محمدمخبر دزفولی، استاد حوزه و دانشگاه، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: ساماندهی آموزش مفاهیم دینی در کشور با مشکلات زیادی روبرو است که مهمترین آن مشکل نظام آموزشی کشور در زمینه آموزش معارف دینی در مدارس است.
مدرس معارف اسلامی دانشگاه تهران افزود: مسئولان کشور باید با استفاده از پتانسیل ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش که حدود 7 سالی است دایر شده است بهترین بهرهبرداری را در این زمینه داشته باشد و از ظرفیتهای حوزه علمیه برای ساماندهی آموزش معارف و مفاهیم دینی به دانشآموزان استفاده کنند.
به گفته این استاد حوزه، البته نباید از زحمات و فعالیتهای این ستاد که توانسته تا کنون قدمهای مثبتی در احیای شیوه آموزشی مفاهیم دینی برداشته غافل شد.
تعلیم و تربیت دینی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
وی خاطر نشان کرد: تدوین معارف و علوم دینی استفاده شده در دروس مذهبی از مواردی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد تا با استفاده از جذابسازی، جوانان و نوجوانان را به خود جذب کند و این امر از وظایف مؤلفین کتب وزارت آموزش و پرورش و کارشناسان مذهبی است.
به گفته این محقق علوم دینی، تعلیم و تربیت دینی به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد خوبی روبرو بوده است اما این میزان برای کشور اسلامی و جامعه ما اصلا کافی نیست.
احصاء شیوههای نوین آموزشی از کارشناسان
دزفولی گفت: باید علوم روز و شیوههای نوین آموزشی را از صاحبنظران و کارشناسان حوزههای علمیه به دست آورد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه آموزش و پرورش متولی اصلی تعلیم و تربیت با رویکرد اسلامی در کشور است میطلبد با حوزه علمیه همکاری تنگاتنگی در راستای آموزش معارف و آموزههای دینی در اجتماع داشته تا بتوانند حرفهایی برای گفتن داشته باشند.
این پژوهشگر قرآنی اظهار کرد: حوزههای علمیه وظیفه سنگینی در قبال تربیت وآموزش دینی مردم دارند و باید در راستای احیای این رسالت سنگین کارهای تحقیقاتی زیادی را انجام دهند و با شیوههای خاص معارف دینی را در کشور به فرهنگ دینی تبدیل کنند.
وی بیان کرد: البته برای اجرا و انجام این کار گسترده ورود پیدا کردن همه مسئولان و امکانات همه دستگاهها ضروری است.
وی ابراز کرد: ما باید با حضور مبلغین در مدارس و محیطهای کاری نیازهای مشاورهای دانشآموزان و کارکنان ادارات و کارخانجات و همه اقشار جامعه را در بخش مشاوره مذهبی به شکل جامعی پاسخ دهیم تا مردم برای حل مشکلات مذهبی دچار مشکل نشوند و به مرور از حل آن دلسرد نشده و بروز شبهات آنان را دینگریز کند.
حضور روحانیون و طلاب در مناسبتهای خاص
دزفولی تصریح کرد: حضور روحانیون و طلاب در مناسبتهای خاص مانند ایام محرم، دهه بصیرت و ولایت، برنامههای اسلامی در رسانه ملی یکی از راهکارهای خوبی برای این هدف مهم است و میتواند تا حدودی در بخش انتقال مفاهیم دینی با توجه به گستردگی مخاطبین رسانه ملی، یاریرسان نهادهای فرهنگی و دینی باشد.
به گفته دزفولی، استفاده از ظرفیت اساتید حوزه علمیه در طرح بصیرت دورههای آموزشی ضمن خدمت که ویژه کارکنان دولت و نظام برگزار میشود توانسته گوشهای از مشکلات امر آموزش دینی در کشور مرتفع کند که امیدواریم این دورهها برقوت خود باقی بماند.