به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیداحمد علوی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در آئین تجلیل و نکوداشت اعطاء کنندگان کتاب و پیشکسوتان عرصه کتابداری کتابخانههای آستان قدس رضوی با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان حضرت علی(ع) گفت: به فرموده ایشان، کتاب بهترین سخنگو و آرامشبخش است و انسان را به سوی رستگاری و سعادت راهنمایی میکند، زیرا کتاب نشان عقل و دلیل فضل نویسنده است.
وی در ادامه افزود: احادیث و روایات متعددی درباره کتاب و نگارش کتاب داریم و حتی در روایات ما آمده است که اگر کسی یک برگ کتاب به نگارش درآورده باشد، همان برگ حائل بین انسان و آتش میشود.
وظیفه خطیر مؤسسات فرهنگی
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جهان امروز با عقاید، اندیشهها و آرای مختلف و گوناگونی مواجهیم و استکبار جهانی در فضای مجازی و مکتوب با جدیت مشغول شبههافکنی و القای عقاید باطل و انحرافی است.
وی تصریح کرد: جامعه هدف این تحرکات و اقدامات، نوجوانان و جوانان و اقشار مختلف جوامع است و در این برهه حساس وظیفه دستگاهها و نهادهای متولی فرهنگ، بسیار خطیر و حساس است.
علوی اظهار کرد: وظیفه مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی این است که در فضای کنونی جامعه جهانی که اقوال و اندیشههای مختلف و مسموم آزادانه و به صورت مکتوب در فضای مجازی منتشر میشود و در دسترس عموم قرار میگیرد، اسلام ناب و سبک زندگی اسلامی را با برهان و مبانی علمی و منطقی دقیق به جهانیان معرفی کنند.
نهضت عظیم علمی حضرت رضا(ع)
وی تصریح کرد: در دوران زندگانی حضرت رضا(ع) اندیشههای گوناگونی از قسطنطنیه و یونان تا هند و چین مجال ظهور و بروز یافتند و ایشان با نهضت عظیم علمی که در تاریخ ثبت شده است، اسلام ناب و مسیر صحیح سعادت انسان را به بشریت آموختند.
علوی در ادامه با اشاره به توجه ویژه آستان قدس رضوی از سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی به کارهای زیربنایی و ماندگار با تأسی از سیره امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: توسعه و تجهیز کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و ایجاد و احداث کتابخانههای جدید از همان سالهای نخست مورد تأکید آیتالله واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی بوده است و امروز این کتابخانهها جلوه ماندگاری از مدیریت موفق اسلامی را به نمایش گذاشتهاند.
وی در ادامه با اشاره به روشهای مطالعهای که توسط دانشمندان مختلف مطرح شده، اظهار کرد: شش شیوه مطالعاتی تفکر تحقیقی، تفکر استدلالی، تفکر نقادانه، تفکر مدافعانه، تفکر مذاکرهای و تفکر خلاقانه مورد بحث و اشاره قرار گرفته است.
علوی افزود: اما شیوهای که دین مبین اسلام و پیشوایان معصوم(ع) ما بدان توصیه فرمودهاند، با استناد به آیه 18 سوره مبارکه «زمر» است که فضلا، خردمندان و کسانی که خدا هدایتشان کرده را کسانی میداند که به سخنان مختلف گوش میدهند و سپس بهترین آن را انتخاب و پیروی میکنند.
بزرگترین مجموعه کتب خطی جهان
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و رهبری امام خمینی(ره) و ارشادات و راهنماییهای مقام معظم رهبری که ایشان بزرگترین واقف قرآن و کتب خطی به آستان قدس رضوی نیز هستند، امروز کتابخانه آستان قدس رضوی دارای بزرگترین مجموعه و گنجینه قرآنهای نفیس در جهان است.
علوی خاطرنشان کرد: ایجاد بیش از40 کتابخانه توسط آستان قدس رضوی نشانه توجه ویژه این نهاد مقدس به مقوله فرهنگ و توسعه کتابخوانی در کشور است که با بیش از سه میلیون و 500 هزار نسخه کتاب چاپی در موضوعات متنوع، حدود 44 هزار نسخه کتاب چاپ سنگی، هشتاد و پنج هزار نسخه کتاب و منابع خطی، به عنوان یکی از غنیترین، بزرگترین و معتبرترین کتابخانهها و مراکز اسناد ایران و جهان مطرح است.
وی گفت: همه این توفیقات مرهون سنت حسنه وقف است و این ماندگاری در تاریخ به دلیل قوانین و مقررات دقیق حاکم بر وقف و موقوفات و انضباط مالی و اداری آستان قدس رضوی است که قرآنهایی با قدمت هزار سال در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است و به نیات واقفان در همه موارد با دقت عمل میشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی از تلاشهای مسئولان، کتابداران و کارکنان کتابخانههای آستان قدس رضوی تقدیر کرد و گفت: حضور و خدمت رسانی فرهنگی در بیتالحکمه امام رضا(ع) توفیقی بزرگ و مسئولیتی سنگینی بر دوش شماست.
یادآور میشود، در ادامه مراسم، توسط قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، از اعطاء کنندگان و واقفان کتاب و پیشکسوتان عرصه کتابداری تجلیل شد.