کد خبر: 1319840
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۸
محمدحسن رزاق خواستار شد:

حرکت در مسیر کسب معرفت دینی با استفاده از ظرفیت مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود، حمایت‌های لازم را از مؤسسات قرآنی به‌عمل آوریم، قطعاً می‌توانیم در مسیر کسب معرفت دینی حرکت کنیم.


محمدحسن رزاق، مؤلف کتب دینی و قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با این که هدایت توان و ظرفیت مردمی مؤسسات قرآنی در جهت تبیین اهداف قیام عاشورا از چه طرقی میسر می‌شود، گفت: مؤسسات قرآنی دربچه‌ای هستند که توسط آنها و به همراه قرآن و عترت می‌توانیم به جامعه آگاهی دهیم؛ قرآن و عترت یک ترازو هستند که باید با هم همراه شوند و اگر غیر از این باشد، آگاهی و بصیرتی که باید ایجاد شود، حاصل نخواهد شد.



وی با بیان این که شناخت امام حسین(ع) در کلاس‌ها و تبلیغات فقط از طریق قرآن میسر می‌شود، اظهار کرد: در ایام محرم طی سال‌های متمادی مشاهده می‌شود که مردم گرایش‌های دینی دارند و جامعه اسلامی زمینه خوبی دارد که جوانان را به سوی قرآن و اهل بیت(ع) جذب ‌کند.



فراهم شدن زمینه رشد جامعه اسلامی با بهره‌مندی از مبلغان آگاه



مدیرمسئول مؤسسه زبان آموزی قرآن بشارت و 200 شعبه زیر مجموعه آن در رابطه با این که چگونه باید معضلات و مشکلات مربوط به برگزاری نشست‌های علمی ـ تخصصی قیام عاشورا در مؤسسات قرآنی را حل و فصل کرد، افزود: با تجهیز امکانات فرهنگی و استفاده از مبلغان آگاه به‌منظور آموزش جوانان، زمینه رشد فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه فراهم می‌شود.



وی در ادامه بیان کرد: آنچه مشاهد می‌شود، این است که مبلغان دینی گاهی آن طور که باید نمی‌توانند در زمینه اطلاع‌رسانی دینی به صورت مؤثر عمل کنند و در این راستا باید مؤسسات قرآنی و دینی مورد حمایت قرار گیرند تا زمینه جذب اساتید برجسته ایجاد شود.



رزاق در رابطه با این که آیا لازم است تا پیش از اقدام مؤسسات نسبت به برگزاری نشست‌های دینی ویژه ایام محرم به برگزاری همایش‌های علمی در خصوص آسیب‌های عزاداری امام حسین(ع) پرداخت، تصریح کرد: حرکت‌های خوب تاکنون در جامعه انجام شده است که از جمله آنها اعطای مجوز به مؤسسات قرآنی است، اما هنوز تا کسب نتیجه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد، زیرا مجوز به تنهایی کاری را پیش نمی‌برد و مؤسسات نیازمند حمایت نیز هستند و اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود حمایت‌های لازم را از مؤسسات به عمل آوریم، قطعاً می‌توانیم در مسیر معرفت دینی حرکت کنیم.



وی اظهار کرد: خوشبختانه در سال‌های گذشته پدران و اجداد ما در زمینه ترویج فرهنگ عاشورا تلاش‌های بسیاری کرده‌اند که از جمله آن می‌توان به برپایی پرچم‌های سیاه در هنگام سالروز عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) اشاره کرد که در طول تاریخ فرهنگ‌سازی شده است و مشکل، حفظ کردن این فرهنگ عظیم است.



حفظ ظرفیت‌های موجود در جامعه اسلامی در راستای مقابله با جنگ نرم



این مدرس قرآن با اشاره به گسترش تهاجم فرهنگی در راستای کم‌رنگ کردن ریشه اعتقادات مذهبی به ویژه میان جوانان و ورود خرافه به مراسم مذهبی ویژه محرم درباره این که مؤسسات چه راهکارهایی را باید مد نظر قرار دهند، عنوان کرد: با توجه به جنگ نرمی که شروع شده است، باید سعی کنیم ظرفیت‌های موجود را حفظ کنیم و یکی از کارهایی که در سال‌های اخیر نهادینه شده است این است که در روز عاشورا نماز خوانده می‌شود و این امر، ارزش‌ ماندگاری دارد، زیرا هدف امام حسین(ع) نمایان می‌شود.



وی درمورد این که مؤسسات قرآنی چگونه می‌توانند در احیای مسأله امر به معروف و نهی از منکر به‌عنوان مهم‌ترین پیام عاشورا نقش ایفا کنند، افزود: مؤسسات قرآنی نیازمند حمایت از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند تا بتوانند ارتباط خود را با مردم بیشتر کنند.



ایجاد همبستگی کامل بین مراکز دینی و فرهنگی



این مؤلف کتب دینی گفت: باید همبستگی کامل بین مراکز دینی و فرهنگی ایجاد شود، مدیران مؤسسات قرآنی، خود واقعاً فرهنگ ناب محمدی را درک کرده باشند، برخوردها‌ نیز نباید سلیقه‌ای باشد و مبلغان مذهبی باید با اخلاق و عمل پیش روند.



وی در رابطه با این که مؤسسات قرآنی چگونه می‌توانند با بهره‌مندی از هنرهای تجسمی، نمایشی و خلاقانه جهت ارائه آموزش‌های مربوط به سیره به خصوص قیام عاشورا، گام‌های مؤثرتری بردارند، تصریح کرد: وقتی بحث از هنر به میان می‌آید، منظور این است که اگر یک بنر زده می‌شود یا تبلیغاتی صورت می‌پذیرد و کتابی چاپ می‌شود، زیبا طراحی شود و اگر انیمیشن طراحی می‌شود، قابلیت رقابت جهانی داشته باشد.



رزاق در پایان خاطرنشان کرد: البته تاکنون حمایت‌هایی در این زمینه صورت پذیرفته است در حال حاضر در بخش انیمیشن و داستان‌نویسی دینی، نقاط ضعف بسیاری وجود دارد که اگر تقویت شده و با ابزار تکنولوژی به روز شوند، قطعاً می‌توانیم در سطح جهانی قابلیت رقابت داشته باشیم.

captcha