حسین محمدی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با این که سطحبندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری در سرعتبخشی ورود قرآنآموزان به مرحله کسب مهارتهای تخصصی قرآن دارد، گفت: سطحبندی مؤسسات قرآنی بین این مراکز رقابت ایجاد میکند و همه به دنبال این موضوع خواهند بود تا سطح کیفی و کمی فعالیتهای خود را ارتقاء بخشند.
وی اظهار کرد: با اجرای این طرح، مؤسسات قرآنی در صدد برمیآیند تا از اساتید برتر استفاده کرده و از وسایل کمک آموزشی برای ارائه هرچه بهتر آموزههای قرآنی استفاده کنند؛ این موارد در پایان باعث میشود زمانی که کارشناسان برای تعیین سطح به مؤسسات مراجعه میکنند، رتبه بالاتری را بدست آورند.
این فعال قرآنی در رابطه با این که سطحبندی فعالیتهای مؤسسات قرآنی باید براساس چه اصولی صورت پذیرد، بیان کرد: مؤسساتی که از اساتید برجسته برای برگزاری کلاسهای آموزشی بهره میبرند، از فضای آموزشی مناسبی برخوردارند و از نرمافزارهای آموزشی بهروز استفاده میکنند، جزء مؤسسات برتر در اجرای طرح سطحبندی قرار میگیرند.
سطحبندی مؤسسات قرآنی؛ عاملی مؤثر در جذب مربیان باتجربه
وی با اشاره به تأثیر سطحبندی مؤسسات قرآنی بر فضاسازی قرآن و تقویت معلمان و مدرسان قرآن، عنوان کرد: مؤسسات باید از مربیانی که دورههای تربیت مربی قرآن را گذراندهاند و موفق به دریافت گواهینامه شدهاند برای برگزاری کلاسهای آموزشی استفاده کنند، البته با سطحبندی مؤسسات قرآنی، مربیان باتجربه به صورت خودبهخود جذب مراکز برتر میشوند.
محمدی درمورد این که سطحبندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری بر روند شناسایی مراکز قرآنی دارد، تصریح کرد: برخی مؤسسات قرآنی وجود دارند که فعالیتهای خوبی دارند، اما مشهور نیستند و سطحبندی موجب میشود این مؤسسات انگیزه پیدا کنند و به معرفی فعالیتهای خود بپردازند.
وی درباره این که سطحبندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری در بهکارگیری بهینه روشهای آموزشی دارد، افزود: هر مؤسسهای بهتر است که فعالیتهای خود را بهروز کند و این امر با ارائه نرمافزارها، انتشار مقالات دینی و قرآنی و تدوین کتب آموزشی مسیر میشود، بهعنوان مثال برخی مؤسسات جزوات آموزشی که دارند، خود آنها را تهیه و تدوین کردهاند و در اختیار قرآنآموزان قرار میدهند که میتواند از جمله عوامل مؤثر در ارتقای سطح مؤسسات باشد.
ضعف مادی مؤسسات؛ مهمترین مانع در سطحبندی مراکز قرآنی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان مرکزی با اشاره به ضرورت و چالشهای سطحبندی مؤسسات قرآنی، عنوان کرد: مهمترین مشکل مؤسسات قرآنی، ضعف مادی این مراکز است و اگر مؤسسات تأمین باشند میتوانند با جذب نیروهای شایسته به انجام فعالیتهای بهینه بپردازند، بنابراین ضعف مادی مؤسسات مهمترین مانع در سطحبندی مؤسسات محسوب میشود.
وی در پایان در رابطه با این که سطحبندی مؤسسات قرآنی نیازمند پشتیبانی و راهنمایی مناسب از سوی چه مراکزی است، خاطرنشان کرد: برای آن دسته از مؤسساتی که زیر نظر سازمان دارالقرآن و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کردهاند، سالیانه جلساتی با حضور مدیران برگزار میشود و با ارائه الگوهای صحیح آموزشی، راهکارهای لازم برای ارتقای سطح آنها بیان میشود و در صورت لزوم این مراکز مورد حمایت و پشتیبانی قرار میگیرند.