کد خبر: 1320998
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱
محمد بیستونی پیشنهاد داد:

ایجاد مرکز خدمات قرآنی توسط معاونت قرآن و عترت

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس اتحادیه موسسات قرآنی استان تهران مطرح کرد که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند به منظور توسعه بازار قرآنی، مرکز توسعه آثار و خدمات قرآنی را تاسیس کند.


محمد بیستونی، مدیر موسسه قرآنی تفسیر جوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در خصوص عملکرد معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: معاونت قرآن و عترت دستاوردهای خوبی در این مدت داشته است و در این مدت نقاط قابل تاملی نیز در کارکرد آن وجود دارد.



وی ادامه داد: انتظار ما این بود که این معاونت در کارهای ستادی و برنامه‌ریزی فعالیت کند، اما در بخش تصدی‌گری موسسات قرآنی و رویکرد و کارهای کلیدی که از آن انتظار می‌رفت، همچنان روی زمین ماند؛ از جمله مهم‌ترین آنها مرکز توسعه آثار و خدمات قرآنی در این معاونت باید ایجاد می‌شد تا محصولات فاخر موسسات قرآنی در زمینه نرم‌افزار، کتاب، محصولات هنری و ... در عرصه بین‌المللی ارائه شود.



بیستونی عنوان کرد: مرکز ترجمه آثار قرآنی فارسی به زبان‌های مختلف دنیا باید در این معاونت ایجاد شود، همچنین از دیگر کارهای مهم، ایجاد مرکز تخصصی تربیت مربی است. ما در رشته‌های مختلف نیاز به مربی‌های قرآنی قرائت، حفظ، تدبر و ... داریم که با توجه به بودجه نیم درصد قرآنی، می‌توانست این مرکز شکل گیرد.



ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای محصولات قرآنی



وی اضافه کرد: ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای محصولات قرآنی از دیگر کارهای روی زمین مانده است، امروزه برای هر کالایی حتی برای اقسام حیوانات، محله‌ای برای فروش است و جای مشخصی دارد، اما هنوز برای محصولات و خدمات قرآنی در تهران بجز نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به مدت یک ماه جایی تعبیه نشده است؛ یعنی اگر کسی در تهران بخواهد مثلا دنبال تابلوی قرآنی، کتاب قرآنی و ... باشد، نمی‌داند به کجا باید مراجعه کند.



نقش معاون قرآن و عترت در ارتقای ساختاری



بیستونی تصریح کرد: عمده انرژی و تمرکز این معاونت بر کارهای روزمره اجرایی صرف شده است، البته  خود حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون سابق قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شخصی زحمت‌کش، سخت‌کوش و انسان موثری در ارتقای سطح قرآنی کشور و بودجه‌های قرآنی داشتند که من به نوبه خود از ایشان سپاسگزاری می‌کنم؛ اما انتظار جامعه قرآنی بسیار فراتر از آن چیزی است که در این مدت محقق شده است.



وی بیان کرد: کار دیگری که در شأن این معاون است، ایجاد صندوق حمایت از مؤسسات و اصحاب قرآنی است؛ این صندوق سال‌ها است که برای هنرمندان راه‌اندازی شده است، اما متاسفانه برای قرآنیان این امکان را نداریم. جمع‌آوری، دسته‌بندی و عملی سازی مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری و پیگیری بیمه سلامت تکمیلی جامعه قرآنی جز در موارد معدودی هنوز انجام نشده است و این در حالی است که بسیاری از شرکت‌های خصوصی از این بیمه استفاده می‌کنند.



مدیر موسسه قرآنی تفسیر جوان گفت: ایجاد دفتر حقوقی برای حمایت از موسسات قرآنی، راه‌اندازی نمایشگاه دائمی عرصه محصولات و خدمات قرآنی در تهران و مراکز استان‌ها، انجام تبلیغات رایگان خدمات آموزشی موسسات قرآنی در صدا و سیما از جمله مواردی است که معاونت قرآن و عترت و تشکیلات دولتی باید آن را حل کند و نه یک مؤسسه قرآنی به آن بپردازد.



پیگیری معافیت موسسات قرآنی از پرداخت قبض آب، برق و گاز



وی اظهار کرد: مصوبات فراوانی در مجلس شورای اسلامی برای حمایت از مؤسسات قرآنی انجام شده است، اما در بسیاری از موارد اجرا نشده است که از این جمله می‌توان به طرح رایگان بودن آب، برق و گاز این موسسات اشاره کرد که در بسیاری از شهرستان‌ها اجرا نمی‌شود.



بیستونی یادآور شد: در تهران یک هزار موسسه قرآنی وجود دارد و متاسفانه برخی از سازمان‌ها سلیقه‌ای عمل می‌کنند و می‌گویند که نام آن مؤسسه حتما باید لفظ «دارالقرآن» را داشته باشد. قانون‌گذار گفته است که هر مرکزی که کار قرآنی می‌کند از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز معاف هستند و رایگان حساب می‌شود. گزارشات حاکی است که در عمل این اتفاق در استان‌هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و ... اجرا نمی‌شود.

captcha