کد خبر: 1314288
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۵
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

جریان اهل بیت(ع) نیز مانند قرآن کریم تحریف‌پذیر نیست

گروه خبرنگاران افتخاری/امیرمحسن سلطان احمدی: آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق خود که در محل نمازخانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسرا در قم برگزار شد، گفت: جریان اهل بیت(ع) نیز مانند قرآن کریم تحریف‌پذیر نیست.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه درس اخلاق آیت‌لله‌العظمی عبدا‌الله جوادی ‌آملی، از استادان برجسته حوزه علمیه قم و مفسر تفسیر تسنیم، پنجشنبه، 15 آبان‌ماه در محل نمازخانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسرا در شهر قم برگزار شد.



آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی در بخش نخست سخنان خود در این جلسه اخلاق به نکات اخلاقی ودشمنی شیطان با انسان اشاره و اظهار کرد: در بحث اخلاقی ما با یک دشمن جدی روبرو هستیم که به هیچ وجه این دشمن جریان صلح را نمی‌پذیرد و کنار آمدن را قبول نمی‌کند. ما در عالم دشمنی مثل شیطان نداریم بالأخره در هر دشمنی انسان با توافق نسبی می‌تواند با دشمن کنار بیاید، حتی اخیراً این توله‌ببر‌ها را تربیت می‌کنند و می‌توان با آن‌ها کنار آمد اما ابلیس این چنین نیست و کنار نمی‌آید. ما با چنین دشمنی روبرو هستیم. او مثل مار سمی، عقرب و گرگ و ببر نیست که بتوان رامش کرد و با او کنار آمد حتی انسان اگر یک مقدار به تبعیت او حرکت کند و بخواهد رضای او را جلب کند، چنین نیست شیطان فقط برده می‌خواهد.



 وی ادامه داد: حال ما در درگیری با شیطان سه حالت داریم، اول یا  خدایی نکرده اسیر شیطان می‌شویم، دوم یا تا زنده‌ایم با او درگیر هستیم و می‌جنگیم و سوم اینکه او را شکست می‌دهیم و پیروز می‌شویم. در حالت سوم پیروزی بر شیطان کار افراد عادی نیست. معصومین این کار را کرده و شیطان را به اسارت در آورده‌اند. حال در دو حالت دیگر ما یا اسیر شیطان می‌شویم یا تا آخرین نفس می‌جنگیم و مبارزه می‌کنیم. بنابراین باید تلاش کرد که اسیر شیطان نشویم و هرگز نمی‌شود شیطان را با مار سمی و عقرب تشبیه کرد. ما باید بدانیم که شیطان با ما کاری دارد که به هیچ وجه آشتی‌پذیری در کار او نیست ما دشمنی داریم که از مار سمی هم بدتر است.



آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی تصریح کرد: آنچه در خارج هستی ما است، نموداری از آن در درون هستی ما ترسیم شده است. در بیرون ما فرشته‌ای و ابلیسی است و همچنین، صفحه‌ای هم در درون ما وجود دارد. وهم و خیال، غضب، شهوت در درون ما هستند و به هیچ‌وجه با ما دوست نمی‌شوند. اگر کسی به دنبال شهوت افتاد هر چه او خواست انجام داد این چنین نیست که قوه شهوت از درون دست از سر او بردارد یا اگر گرفتار قوه غضب یا وهم و خیال شد، چنین نیست دست از سر او بردارند. این‌ها هم نموداری از ابلیس هستند.



وی افزود: بنابراین اگر شهوت و غضب را در بخش عملی و وهم و خیال را در بخش علمی رام کردید، انسان راحت می‌شود. این کار آسانی نیست که انسان بتواند این‌ها را رام کند. تا شیطان تیر می‌اندازد، ما هم باید تیر بیندازیم. گناه یک تیر سمی است نگاه به نامحرم یک تیر از تیرهای شیطان است و این انحصاراً ویژه نگاه نیست. تهمت و دروغ و ... هر گناهی دیگر همین‌طور است. این تیر دست شیطان است و ما هم تیر داریم و باید جهاد با نفس کنیم.



این استاد حوزه علمیه بیان کرد: در بیرون ما و در عالم دشمنی است که تا ما را اسیر نگیرد، رها نمی‌کند و او شیطان است. همچنین، در درون ما نیز نفس دشمنی است که تا اسیر نگیرد ما را رها نخواهد کرد، این‌ها حقیقتاً از هر مار سمی و عقربی بدتر هستند. دستگاه درون ما باید به امامت عقل کار کند تا اسیر شیطان نشود و تا آخر ارادت به قرآن و عترت را حفظ کنیم.



آیت‌‌الله‌العظمی جوادی آملی در بخش دوم سخنان خود با توجه به ایام سوگواری امام حسین(ع) و ماه محرم تصریح کرد: حدیث معروفی از پیامبر(ص) است که قرآن و عترت همتای هم و میراث هم هستند و هرگز از هم جدا نمی‌شوند اگر به هردوی این‌ها توسل کنید، هرگز گمراه نمی‌شوید. جریان اهل بیت(ع) هیچ ممکن نیست از بین برود همان‌طور که قرآن از بین نمی‌رود و تحریف‌پذیر نیست. عاشورا و غدیر و اهل بیت(ع) نیز تحریف‌پذیر نیستند و از بین نمی‌روند همان‌طور که خدا عهده‌دار قرآن است، عهده‌دار مکتب اهل بیت(ع) نیز خواهد بود.



وی در ادامه سخنان خود گفت: در جنگ جهانی اول و دوم بیش از 60 یا 70 میلیون نفر ظرف پنج سال کشته شدند یا در هیروشیما بیش از 250 هزار نفر در کوتاه‌ترین مدت کشته شدند و دیگر نامی و اثری از آن‌ها نیست اما کربلا 72 تن شهید شدند با اینکه جریان بنی‌عباس پنج قرن تلاش کرد این حادثه از بین برود، قبر را شیار زد به مزرعه تبدیل کرد، ورود به آن منطقه را ممنوع کرد، اما همچنان عاشورا زنده است. ما باید باور کنیم جریان عترت مثل قرآن کریم حافظ دارد کم نبودند دشمنان اهل بیت(ع) که خواستند این نام از بین برود ولی نتوانستند.



این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در حدیث معروف پیامبر(ص) که در آخرین جمعه ماه شعبان خطبه‌ای خواندند و در آن عظمت ماه رمضان را بیان کردند که ماهی در پیش است که نفس شما در این ماه عبادت است. انسان‌ روزه‌دار همین که در این ماه نفس بکشد، عبادت است و مشابه به این تعبیر را در کربلا نیز داریم و می‌بینیم فرمودند «کسی بر مظلومیت سالار شهیدان یک آهی و نفسی بکشد، عبادت است».

captcha