به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور امروز، 27 آبان در نشست هماندیشی جشنواره ملی ملکوت که بههمت جهاددانشگاهی واحد استان برگزار شد، با اشاره به دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، حمایتها و استقبال ایشان از این طرح را موجب تقویت انگیزهها و ایجاد شور و نشاط در مجموعه فعال اجراکننده طرح دانست.
وی تحول در علوم انسانی و احیای سبک زندگی اسلامی را از اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد و افزود: تحول در علوم انسانی و احیای سبک زندگی اسلامی در پیگره جامعه بهصورت جدی در این طرح پیگیری میشود که ثمره آن حاکمیت تمدن نوین اسلامی خواهد بود.
لزوم حرکت جدی مسئولان در عرصه فرهنگی
حجتالاسلام تقوی با تأکید بر لزوم حرکت جدی مسئولان در عرصه فرهنگی، تصریح کرد: اجرای این طرح یکی از مطالبات جدی مردم و نیازهای اصلی جامعه ما است که میطلبد مسئولان فرهنگی در این عرصه حضور جدی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی تمدنهای مختلف در سطح بینالملل و جهانی تنزل داشتهاند، تصریح کرد: شرایط کنونی، تمدنهای موجود در جهان را بی ارزش و بی اثر جلوه داده و مردم در سراسر جهان در حیرانی و سردرگرمی به سر میبرند.
حجتالاسلام تقوی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی امنیت و سلامت در همه عرصهها را تضمین کرده است، گفت: سلامت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی و سلامت و پایداری همه عرصهها بهواسطه حاکمیت تمدن اسلامی رقم خواهد خورد.
وی تمدن اسلامی را جبههای مستحکم در برابر هجمه دشمنان دانست و افزود: دشمنان با تمام قوا برای ضربه زدن به تمدن اسلامی ما بسیج شدهاند و تفکر ناب شیعه را مورد هجمه و فشار قرار دادهاند که ایستادگی بر پای اصول از وظایف همگان است.
حجتالاسلام تقوی با بیان اینکه سقوط دشمنان بهواسطه تمدن اسلامی رقم خواهد خورد، تصریح کرد: دشمنان سقوط و انزوای خود را در حاکمیت قرآن و اهل بیت(ع) در جامعه مشاهده میکنند؛ بنابراین تمام تلاش خود را برای ضربهزدن به این تمدن به کار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه اکنون عرصه جنگ تمدنها و تهاجم فرهنگی است، افزود: در حال حاضر کشور با یک جنگ فرهنگی عظیم در راستای ضربهزدن به تمدن اسلامی مواجه است و دشمنان و طاغوت تمام امکانات را برای از بین بردن این فرهنگ اصیل به کار گرفتهاند.
حجتالاسلام تقوی تصریح کرد: بهطور قطع اندیشههای اسلامی و دینی به تمام نیازها و مطالبات جامعه پاسخ خواهد داد و سد محکمی در برابر هجمههای دشمنان خواهد بود.
وی رسیدن به این تمدن اسلامی را نیازمند سنگ بنای لازم دانست و خاطرنشان کرد: به یقیین نهادینهشدن فرهنگ دینی و تمدن اسلامی نیازمند پیش زمینه و بررسی زوایای و ابعاد مختلف آن است که این امر بر عهده مجموعه فرهنگی است.
حجتالاسلام تقوی با بیان اینکه قرآن یک کتاب تمدنساز در همه عرصهها است، تصریح کرد: قرآن کریم در همه عرصهها و حوزههای مختلف تأثیرگذار و راه گشا است؛ بنابراین باید نگاه حاکم بر قرآن نگاه تمدنآفرین و اثرگذار در جامعه باشد.
الگو قرار دادن قرآن در تمام عرصهها
وی با تأکید بر الگو قرار دادن قرآن در تمام عرصهها اظهار کرد: در عرصه فعالیتهای قرآنی باید یک نگاه بنیادی و قابل ارائه در سطوح مختلف جامعه حاکم شود و این یک نیاز ضروری در این عرصه است.
حجتالاسلام تقوی با اشاره به محوریت قرار گرفتن اندیشههای آیتاللهالعظمی جوادی آملی در اجرای این جشنواره تصریح کرد: اندیشه و آثار و مجموع کتب آیتاللهالعظمی جوادی آملی در تمام حوزهها از جامعیت و تخصص بسیار بالایی برخوردار است.
وی جهانبینی و قرآنمحوری را از ویژگیهای برجسته اندیشه آیتاللهالعظمی جوادی آملی برشمرد و افزود: ایشان در تمام حوزهها و عرصههای مختلف زندگی از جمله خانواده، تربیت فرزندان، سیاست، مسائل حکومتی و ... از یک جهانبینی همراه با قرآنمحوری برخوردار هستند.
حجتالاسلام تقوی با اشاره به اینکه در 20 سال گذشته آثار و اندیشههای شهید مطهری در جامعه نقشآفرین بوده است، خاطرنشان کرد: طبق فرموده رهبر انقلاب که نباید در آثار و اندیشههای ارزشمند انسانهای والایی همچون شهید مطهری توقف کرد جشنواره ملکوت بهدنبال نوسازی و احیای تفکرات جدید و به روز در جامعه است.
آثار آیتاللهالعظمی جوادی آملی از نگاه کامل و جامعی برخوردار است
وی با بیان اینکه آثار آیتاللهالعظمی جوادی آملی از ظرفیت و نگاه کامل و جامعی برخوردار است، تصریح کرد: بهطور قطع آثار و اندیشههای تمام فرهیختگان دینی ارزشمند و گرانبها هستند اما آثار آیتاللهالعظمی جوادی آملی از جامعیت و ظرفیت بالاتری در فضای کنونی جامعه برخوردار است.
به گفته وی، در سطح کلان کشور و بهویژه متولیان فرهنگی خلأ و کمبود یک اندیشه ناب و جدید را احساس میکردند و این طرح را پاسخگوی مناسبی برای دغدغهها و سؤالات و شبهات مطرح شده در جامعه میدانستند.
حجتالاسلام تقوی با اشاره به اینکه طرح ملی ملکوت هدفی 10 ساله را دنبال میکند، خاطرنشان کرد: متولیان و مسئولان اجراکننده این طرح به شکل جدی و کاربردی مباحث تخصصی و کلیدی را در این طرح دنبال میکنند و اهداف بلند مدت 10 ساله برای این طرح برنامهریزی شده است.
وی همکاری مؤسسه اسراء در اجرای این طرح را منشأ خیر فراوان دانست و افزود: این طرح در سالهای گذشته به مدت 4 سال با محوریت جهاد دانشگاهی و دیگر مؤسسات برگزار میشد و ولی امسال مؤسسه اسرا با پشتیبانی فکری و علمی نقش بسزایی را در بالا بردن سطح کیفی این جشنواره دارد.
حجتالاسلام تقوی پیوند حوزه و دانشگاه در برگزاری این جشنواره را بسیار اثرگذار دانست و افزود: پیوند حوزه و دانشگاه در اجرای هرچه بهتر این طرح موجب برکت و پیشرفت خواهد بود ما میتوانیم با کمترین هزینه موجود بیشترین بازدهی را در جامعه داشته بشیم.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته این طرح مختص به جامعه دانشگاهی و حوزوی برگزار میشد اما امسال رویکرد اجرای طرح فراگر شده و تمام اقشار جامعه را در بر خواهد گرفت.