به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات عصر امروز یکشنبه، سوم آذرماه در مراسم گرامیداشت شهید حجتالاسلام ابراهیم انصاری، رایزن جمهوری اسلامی در لبنان که در حسینیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، در سخنانی گفت: سنگر دفاع از مرزهای فکر، ایمان و عقیده در اسلام از اهمیت زیادی برخوردار است با اینکه بسیاری از نگرشها مرزبندی انسانها را جغرافیایی، نژادی و طبقاتی تعریف میکنند، اسلام مرزبندی انسانها را بر اساس فکر و عقیده تعریف کرده است، از این رو مناطق جهان اسلام بر مبنای اعتقادی به دارالسلام و دارالکفر تقسیم شده است.
وی عنوان کرد: سرداران پیکار فرهنگی در کلام امام حسن عسکری(ع) علما معرفی شدهاند و ایشان فرمودند که علمای ما مرزبانان فرهنگی هستند و از اینکه شیاطین فرهنگی بر ضعفای شیعه از نظر فکری تسلط پیدا کنند، مانع میشوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: ائمه(ع) مکتب اهل بیت(ع) را در فراز و نشیبهای فراوان محافظت کردند و بر قدرت و غنای آن افزودند و به عنوان یک میراث ماندگار دراختیار شیعیان قرار دادند.
وزیر اطلاعات با اشاره به تلاش ائمه(ع) برای تربیت شاگرد گفت: طبق سخن امام صادق(ع) بعد از امام حسین(ع) همه از خانه ایشان پراکنده شدند و در چنین شرایطی امام سجاد(ع) حرکت فرهنگی مکتب اهل بیت(ع) را آغاز و در پایان کار 150 شاگرد تربیت کردند که هر کدام یک فقیه بزرگ بودند که پایههای فقه اهل بیت(ع) برمیراث این فقها سنگینی میکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: امام باقر(ع) 700 شاگرد تربیت کردند و تعداد شاگردان امام صادق(ع) به 4 هزار نفر رسید که از اهل سنت نیز در میان این افراد وجود داشت.
وی با اشاره به تلاش خلفای جور برای محو فرهنگ اهل بیت(ع) گفت: آنها در صدد ریشهکن کردن مکتب اهل بیت(ع) بودند و ائمه(ع) موفق شدند این مکتب را حفظ و بر قوت آن بیفزاید تا دوران غیبت این تکلیف از سوی امام زمان(عج) بر دوش فقها نهاده شد.
وزیر اطلاعات افزود: علامه امینی در کتابی به نام «شهداء الفضیله» شرح حال علمایی را گفته است که با جامه خونین در مسیر مجاهدت الیالله پا گذاشتند و تاثیرگذار بودند و در زمینه علوم اهل بیت(ع) فقه، تفسیر، کلام و دیگر علوم دینی را بر مبنای مکتب اهل بیت(ع) رونق دادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: علمای شیعه برای صیانت از امت اسلام به استقبال خطر رفتند و با تاسی به امام حسین(ع) قدم در عرصه خطر نهادند اما ذرهای از عزت امت اسلام کوتاه نیامدند و حاضر شدند مرگ را بپذیرند اما ننگ پناهنده شدن به سفارت بیگانه را نبپذیرند.
حجتالاسلام علوی عنوان کرد: علما حتی به قدرتهای داخلی وابسته نشدند، به طور مثال اگر در دوران صفویه علما با این حکومت همکاری تنگاتنگی داشتند به این دلیل بود که صفویه حکومتش را ابزاری برای تقویت مکتب اهل بیت(ع) میدانست اما همین علما با حکام قاجار همکاری نکردند زیرا قاجاریه می خواست از مکتب اهل بیت(ع) سوءاستفاده کند.
وزیر اطلاعات با اشاره به مبارزات امام خمینی(ره) در دوران ستمشاهی گفت: در زمانی ایشان وارد مبارزه شدند که هیچ کس امید نداشت مبارزه نتیجهای داشته باشد اما ایشان دفاع از اسلام را یک تکلیف دانستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: روحانیون با دیدن رفتاری که شاه با آیتالله کاشانی داشت، سرخورده شده بودند و کسی فکر نمیکرد روحانیون دوباره وارد میدان مبارزه شوند اما امام چنین کاری را به عنوان یک تکلیف انجام داد.
وی در مورد شهید انصاری گفت: در وجود این شهید مداد علما، کرامت و تقوا و فضیلت شهدا و مجاهدین جمع شده بود و در طول 35 سال آشنایی با او ارتکاب یک امر مکروه را از این شهید ندیدم و در سنگر مبارزه فرهنگی نیز فعال بود.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه حجتالاسلام انصاری شهید وحدت اسلامی است، گفت: تروریستها از این جنایات هیچ نتیجهای نمیگیرند و با این جنایات نهتنها در روند انقلاب خلل ایجاد نمیشود بلکه وحدت شیعه و سنی نیز محکمتر خواهد شد.
بنابراین گزارش در مراسم بزرگداشت شهید حجتالاسلام ابراهیم انصاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، حجتالاسلام محمدحسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حجتالاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات، حجتالاسلام محمد محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن قشقاوی، معاون وزیر خارجه و شخصیتهای سیاسی و فرهنگی حضور داشتند.
همچنین دراین مراسم به مناسبت شهادت حجتالاسلام انصاری و نیز ماه محرم مداح اهل بیت(ع) به ذکر مصیبت پرداخت.