کد خبر: 1322369
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰
مسئول مؤسسه قرآن‌پژوهی راه روشن بیان کرد:

نشر و انتقال آموزه‌های دینی؛ رسالت رسانه‌های جمعی

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین محمد رضازاده جویباری گفت: هنر و رسانه در زمان حال یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین ابزار حفظ و ترویج آموزه‌های دینی در جامعه است و باید از این دو ظرفیت در راستای ترویج ارزش‌های اسلامی و آموزه‌های مذهبی به درستی استفاده کرد.


حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین محمد رضازاده جویباری، مسئول موسسه قرآن‌پژوهی و شناخت نهج‌البلاغه راه روشن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از رسالت‌های رسانه‌های جمعی از خبرنگاران گرفته تا تولیدکنندگان و مدیران رسانه‌های جمعی،  نشر و انتقال آموزه‌های دینی و قرآنی و تبیین جایگاه والای آموزش مفاهیم اسلامی برای اقشار مختلف  به‌ ویژه  نسل جوان است.



وی افزود: با توجه به اینکه هجمه‌های دشمنان از طریق رسانه‌های غربی روز به روز افزایش دارد و آنان از این امور برای تخریب عقاید مذهبی جوانان استفاده می‌کنند؛ لازم است که مسئولان فرهنگی و رسانه‌ای ما نیز برای مقابله با این معضل از این پتانسیل بهترین بهره‌وری را داشته باشند.



حجت‌الاسلام رضازاده خاطرنشان کرد: هر ایرانی در برابر موضوع ساماندهی و انتقال آموزش مفاهیم دینی به اجتماع  وظیفه‌ای دارد و حال آنکه رسالت رسانه در این بین در برابر این امر واجب و مهم بسیار سنگین‌تر است.



مسئول موسسه قرآن‌پژوهی راه روشن تصریح کرد: برای موفقیت در راستای انتقال آموزه‌های دینی در زمان حاضر، باید تلاش شود تا از مردم و علمای دین و صاحب‌نظران که حضور فعال در این عرصه داشته‌اند در زمینه‌های مختلف بهره گرفته شود.



کارآمدترین ابزار حفظ و ترویج آموزه‌های دینی



وی گفت: نظام اسلامی برآمده از استفاده ارزشمند از آموزه‌های اسلامی و دستاوردهای مذهبی بسیاری است که باید برای نسل‌های آینده به خوبی تبیین شود و اگر در این امر کوتاهی رخ دهد عواقب خطرناکی را در پی خواهد داشت.



این قرآن‌پژوه اظهار کرد: هنر و رسانه را می‌توان در زمان حال، یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین ابزار حفظ و ترویج آموزه‌های دینی معرفی کرد و باید از این دو ظرفیت به بهترین شکل ممکن در راستای ترویج ارزش‌های اسلامی و آموزه‌های مذهبی و سیره بزرگان دین اسلام استفاده کرد.



استفاده از زبان هنر و قلم اصحاب رسانه



وی خاطرنشان کرد: برای نهادینه کردن و ساماندهی آموزش مفاهیم دینی در کشور دو ابزار هنر و علم لازم است که اگر از این دو مقوله به درستی استفاده شود اثربخشی این مفاهیم در اجتماع بیشتر می‌شود.



این محقق علوم قرآنی و نهج‌البلاغه با اشاره به تغییر ذائقه مخاطبان در پذیرش مفاهیم، مختلف است گفت: برای معرفی و انتقال دستورات الهی به مردم به ویژه نسل جوان راهی جز استفاده از زبان هنر و قلم اصحاب رسانه نیست  که لازمه آن نیز حضور کارشناسان مجرب مذهبی از حوزه‌های علمیه و علمای دینی است.



وی افزود: امروز در کشور با پدیده جنگ نرم و جنگ رسانه‌ها مواجه هستیم بنابراین صاحبان قلم و اصحاب رسانه باید از قلم خود به بهترین شکل بهره ببرند.



تلاش برای ترویج و انتقال مفاهیم دینی به نسل‌های آینده



حجت‌الاسلام رضازاده گفت: بحث آموزش مفاهیم دینی وظیفه همه مردم است و نمی‌توان آن را به هیچ گروه، جریان فکری و حزبی و یا نهادی خاص منتسب کرد و تلاش در راستای ترویج و انتقال آن به نسل‌های آینده وظیفه همگان است که باید با جدییت دنبال شود.



وی افزود: آنچه در حوزه قرآنی باید مورد توجه قرار گیرد این است که در حوزه قرآن‌پژوهشی و تحقیقات به شکل گسترده تلاش کنیم و بینش تخصصی نسبت به این مسئله داشته باشیم، چرا که این بینش سبب پیدایش دانش‌های بسیاری شده و می‌‌شود.

captcha