علی تقوایی، معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج دانشآموزی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: ساماندهی آموزش مفاهیم دینی یک کار تک بعدی نیست همه ارگانها و نهادها باید در این راه ورود پیدا کرده و برای احیای این موضوع برنامهای را تدوین و اجرایی کنند.
وی افزود: تا زمانی که فرزند در منزل بسر میبرد مسئولیت تربیت با والدین است و آنان هستند که باید با بهترین روش فرزندان را به سمت جذب آموزهای دینی سوق دهند.
معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج دانشآموزی بیان کرد: بعد از خانواده و والدین، وزارت آموزش و پرورش موظف است در کشور اسلامی ایران بهترین شیوه و دروس تربیتی دینی را به دانشآموزان ارائه دهد و تا زمانی که دانشآموز در اختیار این نهاد است وظیفه تربیت و آموزش معارف دینی فرزندان و دانشآموزان برعهده این وزارتخانه است.
به گفته تقوایی داشتن دوستان صالح دینی کمک شایانی به جذب نوجوانان به آموزههای دینی میکند به طوری که همه ما و صاحبنظران میدانند که تاثیرگذاری همسالان بر هم بسیار زیاد است و خانوادهها باید سعی کنند برای فرزندان خود دوستان خوب و صالح و با خصلتهای دینی را برگزیده و فرزندان خود را ترغیب کنند تا دوستان دینی برای خود انتخاب کرده و راه درست آنان را پیگیرند.
مسیر تکامل و پیوستن به آموزههای قرآنی
تقوایی حضور فرزندان در محافل مذهبی و در رأس آن مساجد را از دیگر اولویتهایی برای رسیدن به یک تربیت دینی بیان و اظهار کرد: مسجد فضایی است که ناخوداگاه انسان را در یک مسیر تکامل و پیوستن به آموزههای قرآنی هدایت میکند و اگر بتوانیم شرایط را طوری فراهم کنیم که فرزندان بتوانند با میل و رغبت خود پای در مساجد بگذارند و در محافل مذهبی حضور پیدا کنند میتوانیم بگوییم که فرزندانمان در مسیر رشد دینی قرار گرفته است.
خلأ برنامه جامع تربیتی
وی خلأ یک برنامه جامع تربیتی که بتواند مسیر تربیتی فرزندان را روشن و هموار سازد را مشکلی بر سر راه ساماندهی آموزش مفاهیم دینی در جامعه خواند و افزود: ما باید برای حل این مشکل باید یک مهندسی فرهنگی داشته باشیم و مشخص کنیم که چهکسی در چهزمانی باید امور تربیت دینی فرزندان را بهعهده گیرد و مسیر این دورههای آموزشی را هموار سازد.
تقسیم بندی وظایف نهادها و خانواده
به گفته معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج دانشآموزی، ساماندهی آموزش مفاهیم دینی در اجتماع به خاطر گستردگی موضوع مانند یک پازل است و باید هر قسمت در جای خود قرار گیرد تا نتیجه حاصله به خوبی مشاهده شود به عنوان مثال باید وظایف هر ارگان مانند تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد، رسانهها، وزارت علوم، حوزه علمیه و آموزش و پرورش تعریف شده و در زمان درست اجرایی شود.
تقوایی تاکید کرد: تقسیم بندی وظایف نهادها و خانواده از مهمترین عواملی است که میتواند تربیت اسلامی کودکان را احیا کند و باید بدانیم که والدین تا چه مقطعی باید بخش آموزش را پیش ببرد و مدارس باید چه مقدار و چگونه آموزش دینی را به فرزندان انتقال دهند و به همین ترتیب دیگر نهادها هم باید شیوه عملیشان توصیف و اجرایی شود.
حضور نهاد نظارتی؛ عامل شکوفایی روند توسعه آموزش دینی
وی گفت: برای آنکه بهتر شاهد شکوفایی روند توسعه آموزش دینی در کشور باشیم بهتر است یک نهاد نظارتی در این مقوله تمامی فعالیتهای نهادهای فرهنگی و دینی را رصد و راهبرد آنان را تبیین کند.
تقوایی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش قدمهای خوبی برای بخش آموزش و تربیت دینی دانشآموزان برداشته است اما این مقدار مطلوب و در حد انتظار خانوادهها و جامعه اسلامی ایرانی نبوده است و نیازمند برنامهریزی دقیقتری است.