محمدحسین طریقتمنفرد، وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش نخست گفتوگوی خود با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در تبیین معیارهای بیمه ایدهال در امالقرای جهان اسلام به مبحث همپوشانی بیمهها و ریشه بروز این مقوله مبنی بر اینکه بر پایه آمارهای موجود 80 میلیون دفترچه بیمه در کشور وجود دارد، ولی همچنان 10 میلیون ایرانی فاقد هر گونه پوشش بیمهای هستند، اشاره کرد و گفت: به طور کلی همیشه اقتدار در ابهام است. زمانی که در وزارت رفاه بودم، عزمی جدی ایجاد شد تا بانک اطلاعاتی مشترکی شکل بگیرد؛ هزینههای بسیار زیادی هم شد، ولی به دلیل مطلبی نانوشته، همیشه این اقدامات نیمهکاره رها شده و چیزی مشابه آن دوباره از ابتدا شروع میشد.
تمایلی به ایجاد بانک اطلاعاتی بیمهای در کشور نیست
وی تصریح کرد: هیچ سخت نیست که یک بانک اطلاعاتی کامل در کشور ایجاد کرد، ولی کسانی که باید این بانک را ایجاد کنند تمایلی به انجام آن ندارند، چون اقتدار از بین میرود، اقتدار در ابهام است و اگر ابهام نباشد، نمیتوان قدرتنمایی کاذب کرد.
بیمه تکمیلی در جامعه ما در واقع بیمه مازاد است
طریقتمنفرد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وجود بیمههای تکمیلی در کشور، بیان کرد: ما بیمه تکمیلی نداریم و آنچه تحت عنوان بیمه تکمیلی در جامعه معرفی شده، در واقع بیمه مازاد است، بیمه تکمیلی تعریف خاص خود را دارد که با واقعیت موجود متفاوت است.
بیمههای تکمیلی باعث تخریب بازار سلامت شدهاند
وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیمههای تکمیلی در دنیا برای خدماتی هستند که مازاد و یا بیشتر از خدمات پایه هستند و بیمههای تکمیلی آنها را تقبل میکنند، ولی بیمههای تکمیلی ما همان خدمات پایه را با قیمت متفاوت ارائه میدهند و باعث شدهاند بازار سلامت تخریب شود.
وی اضافه کرد: ما خدمات پایه را در بیمههای پایه داریم، ولی بیمههای تکمیلی خدماتی هستند که بیمه پایه قبول نمیکند، همچون بخشی از خدمات دندانپزشکی و زیبایی. از سوی دیگر بیمه مازاد هم خدمات غیرپزشکی بیماران مثل اتاق یک تخته، سوئیت و امکانات جانبی را تامین میکند.
بیمه تکمیلی و مازاد در جایگاه خود نیستند
طریقتمنفرد ادامه داد: بیمههای تکمیلی و مازاد همچون خود بیمه پایه که تعریف خودش را پیدا نکرده در جایگاه خود نیستند و غیر از تخریب، خاصیت دیگری ندارند؛ یعنی برای خدمات مشابه تعرفههای بسیار متفاوت میپردازند که این موضوع یکی از دلایل تخریب اقتصاد سلامت کشور است.
نانوشتههایی که چوب لای چرخ ایجاد بانک اطلاعاتی بیمهها گذاشت