کد خبر: 1323679
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۴
مجید مظفری:

ارتقای کیفی کارهای مناسبتی در گرو تشکیل کارگاه‌های فیلمنامه‌نویسی است

گروه هنر: یک بازیگر سینما و تلویزیون گفت: سیما اگر می‌خواهد کیفیت کارهای مناسبتی را افزایش دهد باید پیش از هر کاری، کارگاه‌های فیلمنامه‌نویسی برگزار کند تا در سایه آن متون خوبی خلق شود.


مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگی کارهای مناسبتی، اظهار کرد: فیلم یا سریال مناسبتی اثری است که با توجه ویژه به رویدادی خاص تولید می‌شود؛ برای مثال فیلمی که درباره امام رضا(ع) است یک کار مناسبتی است که معمولا در تولد یا شهادت این امام عزیز روی آنتن می رود. یا در مثالی دیگر فیلمی که به رخدادهای سال 57 توجه دارد کاری مناسبتی است که معمولا در دهه فجر روی آنتن می‌رود.



وی افزود: البته جنس کارهای مناسبتی نیز با یکدیگر متفاوت است. بدین معناکه برای ایام میلاد معمولا آثاری طنز تولید می‌شود، اما برای ایام شهادت معمولا کارهای درام روی آنتن می‌رود. این گفته درباره برخی رویدادهای تاریخی معاصر نیز صدق می‌کند. برای مثال در سالروز قیام 15 خرداد به احترام شهدای آن روز معمولا کارهای جدی پخش می‌شود. نکته دیگر اینکه کاری که با محوریت امام رضا (ع) تولید شده ممکن است در ایام دیگری همچون میلاد یا تولد امام حسن (ع) نیز پخش شود، اما معمولا این دسته تولیدات در مناسبت خاص خود روی آنتن خواهد رفت.



این بازیگر در پاسخ به این سؤال که آیا کارهای مناسبتی تاریخ مصرف دارند؟ گفت: مسلما برخی از کارهای مناسبتی تنها برای یک مناسبت و آنهم برای یک بار آماده می‌شود، چون اگر در همان روز ولی در سال اینده‌اش روی آنتن رود، سنخیت خود را از دست می‌دهد، هرچند معمولا در سالگردها ممکن است آثار مورد نظر پخش شود، اما نهایتا در دو سه سال قابل پخش هستند.



تعجیل سم کارهای مناسبتی



مظفری ادامه داد: ضعف بزرگ کارهای مناسبتی تعجیل آن است، البته این عجله تا حدی طبیعی است، اما ما بیش از اندازه در این عرصه تجیل می‌کنیم. برای نمونه زمانی که قرار است کاری درباره ماه رمضان تولید شود از 10 ماه قبل شروع به ساخت مجموعه نمی‌کنیم، اما به محض اینکه یک یا دو ماه مانده به رویداد مورد نظر، کار را جلوی دوربین می‌بریم. همین مسئله نیز سبب می‌شود معمولا سریال‌های ماه رمضان در ایام ماه مبارک نیز تصویربرداریشان ادامه یابد.



بازیگر فیلم «تشکیلات» در پاسخ به این سؤال که آیا فیلمساز مناسبتی حتما باید فردی مذهبی باشد؟ گفت: این گفته به هیچ وجه درست نیست. ابتدا به این دلیل که اعتقادات هر فرد به دل آن نفر وابسته است و به هیچ وجه از ظاهر افراد نمی‌توان به آنها عنوان دین‌دار بودن داد. دوم اینکه یک فیلمساز باید نسبت به مضمون مورد نظر کارش آگاه باشد، اما الزاما نباید نسبت به آن تعهد کامل داشته باشم. برای مثال یک فیلمسازی که کار اکشن می‌سازد، حتما نباید خود یک رزمی کار باشد.



وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فیلم مناسبتی ساختن، نیازمند حمایت است، بیان کرد: این تصور که کارهای مناسبتی عمدتا آثاری ضعیف هستند سبب شده که حمایت از این دسته تولیدات کم شد، درصورتی‌که اینگونه نیست و این تولیدات قادرند از تولیدات خوب سینما و تلویزیون باشند. برای مثال فیلم «روز اقعه» فیلمی است که یکی از مفاخر سینما محسوب می‌شود یا فیلم چون «روز رستاخیز» یا «محمد (ص)» که هنوز اکران نشده‌اند مسلما جز تولیدات فاخر کشور ما خواهند بود.



وی در پایان خاطرنشان کرد: من در سینما و تلویزیون به عنوان بازیگر کار کرده‌ام، البته چند کار را نیز کارگردانی و تهیه‌کنندگی کرده‌ام، ولی به هر جهت علاقه دارم در حوزه کارهای مناسبتی هم فعال باشم، در این راستا تجربه چند کار را نیز دارم. ولی نباید این مهم را از یاد برد که تنها علاقه من کافی نیست، بلکه باید متن‌های خوبی در این زمینه تولید شود. رسیدن به این خواسته نیز نیازمند تشکیل کارگاه‌هایی است تا بتوان در آن متون خوب تولید کرد.

captcha