کد خبر: 1314595
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۹
سقای بی‌ریا بیان کرد:

دلایل استنکاف از فرزندآوری مردود است

گروه سلامت: معاون پژوهشی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به ضرورت نگرش‌های واقع‌گرایانه و علمی برای تغییر سیاست‌های جمعیت، گفت: داشتن نیروی با نشاط، جوان و پرتعداد، هدفی ارزشمند است که علیرغم وجود برخی موانع و مشکلات در مسیر فرزندآوری، استنکاف از آن را به هر دلیل مردود و انجام تحقیقات واقع‌گرایانه و علمی را ضروری می‌‌سازد.


حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمدناصر سقای بی‌ریا، معاون پژوهشی مؤسسه آموزشی- پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرگزای بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ضرورت فعال شدن گروه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی برای بررسی ابعاد مختلف تغییر سیاست‌های جمعیتی در کشور به سمت فرزندآوری و افزایش جمعیت، گفت: ابعاد مختلف این قضیه نیازمند بررسی علمی کارشناسان است تا بر اساس واقعیت برای دستیابی به اهداف آن برنامه ریزی شود.



وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های آماری و جمعیت شناختی مبحث تغییرات جمعیتی و افزایش فرزندآوری ضرورت دارد، افزود: کشور ما دارای ظرفیت‌های فراوانی است و گنجایش جمعیتی بیش از این را دارد ولی این به معنای نبود مشکل در مسیر ازدیاد جمعیت نیست بلکه خانواده و اجتماع نیازهایی دارد که باید احصا شوند و با مرتفع شدن مشکلات زمینه تحقق این مهم به صورت واقبع‌گرایانه در کشور فراهم شود.



حجت‌الاسلام سقای بی ریا با اشاره به اینکه داشتن نیروی با نشاط و جوان و پرتعداد مثل هر هدف ارزشمند دیگری نیازمند ملزوماتی است، تصریح کرد: هر هدف به قدر بزرگی و والایی که دارد نیازمند ابزارهایی است و مسئولان کشور باید برای دستیابی به هدف ارزشمند جمعیتی جوان، پویا، با نشاط و پرتعداد پس از شناسایی ملزومات برای دستیابی به آنها برنامه‌ریزی کنند.



وجود موانع در مسیر سیاست‌های جدید جمعیتی



وی با اشاره به اینکه موانعی در مسیر سیاست‌های جدید جمعیتی وجود دارد، افزود: اگر مشکلاتی از جمله مشکلات اقتصادی و .. در این زمینه به چشم می‌خورد اما این امور نمی‌تواند دلیل مناسبی برای استنکاف از فرزندآوری جوانان باشد بلکه آنان باید به پیکار مشکلات رفته و قدم در این مسیر نهند و نسبت به نیازهای امروز و فردای کشور و جامعه بی تفاوت نباشند.



حجت‌الاسلام سقای بی ریا با اشاره به اینکه بررسی ‌ابعاد مختلف تغییر سیاست‌های جمعیتی در کشور از نظر علمی به ایجاد دیدگاه واقع‌گرایانه‌ای نسبت به این امر می‌انجامد، گفت: داشتن چنین دیدگاه علمی و در نظر گرفتن همه ابعاد آن موجب به حداقل رساندن مشکلات در این زمینه می‌شود و دستیابی به اهداف مطلوب را امکان پذیر می‌کند.



اهتمام مسئولان به افزایش رشد جمعیت



وی افزود: افزایش فرزندآوری و افزایش رشد جمعیت به عنوان هدفی مهم از نظرهر فرد منصف پیرو علم ضرورتی انکار ناپذیر است که باید همه مردم و مسئولان نسبت به آن اهتمام داشته باشند و برای تحقق ان تلاش کنند.



بی‌ریا با اشاره به ابعاد مختلف موضوع تغییرات جمعیت که باید به آنها پرداخت، گفت: ابعاد فقهی و دینی مسئله، فلسفه جمعیت و مباحث ایدئولوژیک، ‌مشکلات اقتصادی ناشی از افزایش متوسط سن جامعه، جنبه‌های سیاسی و امنیتی، پیامدهای جمعیتی و جامعه‌شناختی، مسائل تربیتی و روان‌شناختی، از مهم‌ترین ابعاد علمی این موضوع است که باید به آنها توجه شود.

captcha