کد خبر: 1322165
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۶

بی‌توجهی به خادمان و ناشران قرآن در هفته کتاب

گروه ادب: همزمان با رویدادهای هفته کتاب در سال جاری، منتظر بودیم که برگزیدگان نشر قرآنی کشورمان طی روز یکشنبه، 3 آذرماه معرفی شوند که با خبری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر لغو این برنامه روبرو شدیم.


«مراسم تجلیل از ناشران قرآن و عترت لغو شد»؛ این خبری است که روز گذشته و در  راستای حذف یک برنامه از دیگر برنامه‌های هفته کتاب مطرح شده است. برنامه‌ای که شاید سالی یک بار در آن از ناشران و مؤلفان قرآنی تجلیل می‌شد، به دلایلی که مشخص نیست، از دومین رویداد مهم  فرهنگی سال حذف شده است.



بیست و یکمین دوره هفته کتاب را در حالی پشت سر گذاشتیم که هیچ برنامه‌ای در این رویداد یک هفته‌ای لغو نشد و شاید بتوان به جرئت گفت که تنها برنامه‌ای که به چند روز بعد موکول شد، مراسم افتتاحیه نمایشگاه «یاد یار مهربان» بود که برپایی آن به روزهای بعد موکول شد.



این رویداد مهم نشان‌دهنده چیست؟ با توجه به اینکه هفته کتاب سال 92 و در نخستین روز خود با تجلیل از خادمان نشر آغاز شد، آیا جا نداشت که خادمان قرآن کریم که کتاب آسمانی ملت مسلمان ایران است نیز مورد تجلیل قرار بگیرند؟



قرآن کریم که جای خود دارد و فعالان عرصه چاپ این کلام الهی هیچ گاه تاکنون مورد تجلیل قرار نگرفته‌اند؛ حال آنکه سازمان دارالقرآن الکریم برای مصحف نگاران، خوشنویسان و کاتبان قرآن کریم به برپایی مراسم قدردانی اقدام کرده است که چندی پیش در محل همین سازمان برگزار شد، آیا جا نداشت که وزارت فرهنگ و ارشاد که متولی فرهنگ در سطح کلان است، برنامه‌ای به منظور قدردانی از خادمان این حوزه برپا کند؟ یا شاید تجلیل از خادمان نشر به تنهای کفایت می‌کرد و نیازی به اقدامی دیگر در این باره نبود؟



مراسم مختلفی در طول سال با عناوینی همچون جوایز ادبی برای نگارندگان کتاب‌های مختلف در گروه‌های متفاوت برگزار می‌شود که جایزه ادبی کتاب سال و کتاب فصل در صدر آنان قرار دارند و به صورت کلان، آثار منتشر شده در این حوزه را بررسی می‌کنند. در کنار این جوایز ادبی، جوایزی چون جایزه پروین اعتصامی، جلال آل‌احمد، گام اول، نقد کتاب و خلیج فارس از دیگر جوایزی هستند که به صورت تخصصی در حوزه نشر برگزار می‌شوند و آثار مرتبط با این جوایز را مورد ارزیابی و در نهایت معرفی و تجلیل قرار می‌دهند.



روی سخن  با وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی است که طی سال‌های گذشته فعالیت‌هایی را در حوزه توسعه و بسط حوزه نشر و قدردانی از خادمان نشر برگزار کرده است؛ آیا جا ندارد که مراسمی هر چند در قالب یک برنامه طی هفته کتاب به قرآن کریم و خادمان این حوزه اختصاص دهیم؟



سومین دوره تجلیل از ناشران و پژوهشگران برتر حوزه قرآن و عترت که قرار بود صبح روز یکشنبه، 3 آذرماه برگزار شود، بر چه اساس و مبنایی لغو شده است؟ انتظار اینکه جایزه‌ای برای خادمان قرآن و عترت به صورت مجزا و در کنار دیگر جوایز ادبی در قالب کتاب و شعر برگزار شد، انتظاری دور از ذهن نیست؛ شاید طرح این موضوع و پیشنهاد آن به وزیر محترم ارشاد و معاون فرهنگی وی در همین راستا خالی از لطف نباشد و بتواند در کنار مشکلاتی که ناشران و مؤلفان این حوزه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، باری را از دوش آنان بردارد.



از سوی دیگر، طی سه، چهار سال گذشته و با پیشنهاد خبرگزاری ایکنا، «روز قرآن» به روزهای هفته کتاب افزوده شد. نگاهی به این عناوین بیندازید، تکریم از پدید آورندگان کتاب و خادمان نشر، کتاب و فرهنگ عاشورایی، کتاب بنیان تعلیم و تولید دانش، کتاب و الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و نقش رسانه ها در تبلیغ کتاب و ترویج کتابخوانی؛ این جملات، عناوینی است که برای روزهای هفته کتاب در نظر گرفته شده‌اند؛ آیا در میان این عناوین، اسمی از قرآن نیز به چشم می‌خورد؟



چرایی اینکه عنوان قرآن کریم باز هم همچون رویدادهای دیگر از عناوین روزهای هفته کتاب حذف شده است، جای بحث و بررسی دارد که خوب است متولیان جدید وزارت فرهنگ و ارشاد، نیم‌نگاهی به این موضوع داشته باشند.

خادم قرآن
|
-
|
۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۰:۳۴
0
0
سلام بر شما
ممنون از نوشته تان
لطفا موضوعاتی مثل «روز قرآن» در هفته کتاب را چند هفته قبلتر پیگیری کنید و از مسئولان امر مطالبه کنید
در هفته کتاب باید جایگاه ویژه ای برای کلام الله قائل شد
لطفا پیگیری کنید
captcha