حسین بهبودی، مدیر امور مؤسسات قرآنی و استانهای سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اعلام این خبر گفت: اساسنامه جدید اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور پس از یکسال تلاش توسط کارشناسان و اساتید قرآنی در مشهد با حضور 120 نفر از نمایندگان اتحادیههای مؤسسات قرآنی استانها به تصویب رسید.
وی در ادامه بیان کرد: اساسنامه قبلی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور 4 سال گذشته بنا به اقتضای روز و نیازمندیهایی که در آن زمان احساس میشد، براساس یکسری اهداف و وظایف تبیین و به تصویب رسید، اما با توجه به گذشت زمان، مشاهده شد که این اساسنامه دارای محدودیتهای است و فضای لازم برای مجوز لازم و انجام برخی از فعالیتها و تعامل با برخی از دستگاهها را ایجاد نمیکند.
بهبودی تصریح کرد: در ادامه بحث باید گفت؛ مدیران و کارشناسان برای انجام این کارها دچار تردید و وقفه میشدند و طی چهار سال تجربیات قابل توجهی کسب شد و این تجربیات، ضرورت تصویب اساسنامه جدید را ایجاد کرد تا هم در برگیری برخی از موضوعات باز شود و هم از ابهام برخی از بندها کاسته شده و مفاد شفاف و روش شده و چارچوبها گسست پیدا کند.
وی در ادامه افزود: این امر متناسب در چاچوب سازمان تبلیغات اسلامی بود تا با تصویب این اساسنامه، محدودیتی که در تعامل با برخی از دستگاهها داشتند، رفع شود.
بهبودی اظهار کرد: برخی از مفادی که در اساسنامه قبلی قید شده بود و با قوانین جاری تناقض داشت از لحاظ حقوقی برطرف شد.
وی تصریح کرد: از جمله نکات مهم تغییر پیدا کرده میتوان به ویژگیها و شرایط اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات کشوری و مدیرعامل اشاره کرد که در آن اساسنامه اعضاء با حداقل شرایط میتوانستند به هیئت مدیره راه پیدا کنند و بهعنوان مدیرعامل انتخاب شوند.
وی ادامه داد: اما با توجه به ارتقای فعالیتها و انتظارات جامعه از این اتحادیه این توانمندیها و ویژگیها باید گسست پیدا کند که این اتفاق افتاد و شرایط ارتقاء پیدا کرد.
وی در رابطه با دیگر نکات مطرح شده در این اساسنامه عنوان کرد: از دیگر نکات، اینکه اعضاء به واسطه تعدادی که پیشبینی شده و با معرفی اتحادیه استانها در مجمع حضور مییافتند و این نشستها با حضور 200 نفر از اعضاء برگزار میشد.
بهبودی تصریح کرد: هر یک از اتحادیههای استانی میتوانست نماینده معرفی کند و جمع مجمع عمومی اتحادیه کشوری را تشکیل دهد که به دلیل کمبود تعداد مؤسسات قرآنی در کشور تعداد و ضابطهای انتخاب شده بود که با افزایش این مؤسسات در کشور، اعضای مجمع به 200 نفر رسید.
بهبودی ادامه داد: این طبیعی بود که اعضای مجمع عمومی در سال آینده قریب به 300 نفر میشد که طبیعتا رسیدگی به این تعداد جهت رأگیری و برگزاری مجمع عمومی با مشکل مواجه میشد و نیاز بود تا چارچوبها تغییر کند.
وی در ادامه اظهار کرد: در این اساسنامه جدید و با توجه به تغییر چارچوبها مجمع عمومی امسال با حضور 120 نماینده از استانها برگزار شد.
وی در پایان تصریح کرد: شرح وظایف ارکان تشکیلاتی اعم از مدیرعامل، اعضاء، بازرسان و ... در اساسنامه قبلی نقضها و خلط وظایفی بهوجود میآمد که در این اساسنامه شفاف و وظایف کاملا تفکیک شد.
بهبودی خاطرنشان کرد: اساتید زیادی در این اساسنامه نظر دادند و این اساسنامه بیش از یکسال است که به اتحادیهها و استانهای مختلف ارسال و به رأیگیری گذاشته شده است و حتی در برخی از استانها پس از تشکیل کمیته جهت بررسی اساسنامه و چندبار ایجاد تغییر در اساسنامه به تصویب رسیده است.