کد خبر: 1311761
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰
حجت‌الاسلام موسوی هوایی:

منطق اباعبدالله(ع) نرمش در عین عزت و قهرمانی است

گروه سیاسی: معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی منطق درونی دین و قدرت اقناع افکار توسط اسلام راستین را یادآور شد و گفت: حضرت سید‌الشهدا(ع) بارها در منا و مکه با استفاده از منطق و بیان، تلاش کردند حقانیت خود را اثبات کنند و نیز در صحرای کربلا نیز تا آخرین لحظات از نصیحت دست برنداشتند؛ این‌ها همه، بیانگر نرمش در عین عزت و قهرمانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مقاطع متفاوتی که در زندگی امام حسین(ع) می‌توان مشاهده کرد، گفت: مسیرهای مختلفی که آن حضرت از لحاظ فکری، راهبردی و هدفگذاری‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته است، مفصلاً قابل بررسی است.

وی با یادآوری تعابیر رهبر کبیر انقلاب اسلامی در مورد محرم و صفر افزود: به فرموده امام راحل، سید‌الشهدا(ع) تکلیف ما را مشخص کرده است، خود امام حسین(ع) هم فرمایند که من الگویی برای شما هستم، لذا باید بررسی کرد در وضعیت‌های مشابهی که پیش می‌آید، صف حق چگونه باید عمل کند.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی خاطرنشان کرد: ما چون ادامه هدایت الهی را در ولایت اهل بیت(ع) و ولی فقیه جامع الشرایط مبسوط الید می‌بینیم، در زمان غیبت به او نگاه می‌کنیم تا ببینیم چه راهبرد کلانی برای حرکت بلندمدت جامعه در ابعاد سیاسی، اقتصادی و ... تعیین می‌کند.

نرمش قهرمانانه برگرفته از سلوک اهل بیت(ع) و حرکت انبیاء(ع) است

وی با اشاره به راهبرد نرمش قهرمانانه که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است، گفت: «نرمش قهرمانانه» برگرفته از سلوک اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و حرکت انبیاء(ع) است، لذا یک راهبرد ریشه‌ای و مکتبی است، به علاوه آنکه برای مسائل روز و جبهه‌گیری‌هایی که در مقابل ما و انقلابمان صورت می‌گیرد، هدایت‌گر است.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه تصریح کرد: این نرمش در نهضت امام حسین(ع) نیز به‌کار گرفته شده است، مثلاً در فرصت‌هایی ایشان می‌توانستند با توسل به یک مجموعه اقدامات ناجوانمردانه، کار دشمن خود را یکسره کنند و اصلاً نگذارند مسائل به آن سطحی برسد که رسید.

وی در این باره گفت: مثلاً وقتی که در مدینه، ایشان را به دارالخلافه دعوت کردند برای اخذ بیعت، یارانشان پیشنهاد کردند که با ترفندی مروان، حاکم مدینه را از پای درآورند، اما امام حسین(ع) نپذیرفتند و فرمودند من مسیر ترفند را پی نمی‌گیرم.

سیدالشهدا(ع) نخواستند آغازگر جنگ باشند

حجت‌الاسلام موسوی هوایی افزود: در خود کربلا هم سید‌الشهدا(ع) در موقعیتی با وضعیتی مواجه شدند که اگر اقدام به آغاز جنگ می‌کردند می‌توانستند نتیجه بهتری بگیرند، ولی بارها به اصحابشان گفتند که من نمی‌خواهم شروع‌کننده جنگ باشم و اولین تیر را شلیک کنم.

وی منطق درونی دین و قدرت اقناع افکار توسط اسلام راستین را یادآور شد و گفت: حضرت سید‌الشهدا(ع) بارها در منا و مکه با استفاده از منطق و بیان، تلاش کردند حقانیت خود را اثبات کنند و نیز در صحرای کربلا نیز تا آخرین لحظات از نصیحت دست برنداشتند؛ این‌ها همه، بیانگر نرمش در عین عزت و قهرمانی است.

در نتیجه نرمش، اصول و ارزش‌ها زیر سؤال نمی‌رود

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: نرمش قهرمانانه، چیزی از قهرمانی و فداکاری حضرت سیدالشهدا(ع) در راه خدا نمی‌کاهد، چرا که در نتیجه نرمش، اصول و ارزش‌ها زیر سؤال نمی‌رود و نرمش در جهت همان اصولی است که در مقابله با دشمن داریم.

امام حسین(ع) تا آخرین لحظه دست از نصیحت برنداشتند

وی هدف اساسی نهضت سیدالشهدا(ع) را بقای مکتب و فرهنگ اسلام و امکان انتقال آن به نسل‌های بعد خواند و گفت: امام حسین(ع) مرتب اصحاب را نصیحت کرده و حتی در آخرین هجوم، وقتی همه شهید شدند و فقط خودشان باقی مانده بودند، بازهم دست از نصیحت برنداشته و تا سعی کردند تا آخرین لحظه آن‌ها را از سقوط نجات دهد.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی با اشاره به پرسش و پاسخ امام زین العابدین(ع) و حضرت سیدالشهدا(ع) در آخرین وداع حضرت با اهل حرم گفت: امام حسین(ع) به فرزندش فرمود که من خود را به لشکر شام معرفی و آن‌ها را نصیحت کردم و برایشان از قران و سنت گفتم، اما آن‌ها گوش‌ شنیدن کلام حق را ندارند.

وی اظهار کرد: این‌ها ظرفیت آن نرمش قهرمانانه‌ایست که در مکتب اهل بیت(ع) است و امروز نیز رهبر معظم انقلاب از آن سخن می‌گویند.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در پایان گفت: جهاد ما با دشمن جهاد عقیدتی است، اما اگر دشمن دست به اقدام فیزیکی زند، آن وقت به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، حیفا و تل‌آویو را با خاک یکسان می‌کنیم، این است نرمش قهرمانانه که هر دو بُعد «اشداء علی الکفار» و  «رحماء بینهم» را داراست.

captcha