محمدجواد اسماعیلزاده، مؤلف کتاب «مدیریت قرآنی» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر ضرورت شکلگیری ساختار تشکیلاتی مؤسسات براساس تکمحوری عنوان کرد: لازم است تا مدیران در رأس هرم واقع شوند و به اداره امور دسترسی کامل داشته باشند، همانطور که پروردگار در سوره آلعمران آیه، 159 میفرمایند: «...وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ»، در کارها با آنان مشورت کن و چون تصمیم گرفتى بر خدا توکل کن، زیرا خداوند توکلکنندگان را دوست میدارد.
بهرهگیری از مشاوران قرآنی بهمنظور تصمیمگیری صحیح در برنامهها
مدیرمسئول مرکز تربیت مدرس و استاد عالی قرآن تربتجام افزود: بنابراین تصمیمگیری توسط مدیریت یک مجموعه در دستور کار قرار گیرد؛ البته ناگفته نماند که این مهم با بهرهگیری از مشاوران قرآنی انجام شود تا در این راستا تدابیری از ایدههای مختلف به مدیر مؤسسه ارائه شود.
این پژوهشگر قرآنی در رابطه با سبک مدیریت در مؤسسات قرآنی گفت: هماکنون سبک مدیریتی مؤسسات قرآنی بهشیوه فردی صورت میگیرد؛ برای هماهنگی و نظاممند شدن امور اجرایی این دست از مراکز لازم است تا مدیران از تجارب و راهکارهای دیگر مؤسسات تخصصی و پژوهشی، الگوبرداری کنند.
ضرورت حمایتهای مالی و معنوی از مؤسسات قرآنی
مدیرمسئول مؤسسه زلال نور تربتجام به لزوم حمایت متولیان قرآنی کشور از مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: برخی از مؤسسات قرآنی بهصورت خودگردان و برخی دیگر وابسته به دستگاههای قرآنی کشور به انجام فعالیت میپردازند، اما چیزی که در این راستا باید در دستور کار تمامی مؤسسات قرار گیرد، این است که حمایتهای مالی و معنوی شوند.
این استاد دانشگاه در رابطه با چگونگی ارتقای سطح دانش مدیریتی در مدیران مؤسسات قرآنی گفت: لازم است تا مدیران علاوه بر شناخت موضوعی و موضع نیز از دانش مدیریتی برخوردار باشند؛ باید یادآور شد که تحقق این مهم با برگزاری دورههای مدیریت قرآنی حاصل میشود.
اسماعیلزاده با بیان اینکه دورههای مدیریت قرآنی در قالب کارگروههای تخصصی برگزار شود، مطرح کرد: به دلیل تخصصی بودن روش و متدهای مدیریتی روز لازم است تا دورههای مدیریتی در قالب کارگروههای فکری از سوی تشکلها یا مؤسسات قرآنی برگزار شود؛ این دورهها اداری، اقتصادی، و ... در قالب کارگروه برگزار شود.
دانش، منش، بینش و برش؛ ویژگی مدیران متخصص مؤسسات قرآنی
وی در رابطه بهبود، پیشرفت و توسعه شیوههای مدیریتی در مؤسسات قرآنی عنوان کرد: سطح مؤسسات با یکدیگر متفاوت است، برای تحقق تناسب جهت اجرای اهم فعالیتهای مؤسسات قرآنی سراسر کشور باید دانش، منش، بینش و برش در زمره ویژگیهای مدیران در دستور کار قرار گیرد.
این پژوهشگر قرآنی با تأکید بر لزوم ایجاد هماهنگی در اجرای طرحها و برنامههای مؤسسات گفت: لازم است تا آگاهی کامل، آیندهنگری، تبعیت زیرمجموعه و ریستپذیری از جمله وظایف مدیران مؤسسات قرآنی باشد تا عوامل اجرایی مؤسسات بهصورت کاربردی هدایت شود.
مدیرمسئول مرکز تربیت مدرس و استاد عالی قرآن تربتجام خاطرنشان کرد: باید تا راهکارهایی در جهت روشمند شدن ساختار مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی اتخاذ شود و این مراکز از آن شیوهها بهرهمند شوند تا در نهایت دستاوردهای تازه در اختیار داشته باشند.