کد خبر: 1318905
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۶
جبار آذین:

«خرده ستمگران» به دلیل اختلاف سلیقه مدیران با تآخیری 10 ساله پخش شد

گروه هنر: منتقد سینما و تلویزیون تصریح کرد: سریال «خرده ستمگران» به دلیل اختلاف سلیقه مدیران با تأخیری 10 ساله پخش شد، ولی با این وجود کیفیتش نسبت به بسیاری از کار‌هایی که این مدت پخش شده، بهتر بود.


جبار آذین، منتقد سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره کیفیت سریال «خرده ستمگران» که در ایام دهه اول ماه محرم از تلویزیون پخش شد، اظهار کرد: در وهله نخست نگاهم به این مجموعه مثبت است، چون «خرده ستمگران» یکی از معدود آثار تلویزیونی است که به مسائلی پرداخته که تاکنون به این شکل و به این ابعاد به آن توجه نشده بود؛ موضوعاتی که ما خیلی مواقع با سکوت و خونسردانه از کنار آن‌ها رد می شویم. رفتاری که سبب رواج بسیار از زشتی‌ها در جامعه پیرامون ما شده است.



وی افزود: از امتیازات بارز این مجموعه ساختارهای ویژه کار است چون در ابتدا و انتهای هر داستان اصول و قواعد فیلمنامه‌نویسی به خوبی رعایت شده است. نکته دیگر اینکه این کار به عنوان اولین تجربه کارگردانش، کاری بسیار منسجم در حوزه کارگردانی است، زیرا بسیار ظریف و خلاقانه موضوعاتی را پرداخته که امروزه به شدت جامعه پیرامون ما را آزار می‌دهد.



این منتقد درباره چرایی پخش با تاخیر «خرده ستمگران» گفت: این کار با تاخیری حدودا 10 ساله روی آنتن رفت، دلیل این مسئله نیز به روشنی مشخص نشده است، چون اگر ایراد را بخواهیم در پرداخت غیر حرفه‌ای این کار در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد، در مقایسه با بسیاری از تولیدات پخش شده از کیفیت بالاتری بهره برده است، هرچند در این میان باید به این مهم اشاره داشت که ریتم «خرده ستمگران» تا حدودی کند است که البته این نقص خیلی بارز نبود.



آذین در ادامه تاکید کرد: آنگونه که ارزیابی‌های من می‌گوید، اختلاف سلیقه‌ای بین مدیران مختلف سیما سبب شده که نگاه به این سریال آنگونه که باید مثبت نباشد، والا این کار به عقیده من از مجموعه‌های خوب سیما بوده که متأسفانه مهجور واقع و قربانی یکسری مسائل شده است؛ کاری که امتیازاتش از معایب بسیار بسیار بیشتر است.



وی دربخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: انتخاب سوژه‌های این سریال بسیار جالب توجه است. در ضمن فیلمنامه این کار به شکلی درست و با رعایت مسائل ادبی و ارزشی از تک‌گویی به دیالوگ تبدیل می‌شود. درضمن استفاده از نورپردازی در شکل‌گیری شخصیت در این فیلم نقش بسیار مهمی داشته است و هچنین از اهرم‌های سینمایی برای جذابیت یک کار تلویزیونی به درستی بهره برده شده است.



آذین در پایان خاطرنشان کرد: اگر این کار به موقع پخش می‌شد، شاید می‌توانست تاثیرگذاری خیلی بیشتری داشته باشد، چون هر کار سینمایی یا تلویزیونی یکسری عوامل خاص دارد که به لحاظ زمانی با سلیقه‌ مخاطبانی خاص همراه است، اما با این وجود این کار یکی از کارهای خوب سیما در چند سال اخیر است.

captcha