کد خبر: 1316709
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵
فاضلی:

جذب مردم به مساجد ساماندهی آموزش مفاهیم دینی را در پی خواهد داشت

گروه اجتماعی: یک جامعه شناس تاسیس کانون‌های فرهنگی و دینی را باعث رونق بسیاری از مساجد در سطح کشور دانست و گفت: همین امر جذب مردم را به مساجد و در پی آن ساماندهی آموزش مفاهیم دینی را در پی خواهد داشت.


سوسن فاضلی، جامعه شناس و محقق علوم دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: اگر بنا است در فعالیت‌های فرهنگی کشور و به‌ویژه در بخش دینی و آموزه‌های قرآنی تغییرات محسوسی ایجاد شود باید تمامی آنها رابطه‌ای ناگسستنی با مسجد داشته باشند و در ادامه این امر به دنبال راه‌اندازی موسسات و مراکز فرهنگی و دینی  مسجدنهاد باشیم.

وی افزود: تاسیس این کانون‌ها باعث رونق بسیاری از مساجد در سطح کشور خواهد شد و همین امر جذب مردم به مساجد و در پی آن ساماندهی آموزش مفاهیم دینی را در پی خواهد داشت.



لزوم تغییر نگرش در مساجد



فاضلی اشاره کرد: برای احیای کارکردهای مساجد در صدر اسلام به تغییر نگرش در مساجد نیاز داریم که طی چند سال اخیر توجهی مناسب به فعالیت‌های فرهنگی شده است و بودجه‌های مناسبی در امر فعالیت‌های دینی تخصیص‌ یافته است.



این جامعه‌شناس با بیان این مطلب که یکی از مواردی که می‌تواند ما را در تغییر نگرش به مساجد یاری رساند توجه به بحث پژوهش است، اظهار کرد: بسیاری از طرح‌های آموزشی دینی ما مبنایی پژوهشی دارند و اگر این روند ادامه پیدا کند می‌توان قدم‌های خوبی در این راستا برداشت.



وی گفت: استمرار طرح تلاوت نور، همایش‌های کشوری مساجد و آموزش قرآن، حمایت و تجهیز مراکز خانه‌ نور، آموزش نماز با مسابقه، جشنواره‌‌های قرآن و همایش‌های تکریم از پیشکسوتان قرآنی می‌تواند انگیزه مردم را در جذب آموزه‌های دینی قرآنی افزایش دهد و مسئولان باید این امور را به دقت رصد و در صدد احیای آنان برآیند.



گسترش مفاهیم قرآنی مهم‌تر از روخوانی و روانخوانی است



این محقق قرآنی با بیان این‌که گسترش مفاهیم قرآنی در جامعه مهم‌تر از روخوانی و روانخوانی است، گفت: کسانی که مدعی فعالیت‌های قرآنی هستند باید تلاش کنند تا مفاهیم قرآنی را در جامعه گسترش دهند.



فاضلی با اشاره به اینکه تفکر قرآنی در جامعه نباید فراموش شده و متروک باشد تاکید کرد: ما از صدا و سیما تقاضا داریم تا از روخوانی و روانخوانی قرآن گذر کرده و به گسترش مفاهیم قرآنی توجه کند.



وی قرآن را مهم‌ترین رکن فرهنگ دینی و دینی کردن فرهنگ دانست و بیان کرد: روخوانی و روانخوانی قرآن کریم کمترین کاری است که در امر ساماندهی آموزش مفاهیم دینی در کشور صورت گرفته و نباید ما در این زمینه متوقف باشیم.



باید از تمام ظرفیت‌های قانونی و اجرایی کشور استفاده کنیم



این جامعه شناس در ادامه با اشاره به این‌ که اگر مردم نتوانند قرآن را به درستی بخوانند، نمی‌توانند آن را بفهمند اضافه کرد: اگر مسلمانان نتوانند قرآن را به خوبی بفهمند، نمی‌توانند در زندگی اجرا کنند و اگر آموزه‌های قرآنی را در زندگی فردی و اجتماعی پیاده نکنند موفق نمی‌شوند.



فاضلی گفت:اگر هدف ما این باشد که جهل مردم در زمینه قرآن را از بین ببریم، باید از تمام ظرفیت‌های قانونی و اجرایی کشور استفاده کنیم.

captcha