حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی موسوی علیزاده، رئیس پژوهشکده حج و زیارت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا وهابیت نیز مانند تشیع و اهل تسنن صلوات میفرستند و اگر صلوات را مانند ما میفرستند باورشان در خصوص «آل محمد(ص)» چیست؟ گفت: وهابیت صلوات را بدعت میدانند و معتقدند در صدر اسلام اینچنین صلوات فرستاده نمیشده است.
وی در خصوص تفاوت اهل سنت و وهابیت، عنوان کرد: چهار تفاوت عمده بین اهل سنت و وهابیت وجود دارد که شامل تفاوت در قرائت از توحید و شرک، تفاوت در قرائت ایمان و کفر، تفاوت در قرائت بدعت و تفاوت در قرائت حیات برزخی است و اصل تفسیر این چهار محور توسط وهابیت با تمام اهل سنت(شامل شافعی، حنفی، حنبلی و مالکی مذهبها) و شیعه متفاوت است.
حجتالاسلام موسوی علیزاده با تأکید بر اینکه در این چهار محور شیعه و اهل سنت تقریباً یک نگرش دارند اما وهابیت نگاه متفاوتی دارد، اظهار کرد: هرگز نباید تصور کرد که وهابیت از اهل سنت است بلکه تشیع و اهل سنت در یک جبهه و وهابیت در سوی دیگر قرار دارد.
یادآور میشود، تبیین قرآنی صلوات با دو مقدمه ساده صورت میپذیرد؛ در آیه شریفه 56 سوره احزاب خداوند متعال میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا؛ خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود مىفرستند اى کسانى که ایمان آوردهاید بر او درود فرستید و به فرمانش بهخوبى گردن نهید». پس اصل صلوات بر رسول خدا(ص) دستور قرآن کریم است. از سوی دیگر در روایاتی در منابع اهل تسنن و تشیع از رسول اکرم(ص) نقل شده است، صلوات بر ایشان بدون ذکر اهل بیت و آل رسول اکرم(ص) ابتر است.
بنابراین، اگر مدعیانی که صلوات فرستادن بر رسول خدا را فقط «الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد» میدانند برابر با گروهی هستند که پیامبر(ص) را ابتر میدانستند و پاسخ آنان این است که: «إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ؛ دشمنت خود بىتبار خواهد بود».