به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین اختتامیه بیستمین جشنواره کتاب سال دانشجویی و چهارمین دوره کتاب سال قرآنی طی امروز، بیست و هشتم آبانماه در محل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در این مراسم به ارائه توضیحاتی درباره چرایی حضور این سازمان در این جشنواره پرداخت و گفت: خداوند متعال خطاب به حضرت یحیی میفرماید: «یَا یَحْیَىٰ خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا؛ ای یحیی! تو کتاب آسمانی ما را به قوت فراگیر و به او در کودکی مقام نبوت دادیم.»
وی ادامه داد: این حکم بحث نبوت نیست؛ بلکه درک حقایق عالم مورد نظر آن است. تمسک به کتاب در حوزه معرفت و عمل به آن از سنین کودکی میتواند، ظرفیت حکیم شدن را برای انسان حتی در کودکی محقق کند. سیر فکری در انسان باید بر اساس قرآن باشد که البته نظام آموزشی ما با این مهم فاصله بسیار دارد.
حجتالاسلام تقوی گفت: در نامه 31 نهجالبلاغه که منشور تعلیم و تربیت محسوب میشود، حضرت امیرالمؤمنین(ع) خطاب به جوانان خود امام حسن مجتبی(ع) میفرمایند: « پس در آغاز تربیت، تصمیم گرفتم تا کتاب خداى توانا و بزرگ را همراه با تفسیر آیات، به تو بیاموزم و شریعت اسلام و احکام آن از حلال و حرام، به تو تعلیم دهم و به چیز دیگرى نپردازم. امّا از آن ترسیدم که مبادا رأى و هوایى که مردم را دچار اختلاف کرد و کار را بر آنان شبههناک ساخت، به تو نیز هجوم آورد. گر چه آگاه کردن تو را نسبت به این امور خوش نداشتم، امّا آگاه شدن و استوار ماندنت را ترجیح دادم، تا تسلیم هلاکتهاى اجتماعى نگردى.»
در سبک زندگی؛ در زمین غرب بازی میکنیم
وی در ادامه با بیان اینکه ممکن است اطلاعات و دانش دینی ما در سطح مطلوبی باشد، اما سبک زندگی ما دینی نباشد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در سخنان خود به بیست مورد از مواردی که باید در موضوع سبک زندگی مورد توجه باشد اشاره فرمودهاند و متوجه شدیم که در این مسائل در زمین غرب بازی میکنیم.
ملکوت؛ سیر مطالعاتی 10 ساله برای تبیین سبک زندگی اسلامی
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور بر ضرورت بازتعریف بسیاری از مبانی سبک زندگی بر اساس قرآن کریم تأکید کرد و ادامه داد: در همین راستا این سازمان از سال گذشته با تکیه بر مواضع آیتالله جوادیآملی برای تبیین مواضع مختلف بر اساس قرآن اقدام کرد و یک سیر مطالعاتی 10 ساله با عنوان ملکوت را مدون کرده است تا قرآن را به سبک زندگی جامعه بیاوریم.
در ادامه این مراسم همچنین هادی طالع خرسندی، مدیر مسئول انتشارات خرسندی ضمن ابراز خوشحالی از برگزیده شدن آثار این انتشارات در چهار دوره متوالی این جشنواره، اظهار کرد: حوزه اصلی و تخصصی فعالیت ما حقوق و فقه است که برای دریافت و قبول تألیفات چهار گروه به داروی در این حوزهها میپردازند.
وی همچنین به بیان مشکلات ناشران پرداخت و گفت: عدم حمایت وزارت ارشاد از کتابهای دانشگاهی، عدم اجرایی شدن تعهدات ارشاد در خرید این آثار بر اساس توافق قبلی، گرانی کاغذ و تغییر قیمت ارز، فقدان سیاستگذاری مناسب در حوزه نشر، وجود قوانین قدیمی و ناکارآمد در حوزه نشر و چاپ و ... از مشکلات این حوزه است.