کد خبر: 1318733
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۱
جوادیان برای جهانی‌سازی دفاع مقدس اظهار کرد:

لزوم راه‌اندازی رشته دانشگاهی عکاسی دفاع مقدس

گروه جهاد و حماسه: عکاس برتر عرصه دفاع مقدس با اشاره به اینکه زبان عکس، زبانی بین‌المللی است، گفت: به منظور جهانی‌سازی این حماسه بهتر است که رشته دانشگاهی عکاسی دفاع مقدس تأسیس شود.


امیرعلی جوادیان، عکاس برتر عرصه دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر اینکه در جهان امروز، زبان هنر جای زبان ناطقه را گرفته است، گفت: زبان هنر، زبانی است که غیر از اینکه اندیشه را منتقل می‌کند، احساس و بسیاری از مفاهیم که در درون آدمی است را نیز انتقال می‌دهد.



وی ادامه داد: در این بین زبان عکس، یکی از مهمترین زبان‌هاست که دارای ابعاد هنری بسیار بالایی است که قابلیت انتقال سریع و واضح پیام را دارد.



جوادیان با اشاره به اینکه زبان عکس، زبانی بین‌المللی است، تصریح کرد: امروزه تمامی مطالب قابلیت انتقال به وسیله تصویر و عکس را دارند؛ چراکه عکس، ظرفیت انتقال سریع و بی‌واسطه پیام را داراست که این امر در خصوص جبهه و جنگ بارزتر می‌شود، چون عکس نسبت به سایر هنرها، مستندتر و تاثیرگذارتر است.



وی اظهار کرد:عکس‌هایی که در زمینه جنگ گرفته می‌شوند؛ پیش‌زمینه استنادی و اخباری دارد، یعنی وقتی تانک منهدم شده دشمن در آب و خاک کشوری به تصویر کشیده می‌شود، در واقع سندی در خصوص متجاوز بودن آن ترسیم می‌شود.



این عکاس برتر عرصه دفاع مقدس با یادآوری این موضوع که زبان هنر، به راحتی قابل درک، شفاف و گویاست، اظهار کرد: فرهنگ‌ها و ملل گوناگون زبان ناطقه را کنار گذاشته و با استفاده از زبان هنر به گفت‌وگو و انتقال پیام با یکدیگر می‌پردازند.



بخش فرهنگی، مهمترین آسیب ما در جهانی‌سازی فرهنگ دفاع مقدس است



وی مهمترین مشکل ما در بهره‌مندی حداکثری از این زبان برای ترویج و جهانی‌سازی حماسه دفاع ‌مقدس را ضعیف‌ بودن بخش فرهنگی دانست و افزود: با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد نسبت به سایر وزارتخانه‌ها و ارگان‌ها، با کم‌لطفی مواجه است و بودجه‌ای که برای کارهای فرهنگی و ارزشی در نظر گرفته می‌شود، بسیار ناچیز است.



جوادیان ادامه داد: این امر ناشی از کم‌توجهی به مقوله فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی در کشور است و جای کار دارد. وقتی در زمینه فرهنگ این آب و خاک سرمایه‌گذاری ضعیف باشد، نباید انتظار عملکردی مناسب را داشت. بخش فرهنگ ما باید از تمامی بخش‌ها قوی‌تر باشد، ولی این گونه نیست و کمترین اهتمام به مقوله فرهنگ کشور می‌شود.



وی اظهار کرد: شاعران، هنرمندان و عکاسان ما جایگاه خوبی در کشور را ندارند، به طوری که در دستگاه‌های دولتی نیز هیچ توجهی به جایگاه این قبیل هنرمندان نمی‌شود. بالا بودن هزینه‌ها‌‌ به خصوص ادوات لازم برای خلق آثار، در کنار عدم حمایت از هنرمندان، خود زمینه‌ساز کم‌توجهی به بخش فرهنگ شده و در نتیجه این قسمت از ابزارهای ارتباطی ما با نارسائی مواجه است.



جوادیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانشکده‌های مختلف در زمینه هنر فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: این موضوع در خصوص عکاسی، برجستگی بارزی دارد، به طوری که امروز، ایران به نسبت سایر کشورها از توانایی بالایی در زمینه هنر عکاسی برخوردار است.



وی ادامه داد: اما خروجی کار، با مشکل مواجه است؛ چراکه در بحث درآمد و پیدا کردن شغل، فارغ‌التحصیلان عکاسی با مشکل مواجه هستند و نمی‌توانند در دولت استخدام شوند؛ این در حالی است که عکاسی در کشور در بین تمامی رشته‌های هنری، بیشترین مجروح و شهید را تقدیم نظام اسلامی کرده است.



پیشنهاد ایجاد رشته تخصصی عکاسی دفاع مقدس



این عکاس برتر عرصه دفاع مقدس افزود: ایجاد رشته تخصصی عکاسی دفاع مقدس در زیر شاخه‌ رشته عکاسی به منظور تبیین جایگاه درست این رشته و ظرفیت‌سازی برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس به آن سوی مرزهای ایران اسلامی می تواند کارساز باشد، همچنین عکاسی محتوایی و معناگرا با مضمون دفاع مقدس، می‌تواند بسترهای لازم برای جهانی‌سازی دفاع مقدس را فراهم کند.



وی خاطرنشان کرد:عکاس نباید صرفاً به دنبال فرم و ترکیب‌بندی باشد، بلکه باید محتوای این هنر را موردنظر قرار دهد و عکاس‌های دفاع مقدس نیز باید جایگاه خاص خود را به دست آورند.



جوادیان با اشاره به اینکه مظلومیت و مدافع بودن ملت ایران، بارزترین خصوصیت دفاع مقدس است بیان کرد: با گذشت اندک زمانی از آغاز جنگ؛  توانستیم به اوضاع سر و سامان داده و روند را به دست بگیریم و بسیج مردمی را تشکیل داده و به این وسیله، فتوحاتی را کسب کنیم که در تاریخ جنگ‌ها بی‌نظیر است.



تفاوت ویژگی‌های جنگ ایران با سایر جنگ‌ها



وی ادامه داد: انگیزه، رشادت و از خود گذشتگی رزمندگان در 8 سال جنگ  و ایستادگی از دیگر خصوصیات جنگ است که اگر به تصویر کشیده شود و به نمایشگاه‌های بین‌المللی برود، نشان می‌دهد که حرف‌هایی برای گفتن داریم.



جوادیان با اشاره به حضورش در نمایشگاه‌های بین‌المللی، اظهار کرد: تاکنون به 70 کشور آثار خود را ارسال کرده و در بسیاری از آنان نمایشگاه برپا کرده‌ایم و نکته‌ای که در تمامی این نمایشگاه‌ها به چشم دیدم، این بود که تمامی بازدیدکنندگان به متفاوت بودن و ارزشی بودن دفاع مقدس نسبت به سایر جنگ‌ها تأکید داشتند.



وی افزود: در تمام دنیا، برای نشان دادن جنگ، عکس تجهیزات، ادوات جنگی و خرابی‌ها را به نمایش می‌گذارند؛ این در حالی است که جنگ تحمیلی ایران، ویژگی‌های و پیام‌های منحصر به فرد متعددی دارد که می‌توان با زبان تصویر و عکس آنها را به جهانیان رساند. 

captcha