به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نودمین شماره از فصلنامه آموزش معارف اسلامی که به تازگی منتشر شده حاوی مطالبی درباره «چرا حمایت از فلسطین»، «ویژهنامه آموزش زبان عربی»، «گفتن آموزش دادن نیست»، «از خودبینی تا خدابینی»، «هزار توی کتاب مقدس»، «خلود از منظر قرآن کریم»، «نماز و جنگ نرم»، «پرچم پاکدامنی و عفاف»، «سبک زندگی»، «عقل و وحی از منظر امام صادق(ع)»، «جهاد فرهنگی امام محمدباقر(ع)» و «شاهکلید تدریس معارف» است.
«جهاد فرهنگی امام محمدباقر(ع)» عنوان مطلبی است که اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عصر این امام همام مورد بررسی قرار گرفته و در بخشی از آن آمده است: «دوران امامت امام محمدباقر(ع) یکی از پرتحولترین اعصار تاریخ اسلام و معاصر با خلافت امویان بود. امویان با تبدیل خلافت به سلطنت، بدعت و تحریف در تعالیم اسلام، اشاعه افکار آمیخته با تعصب نژادی عرب و جعل حدیث و خرافات، چهره دین را مخدوش و مسلمانان را سردرگم ساخته بودند. در این شرایط، حضور امامان شیعه و خصوصا امام محمدباقر(ع) نقش مهمی در تصفیه و بازسازی فرهنگ دینی داشت و زمینه را برای بنیاد نهادن فقه شیعه یا فقه جعفری توسط فرزند گرامیاش امام صادق(ع) فراهم کرد.
«آفات زبان» موضوع دیگری است که برگرفته از آثار آیتالله استاد مجتبی تهرانی(ره) است که وی اقسام غیبت را به گفتاری، نوشتاری، کرداری، کنایی و اشارهای تقسیم کرده است و فرق تهمت و غیبت را این گونه بیان کرده است: «تهمت آن است که در حق کسی، بر پایه حدس و گمان بد، به او رفتار یا حالت ناپسندی را نسبت دهند؛ در حالی که غیبت، باز گفتن عیبهای واقعی شخص در غیاب اوست.»
هزار توی کتاب مقدس بخش دیگری است که به معرفی کتاب «عهد عتیق» پرداخته و در این باره آمده است: این اثر مجموعهای از نوشتههای بزرگ و کوچک، که به افراد مختلفی منسوب است و مسیحیان همه آن و یهودیان بخشی از آن را کتاب آسمانی و الهی خود میدانند، عهد عتیق کتاب مقدس نامیده میشود.
از آنجا که این مجموعه دربردارنده پیمان خدا با انسان است و شرایط این پیمان را دارد، آن را عهد میخوانند. از دیدگاه مسیحیان خداوند دو عهد و پیمان با انسان بسته است: 1- همان عهد شریعتی که با انبیای قدیم بنیاسرائیل بر سر شریعت بسته است و 2- عهدی که بر سر ایمان به مسیح(ع) و محبت اوست. آنها کتاب یهودیان را «عهد عتیق یا قدیم» و بخش ویژه مسیحیان را «عهد جدید» مینامند و به مجموع این دو «کتاب مقدس» میگویند.