کد خبر: 1317530
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۲:۳۷
ایازی مطرح کرد:

استقبال از تدوین شاخص‌های سلامت معنوی در طرح سنجش عدالت

گروه سلامت: معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با استقبال از پیشنهاد اعضای کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تدوین شاخص‌های سلامت معنوی در طرح سنجش عدالت در سلامت شهری، اظهار کرد: مشابه چنین طرحی در سال 81 در خصوص شاخص‌های فرهنگی صورت گرفت ولی متاسفانه این امر استمرار پیدا نکرد.


محمدهادی ایازی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با استقبال از پیشنهاد اعضای کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تدوین شاخص‌های سلامت معنوی در طرح سنجش عدالت در سلامت شهری، اظهار کرد: مشابه چنین طرحی در سال 81 در خصوص شاخص‌های فرهنگی صورت گرفت و به مقوله سلامت معنوی هم توجه شده بود.



ایازی در ادامه سخنان خود افزود: ولی متاسفانه این امر استمرار پیدا نکرد که اگر این مقوله ادامه دار باشد به خوبی می‌توان سلامت معنوی را با توجه به شاخص‌های که وجود دارد مورد بررسی قرار بدهیم.



وی با تاکید بر اینکه پس از این مرحله دستگاه‌های مرتبط با این مقوله باید در تلاش برای رفع اشکالات آن باشند، تصریح کرد: متولی آن مقطع این برنامه وزارت ارشاد بود که در هشت سال گذشته این کار متوقف شده است و اگر به خوبی انجام شود بسیار مثمرموثر خواهد بود.



معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در بخش پایانی سخنان خود گفت: ما سلامت معنوی را فراتر از سلامت جسمی فرد می‌بینیم و اخلاق و ر‌فتار مردم را مورد توجه قرار می‌دهیم.



براساس گزارش ایکنا، در جلسه اخیر کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی که در محل دبیرخانه این شورا برگزار شده بود گزارش طرح‌ «سنجش عدالت در سلامت شهری» توسط شهرداری تهران ارائه که در این گزارش ضمن اشاره به میزان سنجش برخورداری مردم شهر تهران از امکانات و تسهیلات در حوزه سلامت اجتماعی، فرهنگی و روانی، نتایج سنجش میزان برخورداری مردم شهر تهران از 52 شاخص سلامت اجتماعی و روانی در 374 محله تهران نیز بررسی شده بود.



پس از ارائه این گزارش حاضران در جلسه ضمن اشاره به این نکته که موضوع گزارش ارائه شده به شاخص‌های نقشه مهندسی فرهنگی نیز مربوط می‌شود، پیشنهاد کردند کمیته مشترکی از کارشناسان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شهرداری تهران برای ارتقای این طرح و رفع کمبودهای آن از جمله تدوین شاخص‌های سلامت معنوی تشکیل شود.



گفتنی است: آن‌چه اکنون به ‌عنوان یافته‌های طرح سنجش عد‌الت د‌ر تهران ارائه شد‌ه بخشی از طرح بزرگ‌تری به نام Urban Heart است. این طرح براساس ابزاری که یک انیستیتوی ژاپنی فعال د‌ر زمینه مطالعات شهری با نام «ابزار سنجش عد‌الت و پاسخگویی» طراحی کرد‌ که پس از بومی‌سازی اجرا شد‌ه است. د‌ر این طرح تغییراتی د‌ر شاخص‌ها (د‌ر طرح اصلی 4 حیطه اصلی با 32 شاخص برای سنجش نابرابری‌‌ها د‌ر خد‌مات اجتماعی پیش‌بینی شد‌ه بود‌. اما د‌ر مد‌ل اجرا شد‌ه د‌ر تهران 65 شاخص و 6 حیطه برای اجرای این طرح د‌رنظر گرفته شد‌ه است) این طرح د‌ر تهران به‌عنوان یکی از پنج شهر بزرگ جهان اجرا شد‌ه است و به ‌صورت پایلوت به مرحله اجرا گذاشته شد‌ه است.



«توسعه انسانی و اجتماعی»، «محیط فیزیکی و زیرساخت»، «اقتصاد‌ی»، «حکمرانی شهری»، «سلامت و تغذیه» 6 حیطه‌ای است که د‌ر طرح سنجش عد‌الت د‌ر تهران مورد‌ توجه قرار گرفته و بر مبنای آن‌ها شاخص‌هایی طراحی و اطلاعات مورد ‌نیاز برای سنجش شاخص‌ها از مناطق  22‌گانه تهران گرد‌آوری شد‌.

captcha