کد خبر: 1319851
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲
حجت‌الاسلام حسینی‌یزدی بیان کرد:

ارتقای جذب مخاطب در مؤسسات قرآنی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: نیاز است تا از توان خود مردم در حوزه گسترش و توسعه فرهنگ قرآن استفاده شود و این مسئولیت برعهده خود مردم گذاشته شود، مانند کاری که مردم در عاشورا برای زنده نگه‌داشتن قیام امام حسین(ع) می‌کنند، زیرااستفاده از بیت‌المال در آموزش قرآن مانند اسیدپاشی است.


حجت‌الاسلام سیدعلی حسینی‌یزدی، مؤلف و پژوهشگر قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه باید با هماهنگی مسئولان مراحل دریافت مجوز برای مؤسسات قرآنی با سرعت انجام شود، گفت: زمان‌بر بودن مراحل دریافت مجوز در ادارت گوناگون می‌تواند به انصراف فرد از انجام این کار منجر شود، که لازمه گذر از این مرحله نیز هماهنگی مراکز متولی صدور مجوز با مراکزی است که افراد برای دریافت مجوز باید به آنها مراجعه کنند و سرعت بخشیدن به طی کردن این مراحل است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مدرک‌گرایی و توجه صرف به مدرک در صدور مجوز برای علاقه‌مندان به راه‌اندازی مؤسسه قرآنی بیان کرد:  نیاز است تا در حوزه واگذاری مجوز فعالیت یک مؤسسه قرآنی به فرد، توان مدیریتی وی طی یک دوره موقت شش ماه ارزیابی شده و در ادامه مجوز برای فرد صادر شود، زیرا ممکن است فرد دارای مدرک تحصیلی مد نظر سازمان‌های متولی صدور مجوز نباشند اما دارای توان مدیریتی لازم در این حوزه باشند.

ضرورت سازمان‌دهی تشکیلات سنتی در کشور

مدیرمسئول مؤسسه گلچین مشهد  اظهار کرد: بسیاری از مؤسسات و مراکز که به انجام فعالیت قرآنی در قالب‌های سنتی می‌پردازند، بهتر از مؤسسات قرآنی جدید هستند و تنها موردی که در رابطه با این مراکز باید مد نظر قرار گیرد، سازمان‌دهی کردن تشکیلات سنتی این مراکز با توجه به فراخور موقعیتی که دارند و بدون درگیر کردن این مراکز در بحث آماردهی است، زیرا تشکیلات فرهنگی موجود درگیر مباحث آماری هستند.

وی در رابطه با مهم بودن نحوه تدوین و گزینش منابع آموزشی در فراگیران در دوره‌های آموزشی ـ قرآنی، گفت: متناسب بودن منابع آموزشی با سلیقه مخاطبان و چگونگی چینش مطالب با فراخور تقاضای مخاطبان 80 تا 90 درصد در ماندگاری فراگیران در کلاس نقش دارد و 10 تا 20 درصد این نقش نیز در بحث اجرا است.

فرهنگ‌سازی قرآنی روی مخاطبان کمرنگ است

حسینی یزدی با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی قرآنی روی مخاطبان کمرنگ است، بیان کرد: مردم عاشق قرآن هستند و به چوب خشکی شبیه هستند که نیاز به جرقه دارند تا شعله‌ور شوند و جایگاه فرهنگی کشور در رابطه با این موضوع ضعیف کار کرده‌ است.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد انگیزه در مردم بسیار مهم است، افزود: در جامعه امروز نوع پشتیبانی عملیاتی مؤسسات دچار مسائل ناسالم اجتماعی شده است که این امر خود باعث شده است برخی از علاقه‌مندان به قرآن از آموزش قرآن گریزان شوند، که این امر خطاست.

مبدع طرح «مترجمی زبان قرآن» اظهار کرد: با توجه به بیان مقام معظم رهبری که فرمودند؛ موازی‌کاری در هیچ‌کاری خوب نیست الا قرآن، بنده نیز با تعدد مؤسسات قرآنی در کشور موافق هستم، زیرا هر مدیر دارای یک پناسیل و قدرت جذب است در نتیجه وجود مؤسسات متعدد در سطح کشور می‌تواند نیاز تمامی سلائق را تحت پوشش قرار دهد در حالیکه در صورت وجود مؤسسات قرآنی معدود این سلائق نیز محدود خواهد شد.

وی با تأکید بر تعدد مؤسسات قرآنی در شهر و تقویت خانه‌های قرآن موجود در روستاها افزود: با توجه به بزرگی شهرها نسبت به روستا و جمعیت موجود در این مناطق نیاز است تا مؤسسات قرآنی در شهر افزایش یابد.

حسینی‌یزدی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده کردن از بیت‌المال در آموزش قرآن مانند خواص اسید است، در نتیجه نیاز است تا از توان خود مردم در حوزه گسترش و توسعه فرهنگ قرآن استفاده شود و این مسئولیت برعهده خود مردم گذاشته شود، مانند کاری که مردم در عاشورا برای زنده نگه‌داشتن قیام امام حسین(ع) می‌کنند.

captcha