«سیدسهیل نجم عبدالله الموسوی»، رئیس انجمن قرآنیان استان بصره در جنوب عراق و مدیر کانون قرآنی «النور المبین» این استان، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب، به مهمترین ویژگیهایی که متسابق و داور برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن کریم باید دارا باشند، اشاره کرد و گفت: تقوا مهمترین شرط داوری در مسابقات بینالمللی قرآن کریم است.
الموسوی تأکید کرد: داور علاوه بر تقوا باید دارای ویژگیهایی همچون عدالت، صبر و حوصله باشد تا بتواند بهتر به ارزیابی متسابقان بپردازد. داور همچنین خود باید دارای مرتبه علمی در زمینه قرآنی و در حفظ و قرائت قرآن کریم فعال باشد.
وی ادامه داد: تجربه پیشین داور برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن کریم بسیار حائز اهمیت است به طوری که حتماً باید پیش از داوری در مسابقات بینالمللی قرآن کریم در مسابقات استانی، ملی و یا محلی داوری کرده باشد.
مدیر کانون قرآنی «النور المبین» بصره در جنوب عراق با اشاره به اینکه تقوای داور، عدالت در داوری را به ارمغان خواهد آورد، افزود: متسابق هنگام شرکت در رقابتها باید بعد از توکل به خداوند از امام عصر(عج) استعانت بگیرد تا با موفقیت مسابقه را پشت سر بگذارد.
وی تصریح کرد: داور و متسابق هر دو باید پیش از مسابقات خود را به لحاظ روحی برای حضور در رقابتها آماده سازند، زیرا شرکت در مسابقات، محافل و همایشهای قرآنی بیش از هر چیز نیاز به آمادگی روحی و روانی سایر حاضران و شرکتکنندگان دارد.
این فعال قرآنی در ادامه ایجاد فضایی مناسب برای حضور زنان در زمینههای قرآنی و ایفای هرچه بهتر نقششان در این حوزه را خواستار شد و گفت: زنان میتوانند نقش مهمی را در ایجاد نهضت قرآنی در سطح جامعه و همچنین در تأسیس یک جامعه صالح ایفا کنند، زیرا جامعه از دو عنصر زن و مرد تشکیل شده است و نقشهای اجتماعی بین این دو عنصر اجتماعی تقسیم شده است لذا باید به زنان اجازه داد تا نقش خود را در جامعه ایفا کرده و در فعالیتهای قرآنی حضور داشته باشند.
الموسوی زنان را نیم دیگر جامعه دانست و تصریح کرد: زن نقش مهمی را در ایجاد تحول در سطح جامعه بر عهده دارد و حلقهای جداناشدنی از زنجیر فعالیتهای قرآنی است و باید فضایی مناسب برای ایفای نقشش مهیا شود.
وی در ادامه درباره مسابقات قرآن کریم و نقشی که در ایجاد فضای قرآنی و گسترش فرهنگ و آموزههای ارزشمند الهی ایفا میکند، سخن گفت و افزود: از مهمترین تأثیرات مسابقات، جذب جوانان به سمت فعالیتهای قرآنی است.
رئیس رئیس انجمن قرآنیان استان بصره در جنوب عراق در ادامه تصریح کرد: مسابقات، مؤسسهها، همایشها و دیگر فعالیتها در حوزه قرآن همه در جذب و تشویق جوانان به فعالیت قرآنی مؤثر هستند و مسابقات در این فرآیند اقدام مهم و حیاتی به شمار میروند.
وی درباره دیگر دستاوردهای مسابقات گفت: رقابتهای قرآنی با انگیزهای که در درون افراد برمیانگیزند، حافظ را به تمرین بیشتر حفظ و قاری را به کسب آمادگی بیشتر در رشته قرائت و همچنین دیگر شرکتکنندگان را به فعالیت بیشتر برای کسب آمادگی برای شرکت در مسابقات قرآنی تشویق میکنند.
سیدسهیل نجم عبدالله الموسوی خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن کریم به ویژه درصورتی که بینالمللی باشند، میتوانند نقش مهم ومؤثری را در تشویق جوانان به فعالیتهای قرآنی ایفا کنند و به همین خاطر معمولاً مسابقات قرآنی را بخشی جداناشدنی و مکمل فعالیتهای قرآنی میدانند.
رئیس انجمن قرآنیان استان بصره در جنوب عراق در ادامه گفتوگو با اشاره به برنامههایی که باید در حاشیه مسابقات بینالمللی قرآن کریم برگزار شود، افزود: برگزاری همایشهایی برای ایجاد همفکری بین مؤسسهها و چهرههای قرآنی شرکتکننده در حاشیه مسابقات بینالمللی قرآن کریم بسیاراهمیت دارد.
وی اظهارداشت: رقابتها و حضور چهرههای قرآنی در حاشیه مسابقات بینالمللی، فضایی را برای انتقال تجربه به یکدیگر به وجود میآورد؛ در همین راستا باید کمیتهای ویژه از سوی برگزارکنندگان تأسیس شود تا از طریق ایجاد نشستهای مختلف این فرآیند انتقال تجربه جهتدهی شود.
الموسوی مسابقات را فرصتی مناسب برای پاسخگویی به توهینهایی که هر از چند گاهی ساحت مقدس قرآن کریم را هدف قرار میدهد، دانست و برنامههای حاشیهای مسابقات را برای این امر بسیار مهم دانست.
وی تأکید کرد: مسابقات و همایشهای قرآنی پنجرهای رو به قرآن است که برگزارکننده و یا دوستداران قرآن میتوانند از طریق آن پیام قرآن را به جهان اسلام و به پیروان سایر مذاهب و ادیان الهی برسانند.
مدیر کانون قرآنی النور المبین بصره یادآور شد: از طریق مسابقات بینالمللی، میتوان به همه جهان این پیام را که قرآن کریم و پیامبر گرامی اسلام(ص) نیامدهاند مگر اینکه رحمتی برای جهانیان باشند، ابلاغ کرد. باید از منبر مسابقات تأکید کرد که قرآن و رسول گرامی اسلام(ص) تنها برای نشر خیر و خوبی در جهان آمدهاند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بسیاری از ادیان الهی از آمدن پیامبر(ص) خبر داده بودند و همچنین بسیاری از پیروان ادیان در انتظار ناجی خود و رهایی از مشکلات عصر یعنی ظهور امام زمان(عج) هستند، لذا باید با تکیه بر این نکات خیر بودن رسالت اسلام را به همه اعلام کرد.
الموسوی، رئیس انجمن قرآنیان بصره در پایان با اشاره به اینکه همه این امور و مسائل را از طریق منبر مسابقات بینالمللی قرآن کریم میتوان به گوش جهانیان رساند، خاطرنشان کرد: رقابتهای بینالمللی، فعالان و علاقمندان به کلام وحی را از سراسر جهان بر سر سفره قرآن گرد هم میآورد؛ بنابراین این فرصت جهانی را باید برای معرفی پیام قرآن غنیمت شمرد.