به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم پایانی دوازدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه برتر و هفتمین دوره جشنواره کتاب و رسانه ملی با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد.
سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه وقتی رسانهها پا به صحنه گذاشتند به نظر میآمد عمر کتاب رو به زوال است، اظهار کرد: اما هرچه کارکرد رسانهها مکشوفتر شدند، مشخص شد، رسانهها میتوانند عامل رونق یا زوال کتاب باشند؛ بسته به اینکه کارکردهای رسانهای در خدمت کتاب بیاید یا با غفلت و گاهی تغافل مسیر کتابخوانی فراموش شود.
وی ادامه داد: رسانه میتواند مکمل کتاب باشد و اگر این نقش در جامعه امروز ما کمرنگ است باید دلیل آن را در عدم استفاده صحیحی از ظرفیت رسانهها برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست. باید کارکردهای رسانه در حوزه کتاب را به شکل صحیحی شناسایی کنیم و به استفاده از آنها بپردازیم.
نیازآفرینی و نیازگستری؛ کارکرد رسانه در خدمت کتاب
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تبیین کارکردهای رسانه در ترویج فرهنگکتاب و کتابخوانی پرداخت و گفت: نیازآفرینی و نیازگستری یکی از کارکردهای رسانه است که تا حدوی رسانهها در این حوزه وارد شدهاند.
وی اطلاعرسانی را دیگر کارکرد رسانهها توصیف کرد و افزود: مردم باید بدانند کالایی تولید شده و وجود دارد تا به سراغ آن بروند. نقد نیز یکی از کارکردهای مهم رسانه در عرصه کتاب است. متأسفانه نقد در رسانههای ما بسیار کمرنگ است و توجه چندانی به آن نمیشود.
صالحی در ادامه سخنان خود به اهمیت موضوع آموزش به عنوان کارکرد رسانه توجه کرد و گفت: آموزش دانش و مهارت در بخشهای گوناگون صنعت چاپ، تولید کتاب، کتابخوانی و مهارتهای مطالعه همه و همه را میتوان زیر مجموعه آموزش کتاب و کتابخوانی در حوزه رسانه بررسی کرد.
وی توجه به کتاب به عنوان یکی از عوالی که میتوان از آن برای پر کردن اوغات فراغت استفاده شود، اشاره کرد و ادامه داد: توجه به اوقات فراغت جامعه و تلاش برای پر کردن آن به شکل مطلوب از جمله ویژگیها و کارکردهای رسانهها است که باید دید تا چه میزان کتاب در آن وارد شده و رسانه به کتاب به عنوان عاملی برای پر کردن اوقات فراغت جامعه توجه کرده است.
ضرورت کتابخوان شدن خبرنگاران حوزه کتاب
صالحی با بیان اینکه اگر رسانه به کمک کتاب بیاید، کتاب راحتتر گسترش مییابد، اظهار کرد: که البته آمادهسازی زیرساختها برای آن اهمیت زیادی دارد.
وی در بخش پایانی سخنان خود به ضرورت تربیت خبرنگاران حرفهای در حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: متأسفانه دو عامل مهم در این حوزه برای خبرنگاران، یعنی ثبات کاری و حرفهای شدن با ضعف جدی مواجه است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت کتابخوان شدن خبرنگاران تأکید کرد و ادامه داد: به روز بودن، نزدیک شدن خبرنگاران به کانونهای کتاب و تخصصی شدن حوزههای خبری خبرنگاران این حوزه از جمله ویژگیهایی است که باید برای خبرنگاران حوزه کتاب ایجاد شود.