حجتالاسلام علی قنبری، قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: چنانچه به همراه عزاداریها به ماهیت و علل و عوامل و درسها و عبرتها و پیامهای قیام حضرت سیدالشهدا(ع) توجه شود، قطعاً در جامعه دینی و اسلامی اثر ماندگاری خواهد داشت.
وی افزود: نمونه بارز آن را میتوان شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام(ره) در دوران هشت سال دفاع مقدس مثال زد، ظلمستیزی و مقاومت در مقابل طاغوت و شهادتطلبی و ولایتپذیری از درسهای مهم عاشورا و قیام امام حسین(ع) بود.
وی ادامه داد: در شرایط امروز کشور هم مقاومت در مقابل دشمنان نظام و انقلاب و زیادهخواهی دشمنان و پیروی از ولایت و حفظ عزت ملت و کشور ایران در گروی بهرهمندی از درسها و پیامهای عاشورا و قیام حضرت سیدالشهدا(ع) است.
حجتالاسلام قنبری در خصوص جایگاه مقتلخوانی در مبارزه با تحریفها گفت: عزاداری امام حسین(ع) در طول تاریخ همواره با بدعتها و خرافهها همراه بوده و در مقطع زمانی علماء و مراجع عظام تقلید به این تحریفها عکسالعمل نشان دادهاند و کتابهای بسیاری به رشته تحریر درآوردهاند.
وی ادامه داد: از جمله کتاب حماسه حسینی شهید مطهری را میتوان نام برد که ضمن بیان و تأکید به وقایع عاشورا، مطالب نادرست و غیر صحیح که در عزاداری امام حسین(ع) مطرح شده است را پاسخ داد و مورد نقد و بررسی قرار داده است.
به گفته قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی، در سالهای اخیر مراجع تقلید از جمله رهبر معظم انقلاب توصیههای فراوانی برای عزاداران و مداحان و مبلغان حسینی فرمودهاند از جمله اینکه محرم را باید از پیرایههای مضر خالی کنیم.
حجتالاسلام قنبری اظهار کرد: برخی پیرایهها دروغ و بعضی از نقلها خلاف هستند و حتی آنچه در برخی از کتابها نوشته شده است مناسب شأن و لایق مفهوم و معنای نهضت حسینی نیست؛ بنابراین باید آنها را شناخت و جدا کرد.
قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف آذربایجان غربی در پایان افزود: یکی از روشها و راهکارهای مفید شناسایی مقاتل معتبر به عزاداران و مداحان است و بزرگان دینی و علما هم باید به این سنت عمل کنند حتی برخی مصائب حضرت سیدالشهدا(ع) را مانند مقتل میخوانند که این ذکر درس مناسبی برای ذاکران و مداحان و دوری آنان از خرافات است.