گفت: قیام امام حسین(ع) مخالفت با حاکم ظالمی بوده که مانع از تحقق عدالت و ایجاد امنیت در جامعه اسلامی بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه گیلان، آیت‌الله رمضانی، نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری شب گذشته، 13 آبان ماه در مراسم عزاداری امام حسین(ع) که در مهدیه رشت برگزار شد، محافل عزاداری امام حسین(ع) را از معروف‌های بزرگ خواند و اظهار کرد: بسیاری از معارف الهی در مجالس و محافل امام حسین(ع) عرضه می‌شود و لذا در شناخت مردم از دین بسیار کارساز خواهد بود؛ در واقع توسعه باورهای دینی از مهم‌ترین کارکردهای مجالس امام حسین(ع) است.
آیت‌الله رمضانی با تأکید بر تقویت و تثبیت پیوند درونی افراد با اهل بیت(ع)، بیان کرد: قرآن و عترت باید در مجالس امام حسین(ع) حفظ شود، زیرا اهل بیت(ع) زبان قرآن هستند و لذا مرور بر کلام اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) تفسیر آیه‌های عینی و حقیقی قرآن است؛ بنابراین مجالس امام حسین(ع) باید برای مردم کلاس درس باشد و هر سال باشکوه‌تر از گذشته برگزار شود.
وی بعثت، غدیر، عاشورا و مهدویت را حلقه‌های متصل به یکدیگر خواند و ادامه داد: هجرت پیامبر(ص) موجب حدوث اسلام شد و پیام‌های دینی را برای بشر منتشر کرد؛ هجرت دوم در اسلام از مدینه به مکه و کربلاست، زیرا هجرت امام حسین(ع) برای بقای و حفظ اسلام بود؛ قیام امام حسین(ع) برای قدرت‌طلبی و دنیاخواهی نبود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به قدرت معنوی امام حسین(ع)، اضافه کرد: حکومت نزد امام(ع) امانت است و دنیا در نگاه ائمه(ع) بسیار کوچک‌تر از آن است که معبود و معشوق خود بدانند؛ لذا قیام امام حسین(ع) به دلیل تعطیل شدن نشانه‌ها و ارزش‌های دینی در جامعه آغاز شد،زیرا دین در زمان امام حسین(ع) کارکرد خود را از دست داده بود و اثر فردی و اجتماعی نداشت.
وی به دوران پیامبر(ص) اشاره کرد و با بیان اینکه مردم در دوره جاهلیت بت می‌پرسیدند، یادآور شد: مردم در جاهلیت به قیامت باور نداشتند و بی‌حرمتی نسبت به زن، بردگی انسان نسبت به انسان و طبقه حاکم و محکوم در جامعه نهادینه شده بود؛ پیامبر(ص) با آوردن دین اسلام به اصلاح جامعه زمان خود پرداخت؛در واقع پیامبر(ص) جریانی را ایجاد کرد که فکر، عقیده و عمل مردم ساماندهی شد و اندیشیدن و کرامت انسانی در دوره پیامبر(ص) جایگاه خود را پیدا کرده بود، اما پس از مدتی اتفاق‌هایی افتاد که این موضوعات تعطیل شد.
این کارشناس دینی تحقق امنیت در جامعه اسلامی را سبب آرامش انسان‌های نیک از جانب بدکاران دانست و با اشاره به فساد حاکمیت در دوره یزید، خاطرنشان کرد: جاهلیت در حکومت یزید در حال تکرار شدن بود و این بی‌مهری نسبت به دین در جامعه سبب از بین رفتن امنیت و کمال در جامعه می‌شد؛ احیای نشانه‌های دین موجب بازگشت مردم به معنویت می‌گردد و وجود امنیت در جامعه سبب آرامش مردم است و ایجاد آرامش از وظایف حاکمیت است.
آیت‌الله رمضانی قیام امام حسین(ع) را برای احیای حدود و احکام الهی ذکر کرد و افزود: خط قرمزها باید مورد توجه باشد، زیرا جامعه با نادیده گرفتن خط قرمزها ضربه‌پذیر می‌شود؛ یعنی احیای صحیح حدود و احکام الهی سبب به مصلحت رسیدن جامعه می‌شود، زیرا امنیت جانی، ناموسی، حیثیتی، اقتصادی، قضایی و ... در اسلام بسیار مهم است در جامعه اسلامی حق مظلوم از ظالم گرفته می‌شود و تمام شهروندان مسلمان و غیر مسلمان در جامعه اسلامی از امنیت برخوردارند؛ در واقع فلسفه قیام امام حسین(ع) ایجاد امنیت در جامعه بود.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری به نفوذ دشمن از درون و بیرون جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: دشمن داخلی و خارجی را باید شناخت و با آن مبارزه کرد؛ در واقع دشمن‌شناسی بزرگ‌ترین درس‌ قیام عاشوراست و عاشورا این درس را به آزادی‌خواهان جهان می‌دهد که باید در برابر دشمن متجاوز ایستاد و مقاومت کرد؛ در نظام اسلامی همواره کسانی هستند که درصدد نفوذ به ارکان حکومت و تخریب آن هستند و لذا باید دشمن درونی و بیرونی را شناخت و با آنان مبارزه کرد.
آیت‌الله رمضانی با تاکید بر گسترش امنیت در جامعه اسلامی، یادآور شد: این جز در سایه عدالت و حکومت امامی عادل ممکن نیست؛ قیام امام حسین(ع) مخالفت با حاکم ظالمی بوده که مانع از تحقق عدالت و ایجاد امنیت در جامعه اسلامی بوده است و لذا امام حسین(ع) در خطبه پیش از قیام عاشورا، یکی از اهداف خود را در کنار احیای اسلام ناب محمدی(ص)، تامین امنیت خواند تا در سایه امنیت حق مظلوم از ظالم گرفته شود.

captcha