فاطمه بهرامی، عضو کمیته ساماندهی مد و لباس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که چه کسانی فرم و مد لباسهای پائیز و زمستان کشورمان را ارائه میکند، گفت: طراحان لباس به تنهایی در این زمینه کار میکنند.
وی از برگزاری نشست کمیته ساماندهی مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد با هدف بررسی مباحث مربوط به مد و لباس خبر داد و گفت: امروز این نشست برگزار میشود.
بهرامی با اظهار امیدواری از اینکه با ترکیب جدید کمیته ساماندهی مد و لباس و با پشتسرگذاشتن درگیریها و مشکلاتی که در گذشته وجود داشته بتوان اقدامات بهتری در خصوص طراحی مد و لباس اسلامی ـ ایرانی انجام داد، عنوان کرد: پیش از این درگیر برنامهریزی برای ساماندهی حرکتها، سیاستگذاری، تصمیمگیری و ... بودیم ولی اکنون تاحدودی پایهها محکم، تصمیمگیریها راحتتر و تجارب بیشتر شده است.
طراحان نخبه شناسایی شدهاند
وی با اعلام این مطلب که اکنون اساتید و نخبگان طراحی مد و لباس شناسایی شدهاند، عنوان کرد: کار ما در کمیته ساماندهی مد و لباس طراحی لباس نیست بلکه طراحی لباس باید به افراد متخصص سپرده شود و ما از آنها حمایت کنیم، چرا که وقتی طراحان حمایت و هدایت شده و طرحشان مجوز ثبت اثر را بگیرد بهتر و راحتتر میتوانند وارد بازار شوند.
این طراح و استاد دانشگاه از برقراری ارتباط خوب بین طراحان و تولیدکنندگان لباس در کشور خبر داد و گفت: اگرچه این حرکت خیلی آهسته پیش میرود اما فضای اعتماد ایجاد شده و به جایی رسیده است که بسیاری از تولید کنندگان از مجموعه ساماندهی مد و لباس سراغ طراحان خاص را میگیرند.
وی افزود: اکنون با محدودیتهای زیادی از نظر حضور در بازار مواجه هستیم اما با همین محدودیتها نیز جریان مسیر خود را به خوبی به پیش میبرود.
بهرامی در پاسخ به این سؤال که کمیته ساماندهی مد و لباس چه نقشی میتواند در طراحی لباس اسلامی ایرانی و ترویج آن در سطح جامعه داشته باشد، گفت: وقفههایی در کار ما ایجاد شد و مشکلاتی به وجود آمد اما برای تحقق چنین مسئلهای به یک جریان مداوم نظارتی از طرف اعضای کمیته نیاز داریم.
پیش از فصل سرما باید به فکر مد این فصل بود
وی ادامه داد: پیش از اینکه فصل سرما برسد باید برای مد فصل سرد فکر شده دستورالعمل آن صادر میشد و اینکه اکنون در فروشگاهها لباسهای نامناسب جمعآوری شود نتیجه بخش نیست چرا که هم موجب صدمات اقتصادی به تولید کنندگان و فروشندگان میشود و هم جو تقابل، تضاد و عدم همکاری ایجاد میشود.
عضو کمیته ساماندهی مد و لباس تصریح کرد: در فصل بهار باید به تولید کنندگان اعلام میشد که دستورالعمل تولید لباس زمستانه چیست و در صورت عدم رعایت این دستورالعمل چه برخوردهایی صورتخواهد پذیرفت؛ ما طراحان قوی در خصوص لباس داریم و یک طراح قوی میتواند در عین طراحی یک لباس بسیار زیبا ملاکهای اسلامی ـ ایرانی را نیز رعایت کرده موجب فروش بالا و سود تولید کننده، فروشنده و خریدار شود.
طراحان جریانساز باشند نه تابع
وی از تلاش برای جریانسازی مد و لباس توسط طراحان نخبه کشور خبر داد و گفت: افرادی که در حوزه مد و لباس حرفی برای گفتن دارند باید متولی مد و جریانساز این حوزه باشند نه تابع آن؛ باید تازههای مد پیشاپیش توسط سایتهای تخصصی در ذهن، باور و علایق مردم ما جا بیفتد و مردم منتظر باشند تا لباسهای مورد تأیید و زیبا در فصل مختلف به بازار عرضه شود، اما این ظرفیتسازی تاکنون انجام نشده است.
بهرامی تصریح کرد: اگر نمیخواهیم در فصل بهار لباسهای نازک و نامناسب عرضه شود از هماکنون به فکر ارائه مد بهار باشیم و برای ان برنامهریزی کنیم.
وی در خصوص مشکلات ساماندهی مد و لباس اسلامی ـ ایرانی، اظهار کرد: مدلهایی که توسط طراحان ما عرضه میشود با پارچههای موجود در بازار هماهنگ نیست چرا که طراحان ما لباسها را با بهترین پارچهها طراحی میکنند اما تولید کنندگان نمیتوانند با همان پارچه تولید انبوده انجام دهند چرا که گران بوده به صرفه نیست.
این عضو کمیته ساماندهی مد و لباس خواستار حمایت دولت در خصوص تولید و یا واردات پارچههای مناسب شد و گفت: اکنون چیزی حدود هزار و 800 مدل بررسی و مجوز تکثیر دریافت کردهاند و تولید کنندگان میتوانند امتیاز این مدلها را دریافت و بدون دغدغه تولید کنند اما نمیتوانیم در خصوص اختصاص پارچه به تولید کنندگان کاری بکنیم.
وی در پایان گفت: هنوز تکههای پازلی که بتواند در کنار هم به تولید لباسهای ایرانی ـ اسلامی منجر شود در کنار هم قرار نگرفته است.